RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото

Вона запрацювала у селі Горбова Герцаївського району

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua



Медичний заклад у селі Горбова Герцаївського району Чернівецької області збудований на державні кошти і обслуговуватиме 4200 людей. Його вартість 5 млн грн.

Медзаклад збудований за державні кошти, відповідно, для співіснування потрібно ще 10% , які надають з місцевого бюджету. Місцева влада отримала готовий, повністю обладнаний всім медичними приладдям заклад разом з автомобілем. Тут будуть отримувати послуги населені пункти Горбова і Банчени, це майже 4200 людей. У Герцаївському районі це вже друга така амбулаторія.

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото


"Об’єкт , вартістю у 5млн. грн., був збудований для того, щоб люди мали змогу лікуватися не в обласному центрі , а отримувати допомогу тут на місці, - прокоментував Василь Каглянчук, генеральний директор "ПМК-№76", яка будувала амбулаторію. Заклад був збудований на новому місці за спеціальним проектом. Амбулаторія обладнана опаленням на дровах та запасним електричним котлом. Також утеплений фасад, встановлено металопластикові вікна.

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото


Директор департаменту капітального будівництва та дорожніх робіт Чернівецької ОДА Олександр Пуршага додав:
"В області вже збудована шоста амбулаторія, також будуються ще у трьох селах - Мілієве, Недобоївцях та Мамаївцях і є плани ще на шість нових закладів. Місце для будівництва медичного центру визначає департамент охорони здоров’я".

Стара амбулаторія у Горбовій знаходилася у старому приміщенні зі старим обладнанням, не було автомобіля. Крім цього вона знаходилась на другому поверсі, і для людей з обмеженими можливостями туди важко було піднятися.

Амбулаторію Святого Пантелеймона відкрили в селі на Буковині - фото


Аліна Танас, завідувачка амбулаторії у Горбовій, поділилася:
"Ми працювали в не дуже якісних умовах, в нас не було внутрішніх вбиралень, не було опалення – взимку в коридорах було холодно, отоплювались лише кабінети. Зараз ми перейшли в сучасні, комфортні умови, є вбиральні, опалення цілого приміщення. Було підписано 2714 декларацій з місцевим населенням. В нас працює 2 постійних лікаря і 2 лікарі - сумісники".

Дан Кришмару, виконуючий обов’язки старости села, зауважив:
"Ми маємо зараз сучасну амбулаторію з сучасним обладнанням і я думаю, що люди це оцінять".
Амбулаторія оснащена отоскопом, офтальмоскопом , дерматоскопом. Є кардіограф, тест- смужки на визначення ВІЛ- інфекцій, гепатиту. Є кушетки, гінекологічне крісло, маніпуляційні столи та денний стаціонар, де люди зможуть лікуватися.

"Мені приємно, що державна програма "Сільська медицина" успішна, тому що реформа охорони здоров’я розпочалася з реформування умов тих закладів, які перші зустрічають жителів Чернівецької області. Ми маємо багато планів, тому найближчим часом будуть здані в експлуатацію амбулаторії інших сільських населених пунктів"", - сказав на відкритті Михайло Павлюк, в.о. голови Чернівецької ОДА.
Також він вручив ключі від нового автомобіля завідуючій амбулаторії, грамоти лікарям та будівельникам медичного закладу.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Наталка Фещук
9-08-2019, 17:27
Коментарів 0 Переглядів 3 099

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.