RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Мешканці Гравітону відзначили новорічною премією двірника

"МБ" нещодавно писав про 42-річного Олега Шабанова, який працює двірником на підприємстві "Житлосервіс". Він народився з ДЦП, має третю групу інвалідності. Щодня доїжджає на роботу з Остриці, де проживає.

За будь-якої погоди чоловік прибирає велику територію біля чотирьох багатоповерхівок на Гравітоні шість днів на тиждень. Отримує мінімальну зарплату.
Завдяки нашій статті мешканці мікрорайону вирішили зібрати і вручити двірникові премію за добросовісну працю.



– Я навіть не сподівався на таку винагороду, але дуже вдячний людям, які оцінили мою нелегку роботу, – зізнався Олег, якого ми застали рано-вранці за прибиранням. – Мене запросили прийти 31 грудня до новорічної ялинки, що в центрі Гравітону. Там вручили конверт із грошима та подяку з дуже добрими словами. Від хвилювання я ледь не заплакав. Правда, трохи ніяково почуваюся перед колегами. Вони запитували: "Чому дали премію тільки тобі? А ми що, не заслуговуємо на неї?" Я відповів, що нічого ні в кого не просив, люди самі так вирішили. У конверті було 3200 гривень – це моя місячна зарплата. Братова дружина побачила інформацію про мене у соціальних мережах, розповіла всім родичам. Мама дуже раділа, казала: "Ти став таким відомим, так гарно пишуть про тебе".

Став візитівкою Гравітону

– Знаю нашого двірника ще з дитинства, бо він прибирав біля нашого будинку. Його завжди всі хвалили: добрий, людяний, дуже відповідально ставиться до своєї роботи, – каже мешканець Гравітону Денис Свекла. – Статтю в "МБ" про Олега Шабанова ми поширили у соціальних мережах. Багато людей залишили під нею позитивні відгуки. Писали навіть колишні гравітонівці, які зараз живуть за кордоном. Коли я почув, що хочуть вручити йому премію, то теж переказав гроші. А ще приніс бланк подяки і рамочку для неї.

– Ми створили у соцмережах спільноту "Активний Гравітон", щоби мати можливість краще познайомитися між собою, спілкуватися, отримувати інформацію про життя мешканців, обговорювати новини та проблеми, які стосуються нашого мікрорайону, радіти досягненням. Ініціативна група займається різними проєктами. Зокрема, завдяки нашій ініціативі на Гравітоні обладнали Алею небайдужості, – розповіла Оксана Филипчук, активістка, яка входить до ініціативної групи спільноти. – Ми також відслідковуємо, що пишуть про наших мешканців, людей, які тут працюють. Стаття в "Молодому буковинці" про двірника Олега Шабанова вразила всіх. Він, можна сказати, став візитівкою Гравітону – відомий своєю надзвичайною старанністю в роботі. Молодий чоловік із такими проблемами здоров’я, за мінімальну зарплату працює з максимальною віддачею і мріє, щоби до роботи двірника ставилися з повагою. Ми виставили цю публікацію на сторінці нашої спільноти, поширили у соцмережах. Одна жінка навіть зняла відео про те, як Олег прибирає під рясним дощем, і теж виставила його. З’явилося багато коментарів гравітонівців, що вони захоплені тим, як він працює, вдячні йому. Відгукнулися люди навіть з інших мікрорайонів міста. Вони писали, що він заслуговує пошани та винагороди.

"Давали хто скільки міг"

Один із мешканців Гравітону Олександр Іричук, який служить у патрульній поліції, запропонував зібрати гроші на новорічну премію Олегові Шабанову.

Мешканці Гравітону відзначили новорічною премією двірника


"Він активно популяризував свою ідею навіть поза нашою групою і дуже переймався нею. Я відкрила банківську картку, на яку почали переказувати гроші. Навіть не сподівалася на таку активність, – зізналася пані Оксана. – Благодійниками стали прості люди, які виділили частинку грошей зі своєї зарплати. Давали хто скільки міг: 20, 50, 100, 150, 200, 300 гривень. За кожну копійку я відзвітувала групі. Вдалося зібрати 3200 гривень, тобто наша премія становила місячну зарплату двірника. Пізніше прийшов ще один переказ, який ми передали Олегові. До останнього дня тримали все у таємниці, щоби зробити йому приємний сюрприз. Аби було по-святковому, вирішили вручити премію від гравітонівців 31 грудня біля новорічної ялинки. У подяці написали, що надихаємося його невтомною працею та людяністю, що він є гарним зразком для наслідування. Процедура нагородження була дуже зворушливою. Ми зачитали Олегові коментарі у соцмережах, вручили конверт із грошима та подяку. Він був розчулений, дякував усім, сказав, що купить собі якийсь подарунок, бо зазвичай доводиться економити на всьому. Я теж хочу подякувати всім, хто долучився до цієї доброї справи. Це був своєрідний індикатор людяності, який засвідчив, що з мешканцями Гравітону можна надалі проводити благодійні акції".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Надія Будна
12-01-2020, 09:29
Коментарів 0 Переглядів 10 672


Одного з них, Віктора Дударя, на жаль, уже немає...

Бригада під його командуванням отримала до бойового прапора стрічку “Буковинська”.

Пам'ять про Сергія Скворцова увіковічили на фасаді школи, де він колись навчався
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 1 жовтня, відомому чернівчанинові виповнилося би 60 років


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.