Багаторазове харчування підвищує рівень інсуліну в крові.
Як стверджує лікарка-дієтологиня з Чернівців Анастасія Сухолотюк, потрібно дуже відповідально ставитися до того, що ми вживаємо і в яких кількостях. Про це вона розповіла molbuk.ua.
– Багаторазове харчування підвищує рівень інсуліну в крові. Перекуски можуть навіть зашкодити здоров’ю, адже за п’ятиразового харчування відбуваються досить різкі скачки рівня цукру в крові, які пригнічують всі гормони та перешкоджають спалюванню жиру. Тому прийоми їжі мають відбуватися за графіком, їх достатня кількість – тричі на день, і в жодному випадку не варто "під’їдати" горішками, лате, фруктами, адже перекуски – це все, окрім води. Бувають випадки, коли людині достатньо двох прийомів, але це має визначати спеціаліст. У Чернівцях навіть можна перевірити швидкість розпаду вуглеводів в організмі, – розповідає лікарка.
Надлишок інсуліну впливає на обмін холестерину, підсилює утворення вільних жирних кислот, ще призводить до розвитку атеросклерозу та гіпертонії.
– У жінок надлишок інсуліну в організмі може проявлятися нерегулярним циклом, відсутністю овуляції, ознаками збільшення рівня гормонів (посилений ріст волосся, акне, надмірна вага). При цьому обов’язково потрібно зробити ультразвукову діагностику органів малого тазу, – радить Анастасія Сухолотюк.
Із часом резерви підшлункової залози виснажуються. Клітини, що відповідають за секрецію інсуліну, працюючи тривалий час з перевантаженням, гинуть – розвивається цукровий діабет. Тому потрібно привести свій організм в норму:
- схуднути,
- вилучити з раціону прості вуглеводи,
- збільшити вміст клітковини,
- обмежити молочні продукти,
- вилучити алкоголь, кофеїн, газовані напої,
- контролювати вміст вітаміну Д.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-09-2019, 21:28
0
2 725