RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Скандал із «технічними» кандидатами: довірена особа Тимошенко в Чернівцях пояснила свою заяву

Довірена особа кандидата у президенти Юлії Тимошенко Наталія Коцур заявила, що займає активну позицію у співпраці з довіреними особами, незалежно від того, яку партію вони представляють.

Про це Коцур сказала у коментарі представникам ГМ ОПОРА, коментуючи скандал, де її запідозрили у координації "технічних кандидатів" Тимошенко.



Наталія Коцур також додала, що не знає, чому в протокол потрапили прізвища восьми кандидатів у президенти.



Довірена особа Валентина Наливайченка Ярослав Цуркан прокоментував, що з Наталією Коцур жодного разу не зустрічався і не знає, як вона виглядає.

"Заяву, яку вона зробила та як це подалося в ЗМІ - інформація трохи змінена. Наскільки мені відомо, щодо питання співпраці політичних партій в напрямку забезпечення чесних виборів є Меморандум. Також ми працюємо з міжнародними та громадськими організаціями щодо захисту волевиявлення. А в такому напрямку як заміна членів ДВК, контролю чи керування – це взагалі не відповідає дійсності. Наскільки я розумію, що робота ведеться з різними кандидатами стосовно наявності порушень, і як їх не допустити. Я думаю, що вона неправильно зрозуміла, чи подала бажане за явне. У мене такої інформації немає. Те, що вона озвучила, не знаю, з ким вона погоджувала. Я говорив з керівником, який відповідальний за вибори в області Ігорем Кобелею. Він підтвердив те, що я зараз говорю. Вона мені зателефонувала в неділю, представилася і сказала, що має своє бачення стосовно організації першого засідання ДВК. Я повідомив, що поки нічого не відомо, і поки не буде інформації із штабу, я жодних рішень не буду приймати. Я особисто подавав всі документи до ОВК, зареєстрував себе в журналі. Якщо був представник від "Батьківщини", то чому комісія не запросила і не повідомила про засідання інших довірених осіб. Виходить, що повідомили її одну. Я до сьогодні не знаю, навіть, хто був присутній", - сказав він.

Довірена особа Юрія Дерев'янка Георгій Тарецану та довірена особа Сергія Тарути Віра Колісняк відмовилися коментувати слова Наталії Коцур на засіданні ОВК від 15 березня. Окрім того, Віра Колісняк зазначила, що є членом партії "Батьківщина" і одночасно довіреною особою від Сергія Тарути. Довірена особа від Сергія Носенка Олександр Королюк відмовився коментувати це по телефону. А довірена особа від Андрія Новака Віталій Балакін сказав, що зможе прокоментувати цю ситуацію пізніше. Довірена особа Олександра Соловйова Йосип Сільваоський сказав, що поки штаб узгоджує позицію щодо цього випадку.

Олександр Лавренчук, довірена особа Юрія Кармазіна прокоментував, що те, що ніби довірена особа від Юлії Тимошенко керує заміною членів ДВК від його кандидата ̶ неправда. Він додав, що замінами членів ДВК займається він. Також сказав, що відносно перших засідань ДВК Наталія Коцур йому не телефонувала.

З довіреною особою від Миколи Габера Іриною Гайною представниці ОПОРИ не вдалось зв'язатися.



За словами юридичної радниці Громадянської мережі ОПОРА довірені особи кандидатів ведуть агітацію за обрання кандидата Президентом, сприяють йому у проведенні виборчого процесу, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масово інформації, об’єднаннями громадян, виборцями (ч.2 ст. 67 Закону України "Про вибори Президента України"). За таких обставин, довірена особа кандидата у територіальному виборчому окрузі уповноважена займатися питанням щодо подання кандидатур до складу ДВК та їх заміну виключно від одного кандидата, від якого вказана довірена особа була зареєстрована. Члени виборчої комісії, які уповноважені на це рішенням комісії, можуть надавати правову та організаційно-методичну допомогу дільничим виборчим комісіям, їх членам, в тому числі з питань заміни членів ДВК, а рішення щодо такої призначення та заміни членів ДВК приймає окружна виборча комісія на своєму засіданні (ч.1 ст. 24, п.6 ч.1 ст. 26 Закону України "Про вибори Президента України").

Раніше повідомлялося, що в Чернівцях довірена особа кандидата у президенти Юлії Тимошенко Наталія Коцур заявила про те, що всі питання, пов’язані із необхідністю заміни членів дільничної виборчої комісії від восьми кандидатів у президенти, необхідно вирішувати особисто з нею. Зокрема, у протоколі вказані прізвища таких кандидатів: Соловйов, Габер, Новак, Носенко, Тарута, Кармазін, Дерев’янко, Наливайченко.

Нардеп БПП Максим Саврасов вважає, що ця ситуація свідчить про те, що вказані кандидати на пост президента є "технічними" кандидитами лідерки ВО "Батьківщина".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
20-03-2019, 08:53
Коментарів 0 Переглядів 3 486


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!