RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

З пандусами і без реклами: якими влада хоче бачити літні майданчики у Чернівцях

Виконавчий комітет Чернівецької міськради має намір затвердити Концепцію щодо архітектурно-художнього оформлення відкритих літніх майданчиків.

Відповідний проект рішення сьогодні опублікували на сайті міської ради, пише molbuk.ua



"Розроблення Концепції зумовлене необхідністю мінімізації втручань в історичний ландщафт міста при встановленні відкритих літніх майданчиків та врегулювання усіх питань щодо їх розміщення, оскільки на даний час на державному рівні відсутні чинні нормативно-правові акти, які б регулювали відносини у вказаній сфері", - йдеться у проекті рішення виконкому.

Як повідомляє прес-служба міськради, чернівчан закликають взяти участь у обговоренні проекту Концепції, а також надсилати власні пропозиції на електронну пошту відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради: spadok@rada.cv.ua

Сам же проект Концепції скаладається із двох частин – вимог до встановлення відкритих літніх майданчиків та рекомендацій до об’ємно-просторового вирішення.

Які вимоги пропонується встановити щодо літніх майданчиків?

Відкриті літні майданчики встановлюються біля закладів громадського харчування зі збереженням вільних проходів у вхідні (в’їзні) брами будинків відповідно до архітектурно-художніх вимог до зовнішнього вигляду, схеми прив’язки відкритого літнього майданчика та договору на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою.

З пандусами і без реклами: якими влада хоче бачити літні майданчики у Чернівцях


Відкритий літній майданчик розміщується у визначених межах відповідно до ескізного проекта літнього майданчика узгодженого у відповідності до Закону України "Про охорону культурної спадщини" відділом охорони культурної спадщини, паспорта прив’язки відкритого літнього майданчика та договіру на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою для розміщення відкритого літнього майданчика.

Відкриті літні майданчики мають бути розміщені без втручання у несучі конструкції будівлі та легко демонтуватися у разі необхідності проведення робіт, пов’язаних з експлуатацією та ремонтом будівлі, тротуарів та інших окремих конструктивних елементів благоустрою.

У разі наміру розміщення відкритого літнього майданчика біля вікон, вітрин, приміщень, що не належать заявнику (не є у його оренді), ставиться вимога щодо необхідності отримання згоди мешканців або інших суб’єктів господарської діяльності на таке розміщення.

З пандусами і без реклами: якими влада хоче бачити літні майданчики у Чернівцях


При облаштуванні відкритого літнього майданчика не допускається заповнення простору між елементами обладнання за допомогою віконних та дверних блоків, суцільних металевих панелей, а також скління.

Не допускається також використання для облицювання елементів обладнання відкритого літнього майданчика поліетиленових плівкових покриттів, черепиці, металочерепиці, а також рубероїда та асбестоцементних плит.

З пандусами і без реклами: якими влада хоче бачити літні майданчики у Чернівцях


Майданчики встановлюються із забезпеченням безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.

З пандусами і без реклами: якими влада хоче бачити літні майданчики у Чернівцях


При розміщенні відкритих літніх майданчиків в межах пішохідної зони необхідно передбачати проїзд для автотранспорту спеціальних служб шириною не менше 3,5 м.

З пандусами і без реклами: якими влада хоче бачити літні майданчики у Чернівцях


На відкритих літніх майданчиках не рекомендовано встановлювати альтанки, навіси, сцени, літні естради, танцювальні майданчики, огорожі з негартованого скла, холодильники, прилавки з морозивом, рекламні шафи з холодильним обладнанням, грилі та мангали, барні стійки, звукопідсилюючу апаратуру, торговельні лотки.

Які пропонуються рекомендації до об’ємно-просторового вирішення?

Освітлювальні прилади (світильники, ліхтарі тощо) встановлюються лише у межах майданчика таким чином, щоб не засліплювати пішоходів, водіїв та не освітлювати вікна прилеглих житлових будинків.

Конструкція майданчика має бути збірно-розбірною, забезпечувати міцність, стійкість, безпеку при експлуатації, розміщуватися з додержанням правил техніки безпеки та відповідати протипожежним вимогам.

У межах відкритих літніх майданчиків можуть бути встановлені лише столики, крісла, лавки, світильники, декоративні елементи, підставки для меню, парасольки, урни для сміття, квіткові та ландшафтні композиції, спеціальне обладнання для регулювання температурного режиму повітря на майданчику, офіціантські станції (крім барних стійок).

По периметру відкритих літніх майданчиків допускаються влаштування огорожі з легких ажурних збірно-розбірних конструкцій висотою до 0,8 метра. Конструкції огорожі повинні бути виготовлені з натуральних матеріалів - метал, дерево, гартоване скло (мал. 7).

Конструкції огорожі повинні бути розміщенні в одну лінію в межах, визначених схемою прив’язки відкритого літнього майданчика. В них можуть бути оформлені квіткові композиції, світильники.

Елементи вертикального та контейнерного озеленення повинні бути стійкими.

Відкриті літні майданчики розміщуються на існуючому замощенні конструктивних елементів благоустрою без встановлення подіумів, настилів чи інших конструкцій.

У випадку перепаду висот покриття з ухилом у співвідношенні більше 1:10 (10%), велокогабаритної нетесаної бруківки або аварійного стану покриття можливе встановлення подіуму висотою сходинки до 15 см з обов'язковим встановленням пандусів для маломобільних груп населення в межах площі відкритого літнього майданчика).

Крісла, столики, лавки повинні бути виготовлені лише з натуральних матеріалів – метал, скло, дерево, ротанг, лоза. Не допускається встановлення диванів та пластмасових меблів.

Сонцезахисні елементи можуть бути у вигляді окремостоячих розкладних парасоль, навісних маркіз, маркіз-пергол та маркіз-пальмір.

Розкладні парасолі повинні бути висотою не більше 3м, діаметром не більше 4м, а у випадку розміщення квадратних парасоль – не більше 5м по діагоналі.

Сонцезахисні елементи у вигляді навісних маркіз, що кріпляться до фасаду, можуть встановлюватися за умови, якщо вони не перекривають декоративних елементів фасадів та не перетинають площини віконних отворів. Їх несучі конструкції можуть залишатися у згорнутому вигляді на фасаді після завершення сезонного періоду. В окремих випадках можливе встановлення сонцезахисних елементів майданчика у вигляді маркіз-пергол та маркіз-пальмір при умові обов’язкового демонтажу зазначених конструкцій після завершення сезонного періоду.

Накриття парасоль та маркіз не повинно виступати за межі майданчика.

Кольори парасоль та маркіз повинні бути максимально нейтральні (пастельних тонів).

Не допускається будь-якої реклами (в тому числі алкогольних та слабоалкогольних напоїв) на сонцезахисних елементах майданчика, крім розміщених на звісах тканини парасоль або маркіз назви або логотипу закладу, біля якого вони встановлені.

При облаштуванні відкритих літніх майданчиків не допускається використання наметів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
12-03-2019, 17:51
Коментарів 0 Переглядів 2 314

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.