Дієтолог Оксана Скиталінська радить, як їсти каші і з чим

Новини Чернівців
3 558
0
Дієтолог Оксана  Скиталінська радить, як їсти каші  і з чим


Оксана Скиталінська, відомий український дієтолог, на своїй сторінці у Фейсбук окремий пост присвятила кашам. І, як завжди, опублікувала фото, як і що їсть сама. Вона наголошує: каші треба їсти завжди, але треба і багато рухатися.



-Каші корисні, бо є джерелом наступних речовин: складних вуглеводів, які повільно розщеплюючись на глюкозу, вивільняють енергію, тому "тримають" досить довго без відчуття голоду; клітковини, причому в кожній каші, різною і в різному співвідношенні; мінералів, зокрема, магнію, фосфору та калію; вітамінів групи В у різному співвідношенні, - пише Оксана Скиталінська. - Кожна каша має щось цінне, тому їх потрібно вживати різні. Особливо цінні -- гречана, вівсяна, перлова, пшоняна. Каші незамінні в лікувальному харчуванні, особливо при запальних захворюваннях органів травлення, бо вони обволікають слизові, зменшують подразнюючу дію шлункового соку чи жовчі на слизові, є хорошою профілактикою атеросклерозу, дають енергію і роблять лікувальну дієту смачною, що також важливо для швидшого одужання.

Дієтолог Оксана  Скиталінська радить, як їсти каші  і з чим


Чи правда, що від каш товстішають? Правда, якщо ви навалите собі три черпаки каші, зверху полиєте підливою або покладете велику "катлєту", або накладете багато масла і зверху джему чи варення, або ложку меду. І ще й весь день сидите в офісі і рухаєтеся лише до туалету, ліфта, кухні, холодильника, ванни та ліжка. Тоді -- так. І все одно каші тут ні при чому.

При малорухливому способі життя енергії потрібно дуже мало і, як правило, ми її непомітно все ж переїдаємо, ніж недоїдаїмо.
То їсти каші чи ні? Їсти. І багато рухатися. Але кашу добре чимось збагачувати.

#Висівками вівсяними -- мають жовтогінну, антисклеротичну, антиканцерогенну та антитоксичну дію; одним словом, виводить все шкідливе і непотрібне.
#Насінням льону розмоченим -- там багато лігнанів, рослинних омега3 жирних кслот, які також антиканцерогенні, та мають протизапальну дію, позитивно впливають на роботу нервової та гормональної систем.
#Горіхами -- корисні жири, фітонутрієнти, особливо цінні для серця, судин та мозку.
#Ягодами -- вітамін С, поліфеноли, пектин -- так само радість для мозку і кишечних бактерій, а ще здорові судини.
#Бобовими, грибами та вареними до стану аль денте овочами.

Ось мій прийом їжі поки що за весь день. "Нічого собі, ікорка, лосось, жирно ця дієтолог їсть", - -- може хтось собі подумає. Так от. Краще не їжте м'ясо, а замість нього -- рибу, інколи -- ікру. Це по-перше. Я сьогодні так настрибалася в спортзалі, наробила вправ з гантелями і багато накидалася важким м'ячем (медболом) в стіну, набоксувала грушу, тому я спокійно можу їсти кашу.


Дієтолог Оксана  Скиталінська радить, як їсти каші  і з чим


На фото:
Каша вівсяна із крупи (замочила на ніч, вранці проварила), додала столову ложку розмоченого насіння льону. Без олії.
Листя зелене, бажано не забувати про особливо цінну петрушку.
Помідорчики два маленькі свіжі і половинка запеченого вчора на грилі, посипаного сухими травами, і трошки в‘ялених, привезених із Сицилії.
Ікра (1 чайна ложка) і риба лосось (теж приблизно стільки ж).
Часник (бо я його завжди їм:))
Ягоди.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують