RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » На Великдень не налягайте на ковбасу і паску: 5 правил, як правильно вийти з посту

На Великдень не налягайте на ковбасу і паску: 5 правил, як правильно вийти з посту

Витримати довгий піст – нелегке випробування, та не менш складно після нього правильно розговітися.

Медики наголошують, що чимало людей саме після свята звертаються зі скаргами на погане самопочуттям, адже після тривалого утримання від м’яса, яєць, ми звикли святкувати Великдень щедрим застіллям і часто не контролюємо кількість важкої їжі.



"Краще не накидатися відразу на шматок сала або запечене порося. Не повинно бути багато страв, особливо різних салатів із майонезом. У кращому випадку після прийому такої їжі ви відчуватимете важкість у животі, а в гіршому – нудоту, біль і навіть блювоту", – зазначив лікар-гастроентеролог Вадим Шипулін.

Непомірне поїдання смаженої їжі і вживання алкогольних напоїв може також закінчитися гострим панкреатитом, виразковою хворобою, колітом.

Фахівці радять для початку випити склянку води та з’їсти, наприклад, шматок яйця чи молодого сиру і трохи зачекати. Це дозволить поступово запустити потрібні ферменти у шлунку.

Особливо в перші кілька днів краще їсти маленькими порціями, уникаючи гострих і смажених страв.

Прості правила, як правильно вийти з посту

1. М’ясо, рибу і молоко вводьте поступово. З м’ясного їжте варену або тушковану яловичину, курку, індичку чи кролика, а не свинину чи ковбасу. Яйця також засвоюються важко, тому в пасхальну неділю обмежтеся одним-двома.

2. Насамперед їжте кисломолочні продукти. Молочний білок засвоюється набагато легше, ніж м’ясний або рибний, тому почніть поповнювати свій раціон молочними продуктами, бажано зі зниженою жирністю. Кисломолочні продукти (сир, кефір, йогурт) допоможуть організму звикнути до непісної їжі.

3. Більше овочів. Зелень, овочі та фрукти допомагають засвоєнню більш важкої їжі. Не варто їсти сирі овочі надміру, щоб не подразнювати шлунок.

4. Спеції. Щоб стимулювати травлення, м’ясо та інші страви можна вживати з ароматними травами – петрушкою, розмарином, чебрецем, кропом і м’ятою. Під час виходу з посту намагайтеся не пересолювати їжу і не робити її надто гострою.

5. Вино і солодощі. Не варто накидатися на випічку. Також будьте обережні з алкоголем, доречно випити хіба трохи червоного вина.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
27-04-2019, 11:43
Коментарів 0 Переглядів 2 290



Присутні віддали шану загиблим Героям Олександру Щербанюку та Василю Аксенину та відслужили молебень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.

Запрошуємо всіх разом підтримати та визначити кращі бренди Чернівців!