RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто на голову ОДА: яку команду приведе новий президент у керівництво Чернівецької області

Традиційно після зміни глави держави, у регіонах відбуваються ротації політичних груп, керівництва ОДА та районів.

"Молодий буковинець" проаналізував, хто представляє команди найбільш рейтингових кандидатів у президенти на Буковині, та спробував спрогнозувати, як може змінитися керівництво в регіоні у випадку перемоги того чи іншого претендента на пост глави держави.



"Помаранчева" команда Порошенка

Команду чинного президента Петра Порошенка на виборах-2019 в області представляють добре відомі в регіоні люди, деякі з них неодноразово обіймали високі посади у місті та області в часи президентства Віктора Ющенка. Скажімо, на виборчому окрузі №201 довіреною особою Порошенка став Віктор Павлюк (колишній заступник голови ОДА, батько нинішнього в.о. голови ОДА Михайла Павлюка).

Незмінним у команді Порошенка на Буковині залишається екс-голова ОДА "помаранчевих" часів, депутат облради Володимир Куліш. Він є довіреною особою кандидата на виборчому окрузі №204 з центром у Хотині.

Хто на голову ОДА: яку команду приведе новий президент у керівництво Чернівецької області


Досить неочікуваною стала поява народного артиста Івана Дерди у списку довірених осіб Порошенка. Нагадаємо, у 2010-му році співак балотувався до обласної ради від партії "Батьківщина". Наразі він "курує" від Порошенка округ №202 з центром у Сторожинці.

А ось представником Порошенка в "румунському" 203-му окрузі стала головний лікар Чернівецького обласного кардіодиспансеру Ірина Маковійчук. Вона, до речі, є тещею депутата Чернівецької міськради від БПП Ромео Скрипи, який став відомим на всю Україну, задекларувавши понад 60 квартир у новобудовах.

З огляду на вказані вище прізвища, можна припустити, що у випадку перемоги Порошенка на виборах, суттєвих змін у кадрах ОДА очікувати не варто.

Монолітна сила чи "шкурні" принципи?

Якщо у постмайданний період партію БПП нашвидкуруч формували із екс-регіоналів та колишніх "помаранчевих", то "Батьківщина" в області уже десятиліттями тримається монолітно. Прізвища гравців цієї команди також добре відомі буковинцям.

Скажімо, у Чернівцях представником Юлії Тимошенко є колишня керівниця відділу у справах сім’ї та молоді міськради Наталія Коцур. 202-й виборчий округ представляє депутат облради Світлана Фочук. На "румунському" окрузі довіреною особою Тимошенко став депутат Новоселицької райради Микола Рудько. А 204-й округ курує директор Хотинського коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету Володимир Юзько.

Хто на голову ОДА: яку команду приведе новий президент у керівництво Чернівецької області


Не секрет, що голова облради Іван Мунтян уже давно має апетити очолити ОДА. Це може стати реальністю у випадку обрання Тимошенко Президентом України. Дивлячись на кадрову політику Мунтяна в апараті облради (де головні та найбільш оплачувані посади отримують без конкурсів люди з його близького родинного, бізнесового і політичного оточення, про це "МБ" писав раніше), можна припустити, що призначення на посади в області та районах відбуватимуться за таким же "шкурно-партійним" принципом.

Головна інтрига – ЗЕ!

Днями у штабі Зе!Команди на Буковині відкрили усі карти, кого можуть висунути в керівництво ОДА після виборів у випадку перемоги Володимира Зеленського. Зокрема, керівник штабу Віталій Другановський не виключив, що йому запропонують посаду губернатора.

Зокрема, керівник штабу Зеленського на Буковині заявив, що наразі "жодних думок про розподіл посад" немає, а всі члени команди зосереджені на виборчому процесі.

Хто на голову ОДА: яку команду приведе новий президент у керівництво Чернівецької області


"Головне зараз - пройти цей рубіж виборів. І лише після цього можна буде визначити, чи гідний я далі цим займатися? І чи не зміняться у майбутньому наші принципи?", - сказав він у відповідь на запитання журналіста, чи можуть Другановському після виборів запропонувати посаду губернатора.

"Звичайно, якщо на мене покладуть ще якісь обов’язки, то я буду так само старатися не підводити ні свого лідера, ні нашу команду. Звісно, ми будемо розглядати пропозиції, які будуть надходити. Але для початку ми повинні гідно пройти цей процес. Наразі я навіть не думаю про жоден розподіл посад", - додав керівник штабу "Зе!Команди".

На уточнююче запитання журналіста, чи не виключає керівник штабу, що Зеленський запропонує йому посаду голови ОДА, Другановський відповів:

"Звичайно не виключаю. Але для цього треба гідно пройти нинішній етап. Якщо я це зроблю, і зможу гідно йти далі, то можливо від нього буде така пропозиція. Тому в першу чергу я вважаю за мету - не схибити на своєму шляху".

В одному зі своїх дописів у Facebook Другановський заперечив тезу про те, що депутат міськради Валерій Чинуш має вплив на ЗЕкоманду в Чернівцях. Знаково, що вже згодом донька Чинуша Надія похизувалася в соцмережі світлиною із Зеленським на післяконцертному бенкеті у готелі "Буковина".

Прізвища довірених осіб Зеленського на Буковині також не надто відомі. Так, у Чернівцях його представляє тимчасово безробітна Олексій Уляна. На виборчому окрузі №202 (Сторожинець) – Комарницький Юрій, який також тимчасово не працює.

Довіреною особою кандидата у президенти на виборчому окрузі №203 з центром у місті Новоселиця став Клим Павло, який працює у Глибоцькій районній лікарні. Водночас на окрузі №204 з центром у місті Хотин представником Зеленського є Бумбак Денис, котрий працює у Каплівській школі.

Команда Гриценка: усі обличчя знайомі

У разі виграшу Анатолія Гриценка, очевидно, посади в регіонах ділитимуть серед оточення одразу кількох політичних сил, які виступили на підтримку кандидата. Самого ж Гриценка на Буковині представляють добре відомі діячі.

Хто на голову ОДА: яку команду приведе новий президент у керівництво Чернівецької області


Це, скажімо, архітектор, колишній депутат міськради від "Батьківщини" В’ячеслав Кишлярук, екс-директор "Чернівціводоканалу" Володимир Андрущак і депутат Вижницької райради, заступник директора ДП "Берегометське лісомисливське господарство" Тетяна Тирон. До команди Гриценка в Чернівцях також входять екс-депутат міськради від "Нашої України" Дмитро Сірман, колишній керівник міського осередку "Батьківщини" Юрій Скорейко та учасник АТО, волонтер Сергій Николайчук.

Бойко: зближення з Росією і повернення команди ПР

Якщо на виборах президента перемогу здобуде кандидат Юрій Бойко, то, очевидно, країна змінить свій курс до зближення з Росією, а керівні посади на місцях займуть люди близькі до колишньої Партії регіонів. На Буковині четверо людей представляють кандидата "Опозиційного блоку" – депутат облради Олександр Болтунов, підприємці Віталій Кисилиця і Анатолій Гульпак та депутат Кельменецької райради, помічник нардепа Михайла Папієва Микола Довгань.

Хто на голову ОДА: яку команду приведе новий президент у керівництво Чернівецької області


Між іншим, Папієв, не зважаючи на свою закритість від медіа, продовжує курувати діяльність "Опозиційної платформи" на Буковині. А його молодші колеги у Чернівцях періодично нагадують про себе через скандали та розбірки з патрульною поліцією, а також подаючи до суду на місцевих журналістів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
26-03-2019, 09:06
Коментарів 0 Переглядів 4 856

Теги -

Військовий вже був на пенсії, але все одно став на захист України

Хлопці вийшли зі спеціалізованого навчального закладу і досі не повернулися

Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.