RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Столичний телеканал вручив нагороду голові ОТГ на Буковині

Голова Рукшинської об’єднаної територіальної громади Олег Горбатюк отримав нагороду "Герої "Сьогодні" від телеканалу "Україна".

Про це йдеться у сюжеті новин "Сьогодні".



"Сьогодні" пишаються Україною і кожним українцем. І саме День Незалежності – найкраща можливість подякувати всім, хто робить нашу країну сильною, незалежною і європейською. Ці люди – для нас справжні герої. Ми заснували спеціальну нагороду – Герої "Сьогодні". Її ми будемо вручати звичайним українцям, чиї історії і вчинки нас вразили. Ці люди діють за покликом серця, не розраховуючи на визнання. Вони не сумніваються і роблять впевнений крок назустріч ризику, який іноді може закінчитися фатально", – повідомляється у сюжеті новин. Також автори сюжету повідомили, що вручення нагороди стане традицією новин "Сьогодні".

Одна з перших нагород дісталася десантникові з бойовим досвідом і з науковим ступенем, голові місцевої громади Олегу Горбатюку.

У розпал війни житель Чернівців Олег Горбатюк кинув університетську кафедру і пішов добровольцем на фронт. Офіцер запасу залишив удома портфель викладача української культури, щоб надіти бронежилет і каску. У нього за плечима – десятки бойових виходів в Іловайську, Пісках і Вуглегірську.

З фронту Олега Горбатюка чекали дружина і новонароджена донька. Повернувшись з передової, він з великим відривом переміг на виборах в селі, де народився. І справи громади стрімко пішли вгору. Її успіхами зацікавилися навіть у Світовому банку!

Після війни Олег Горбатюк взявся за ремонт квартири. Вчений-філолог занурився в самоосвіту – почав вивчати місцеве самоврядування. Викладати в університет не повернувся, а блискуче виграв вибори в рідному селі на Буковині, очолив Рукшинську об'єднану територіальну громаду.

"Він пішов на вибори як безпартійний. На запалі просто пішов, він не знав, куди він йде. І він, і я вважаємо, будь-яка держава починається з людини. Хочеш – робиш, і навколо себе організовуєш простір", – каже дружина Олега Юлія Прокопчук.

У будинку Горбатюка не говорять про війну. Книги, фото дитини. Олег вирушає на роботу – в село за півсотні кілометрів.

Свої бронежилет і каску Олег зберігає в будинку батьків. Мав і волонтерський комплект – його передав призовникам. Показує найпотаємніше: під бронепластиною – записка від дружини з відбитками її руки і ноги піврічної доньки. На картонці – псалом. Читав його своїм бійцям перед бойовими виходами.

"Ні виразки, що ходить у темряві, ані зарази, що нищить опівдні ... до тебе ж не дійде", – читає Олег.



Рукшин – мальовниче, але, як вважали до недавнього часу, – безперспективно село.

Дорогу центрі Рукшинської ОТГ будували в 60-х роках минулого століття. І з тих пір жодного разу не ремонтували. Тепер же тут – новенький асфальт.

Олег Горбатюк керує Рукшином чотири роки. Знімальна група "Сьогодні" була тут в минулому році. Бачили відремонтований міст, амбулаторію, школу. Покинутий сільмаг перетворився в сучасний адмінбудинок.

За час головування громада Горбатюка завоювала десяток грантів і проектів. Завдяки одному з останніх в одному з сіл над Дністром запрацював кооператив пасічників.

"Він фактично об'єднав всіх, створив команду. Це створення виробничих потужностей, ми купили обладнання, це досить важливий етап. Будуть робочі місця, і звичайно – податки в місцевий бюджет", – каже голова асоціації виробників продукції бджільництва "Буковинський бджоляр" Василь Паламар.

Товариш по службі Роман Король вважає офіцера Горбатюка братом по зброї. Пліч-о-пліч вони пройшли гарячі точки Донбасу.

"Вимогливий, справедливий. Олег на своєму місці. У нього виходило керувати, командувати, його слухалися. Авторитетність відразу відчувається в людині. Це його продовження війни", – каже товариш Олега Роман Король.

Олег Горбатюк зізнається: рідне село допомогло впоратися зі страшними військовими спогадами.

"Я вірю в те, що я роблю. У нашому житті якщо не все, то дуже багато чого залежить особисто від нас. Якщо ми не можемо змінити світ, то хоча б себе в цьому світі ми можемо змінити точно. Чи буде в нашій невеликій громаді прибрано або насмічено – це точно залежить від нас. І змінюючи себе, ми зможемо змінити світ навколо", – каже голова Рукшинської ОТГ Олег Горбатюк.

А ще він радіє: його економічну стратегію села схвалили навіть у Світовому банку. Це, поки незриме, досягнення ще повинні оцінити односельці, вірить "Герой Сьогодні". І ми – вдячні йому!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
25-08-2019, 16:22
Коментарів 0 Переглядів 3 523

Теги -
На пожежі працювало 23 рятувальники

26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи, однієї з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.