RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*

Відома волонтерка, яка заснувала і керує медичним батальйоном "Госпітальєри", відвідала Чернівці.

Яна Зінкевич йде до парламенту під номером 7 від партії "Європейська солідарність". Вона каже, приїхала до Чернівців також тому, аби підтримати Наталю Фрунзе – кандидатку у народні депутати від Чернівців.

Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*


Вона – доброволець медик, починаючи з 2014 року особисто витягла та врятувала більше двох сотень поранених українських солдатів з передової. Потрапила в аварію, де отримала багато важких травм. Після перенесених операцій та реабілітації пересувається в інвалідному візку. Про історію свого життя і боротьби, про політичне майбутнє і справжню опозиційну партію "Європейська солідарність", Яна розповіла у Чернівцях.

Разом із Наталією Фрунзе, яка балотується до Верховної Ради України від 201 округу, вони прийшли на зустріч із людьми з обмеженими можливостями. Любов Свіріденко, голова Чернівецького товариства інвалідів "Мрія" подарувала Яні Зінкевич книгу про Чернівці, а Наталії Фрунзе вручила подяку від товариства – за постійну підтримку. За кавою і чаєм спілкувалися про те, які проблеми у людей з обмеженими можливостями і що потрібно вирішити першочергово. Пані Любов розповіла, що у Чернівцях створена карта доступності, а головна проблема – відсутність модульних вбиралень. Наталія Фрунзе зауважила, що у Чернівцях, зокрема на пішохідній вулиці Кобилянської всі літні майданчики обладнані пандусами і це – заслуга Любові Свіріденко. Яна Зінкевич додала, що із доступністю ситуація у Чернівцях краща, ніж, скажімо, у Дніпрі.

Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*


Легендарна волонтерка-медик також поспілкувалася із журналістами.

- Якщо стану народним депутатом, я можу входити різних комітетів: і де соціальні питання, люди з інвалідністю, і де буде військова медицина, і де рівність прав. Обов’язково буду відстоювати забезпечення інфраструктурної бар’єрності для людей, і щоб це було не просто для "галочки". За ці останні п’ять років я звикла працювати і ні на що не звертати увагу. Я просто маю напрямок і до нього йду, не зупиняюся. Зараз є велика загроза реваншу проросійських сил. Одна із першочергових цілей – не дати цьому реваншу відбутися, максимально зберегти всі досягнення, які ми зробили за ці попередні роки. І, відповідно, коли ця загроза буде нівельована, я б хотіла приділити увагу соціальним питанням оскільки я людина, яка відноситься до кількох соціально-важливих категорій. Це і ветерани, і люди з інвалідністю, і батьки, які виховують своїх дітей самі, то я розумію проблеми кожної з цих категорій і хотіла б максимально покращити їхнє життя. Щойно я закінчила школу, як почалася війна, я стала медиком-добровольцем. Потім потрапила а аварію. Багато місяців провела у лікарню. Сама виховую донечку. Були зневіра і спроба суїциду, але завдяки допомозі психотерапевтів тепер живу нормальним життям.

Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*


Яна розповіла, чому обрала саме "Європейську солідарність" Петра Порошенка:

- Мені здається, що "Європейська солідарність", вона досягла оцього ідеалу рівності між кількістю досвідчених політиків, які уже проявили себе, і кількістю нових людей. Тому що запит на нових людей зараз великий. Серед 50-ки партійного – 26 досвідчених політиків і 24 – нові. У нас також дотримана гендерна квота. У 10-ці – 6 чоловіків і 4 жінки. Якщо загалом про всі списки, то у нас понад 30 відсотків – це жінки. Те, що мене тішить особисто, це єдина партія, яка має у першій прохідній частині людину з інвалідністю. Саме людину з інвалідністю по опорно-руховому апарату. Дуже важко вирішувати соціальні питання, які стосуються людей з інвалідністю, і маломобільних людей, тому що таких людей у нас багато. І при цьому не мати жодної людини з інвалідністю у Верховній Раді – це парадокс, це треба змінювати. Я соціально активна, мені є кому допомагати. А якщо людина з інвалідністю одна, без допомоги, хто допоможе їй? Такі речі треба змінювати і обговорювати на державному рівні. Навіть якщо не попаду у Верховну Раду, буду продовжувати свою активну громадську діяльність, буду продовжувати громадський контроль над діючою владою, брати участь у мирних зібраннях і висвітлювати свою позицію. Тому що до мене люди прислухаються, мені довіряють, мій голос щось означає.

Яна Зінкевич каже, багато людей вже зрозуміли свою помилку, що проголосували проти Порошенка:

Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*


- Проблема в тому, що багато людей не знає, що вибори будуть позачергові, що вони у липні. Не знають про ребрендинг нашої партії, що вона вже називається "Європейська солідарність". Тут дуже багато речей накладається одночасно. Якщо говорити за проєвропейські сили, деякі люди, наприклад, голосують за "Слугу народу", дійсно вважають, що вони проєвропейські. Це пов’язано з тим, що під час виборчої кампанії не було сформовано чіткої програми, були обриси і кожна людина домальовувала собі те, що хотіла. Коли прийде розуміння, буде важко. Проєвропейських партій у нас одиниці, з опозиціних зараз фактично тільки "Європейська солідарність". Люди, які голосували не так за Зеленського, як проти Порошенка, до них зараз приходить розуміння.

Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*
Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*
Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*
Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*
Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*
Яна Зінкевич: «Європейська солідарність» - єдина опозиційна партія»*


Матеріал розміщено на правах передвиборчої агітації
Редактор: Микола Кобилюк
12-07-2019, 17:16
Коментарів 0 Переглядів 2 352

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.