RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нові ціни на газ і штрафи за євробляхи: що зміниться в Україні у серпні

Серпень обіцяє нові ціни на газ та електроенергію. Також почне діяти закон про ековиробництво та стануть чинними збільшені штрафи за прострочення транзиту авто на іноземних номерах, пише 24 канал.

Подешевшає газ



З 1 серпня кінцева ціна газу для населення знизиться на 5,5% і становитиме 5568 гривень за тисячу кубометрів разом з ПДВ.

Так само з 1 серпня подешевшає газ і для промислових споживачів В Україні знову подешевшає газ: коли і для кого та інших суб’єктів господарювання – на 7,2-7,5%, порівняно з липнем. "Нафтогаз" пропонує його за ціною 4 640 – 5 204 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ та витрат на транспортування). Точна ціна залежатиме від обсягів закупівлі та умов оплати.

Новий тариф на розподіл електроенергії

З 1 серпня також вступають в силу нові тарифи на послуги розподілу та передачі електричної енергії, і вони на 10% менші за попередні. І це означає зменшення кінцевої вартості електричної енергії для непобутових споживачів, пояснили у НКРЕКП.

Почне діяти закон про ековиробництво

Закон "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції" запрацює з 2 серпня.

Що він змінить: введе обов’язкову реєстрацію насіння й виробників органічного насіння та садивного матеріалу; введе маркування органічної продукції; створить Єдиний реєстр виробників органічної продукції; контролюючі органи перевірятимуть виробників органіки, а штрафи за відсутність українського сертифіката складуть від 19 тисяч гривень (для фізосіб-підприємців) до 30 тисяч (для юросіб).

Зростуть штрафи за "євробляхи"

З 22 серпня до власників авто, які перевищили строк тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення, почнуть застосовувати санкції.

За прострочку від 10 до 20 діб – штраф 17 тисяч гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень. Понад 30 діб – 170 тисяч або конфіскація таких авто.

Якщо таке тимчасово ввезене авто передали іншій особі, або таке ТЗ використовували у комерційних цілях – штраф ще 34 тисячі гривень.

Нові мита і ціни на пальне

З 1 серпня запрацює ухвалена Кабміном постанова щодо спеціальних мит на імпорт із Росії дизельного пального і скрапленого газу. На дизельне пальне мито становитиме 3,75% вартості з 1 серпня по 1 жовтня та 4% з 1 жовтня, на скраплений газ, відповідно, – 1,75% та 3%.

На думку експертів, на практиці це означатиме, що дизель і скраплений газ можуть подорожчати на 10%. Автомобільне пальне – на 20-40 копійок за літр.

Нацгвардія патрулюватиме громадський порядок

З 1 серпня патрулі Нацгвардії нестимуть пішу патрульну службу. Патрулюватимуть 5 днів на тиждень 6 годин з моменту виходу на маршрут. В таких патрулях буде задіяно близько 2 тисяч військовослужбовців. Підпорядковуватимуться вони керівнику органу Нацполіції, на території обслуговування якого несуть службу.

Ці патрулі посилять поліцію, зокрема, в місцях масового скупчення людей та в районах зі складною оперативною обстановкою.



Зміни в отриманні ЕЦП

Із 1 серпня отримати електронні довірчі послуги можна буде лише на захищені носії ключової інформації. Згенеровані раніше ключі діятимуть до кінця строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Перейти з незахищеного на захищений носій можна за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом.

Хто продає захищені носії ключової інформації – список за посиланням тут.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
30-07-2019, 09:16
Коментарів 0 Переглядів 12 629

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.