RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У «Вуличному радіо» відреагували на наміри мера Чернівців ліквідувати гучномовці на зупинках

Підприємець з Тернополя Олег Нитка відреагував на наміри міського голови Чернівців Олексія Каспрука щодо демонтажу "Вуличного радіо" з електроопор на зупинках громадського транспорту в Чернівцях.

Керівник фірми "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" написав листа до редакції molbuk.ua, в якому він висловив свою позицію щодо цієї ситуації.



Нижче публікуємо текст листа.

Нещодавно в статтях в інтернеті було розміщено багато домислів з приводу "Вуличного радіо". Особливо прикро, що більшість з них висловив сам міський голова м.Чернівці. Отож я підприємець Нитка Олег як власник і ініціатор проекту "Вуличне радіо" хочу дати відповідь на ці домисли.

Отож починаємо фейк №1 – про те що ми не оперативні і інформацію для трансляції потрібно передавати на флешках. І це в 21 столітті коли є швидкісний інтернет. "Вуличне радіо" це комплекс технічного і програмного забезпечення котрий дозволяє передавати інформацію до 5 ти хвилин з моменту завантаження її в систему. Оскільки ми самі є розробниками програмного забезпечення наші програмісти постійно вдосконалюють і дописують його і станом на сьогодні остання версія програмного забезпечення повністю відповідає вимогам КОДЕКСУ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ УКРАЇНИ та Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2017 року №733. Більше того система сповіщення "Вуличне радіо" була презентована в Департаменті організації заходів цивільного захисту населення Державної служби України з надзвичайних ситуацій м. Київ де отримала схвальні відгуки спеціалістів. Що підтверджується відповідним листом №16-763/163 від 17.01.2019 року. Де сказано: "При проведенні реконструкції місцевих автоматизованих систем центрального оповіщення можливе використання "Вуличного радіо" як одного із засобів інформування населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та доведення інформації з питань цивільного захисту в місцях з масовим перебуванням людей". Більше того можливості нашої системи були презентовані і в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернівецької міської ради де також були достойно оцінені відповідними спеціалістами що підтверджено листом 15/25-05 від 03.01.2019 року, цитую: "Розглянувши звернення керівника ТОВ "Українське інформаційне агентство "Вуличне радіо" Нитки О.Б. то обговоривши його з керівниками зацікавлених структурних підрозділів Чернівецької міської ради, вважаємо за доцільне і необхідне запровадження подібної локальної системи оповіщення, як складової частини загальноміської системи оповіщення населення …", більше того в місті Рівне дана система буде змонтована і введена в експлуатацію вже в травні цього року, а в Тернополі, Івано-Франківську, Хмельницькому та ще ряді міст де отримано дозволи (адже ніхто не буде вкладати кошти без впевненості в завтрашньому дні) до кінця цього року система буде повністю модернізована. Отож як ми бачимо спеціалісти усіх міст де було презентовано систему оповіщення "Вуличне радіо" дають схвальні відгуки в тому числі і Чернівецькі, але чомусь в той самий час міський голова чомусь не володіє цією інформацією. Хотілося б зазначити що новини міської ради які щотижня присилає нам прес-служба Чернівецької міської ради ніхто на флешках не передає і чомусь в трансляцію їх ми ставили і ставимо дуже оперативно… може тому що для цього є інтернет?

Читайте також: Власники "Вуличного радіо" хочуть судитися з мером Чернівців, – Продан

Фейк №2 про невчасне опублікування проекту відповідного рішення на сайті Чернівецької міської ради. Згідно статті 40 регламенту Виконкому Чернівецької міської ради встановлено порядок оприлюднення проектів рішень. Відповідно до цієї статті проекти оприлюднюються їх виконавцями не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду Виконавчим комітетом на офіційному веб-порталі Міської ради, і містяться там до моменту прийняття щодо них рішень Виконавчим комітетом та набрання ними чинності. Тепер прошу звернути увагу на скрін шот офіційного сайту Чернівецької міської ради.

У «Вуличному радіо» відреагували на наміри мера Чернівців ліквідувати гучномовці на зупинках


Як ми бачимо, проект рішення був опублікований на офіційному веб-порталі Міської ради ще 25 лютого 2019 року, а рішення прийняте виконкомом 26 березня 2019 року. Тобто, проект рішення був опублікований вчасно і "відвисів" не 20, як потрібно, а цілих 30 днів до дня його розгляду.

Фейк №3 на зупинках громадського транспорту як і в маршрутних авто звукова реклама заборонена.

Варто відкрити Закон України про рекламу і прочитати пункт 5 статті 18.

"Забороняється розповсюдження реклами через радіотрансляційні або інші звукові мережі сповіщання пасажирів у транспортних засобах громадського користування, на станціях метрополітену, вокзалах, в портах та аеропортах, за винятком розповсюдження соціальної реклами".

Жодного слова про заборону трансляції аудіо реклами на зупинках громадського транспорту.

А пункт 5 статті 16 цього ж закону говорить: "Перелік обмежень та заборон щодо розміщення зовнішньої реклами, встановлений цим Законом, є вичерпним". Тому робити власні судження не доцільно, адже законодавець чітко передбачив перелік заборон і в даному випадку зупинки громадського транспорту не підпадають під них.

Фейк №4 заголосне звучання

Я як фізична особа-підприємець, щорічно замовляю заміри шуму на зупинках громадського транспорту де відбувається віщання "Вуличного радіо". Заміри еквівалентного рівня шуму проводяться Державною установою "Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України". Згідно цих сили звуку на зупинках були неодноразово проведені відповідними спеціалістами де в протоколах зазначено що рівень шуму не перевищує встановлених норм згідно ДСН №173 від 19.06.1996р.

Чому виникло дане питання і чому три з половиною роки все було добре і новини надсилалися і продовжують надсилатися щотижня і вчасно транслюються, а тепер в один момент все стало погано? Причина проста банальне протистояння міського голови і депутатського корпусу. "Вуличне радіо" з моменту свого відкриття надає Чернівецькій міській раді ефірний час для висвітлення її діяльності. Ефірний час надається як виконавчому органу так і депутатському корпусу. Причому ми не втручалися і не втручаємося в зміст інформації що надається, інформація надсилається прес службою Чернівецької міської ради. Мабудь той факт що на Вуличному радіо транслюється інформація про діяльність не лише міського голови, а й депутатського корпусу і стала причиною того що Вуличне радіо стало неугодне. В наслідок цього видумуються різноманітні фейкові причини для того щоб закрити "Вуличне радіо", так би мовити забрати неугодних, а на томість, можливо, поставити когось зі своїх.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
14-05-2019, 16:56
Коментарів 0 Переглядів 2 637

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.