RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото

У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка відбувся воркшоп "Крафтові технології виробництва сиру з локальної сировини".

Як передає кореспондент molbuk.ua, захід відбувся спільно зі студентами та викладачами кафедри харчових технологій і організації ресторанного господарства Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.



"Загалом виробництво сиру вимагає час і є досить клопітким процесом, який має декілька етапів. Під час варіння сиру, молоко проходить через декілька етапів обробки. Його потрібно перемішувати та стежити за температурою", - розповів власник фермерської приватної сироварні Андрій Варварич.

Також він наголосив, що у кожної сироварні різних країн своя специфіка та техніка виробництва сиру, а хороший якісний сир не коштує дешево, тому при виборі цього продукту потрібно бути обережними і не вестися на низьку ціну.

"Найлегше приготувати сир "Адигейський" - це один з м'яких сортів сиру. Його дуже просто зробити. Молоко нагріваємо до 85-95 градусів, до нього додаємо лимонну кислоту. Додаємо її потроху, перемішуючи молоко. Головне не поспішати і трохи додавати лимонної кислоти та перемішувати молоко, знову додати і перемішати. Потрібно стежити також, аби пластівці не виділялися. Варити молоко потрібно до того моменту, поки не почали виділятися пластівці. Якщо вони сформувалися забираємо з вогню кастрюлю та даємо трохи охолонути. Після чого збираємо ці пластівці та формуємо сир. Його не потрібно чекати декілька місяців і можна вживати зразу після того, як він охолов", - розповів Андрій Варварич.

Натомість дієтолог Наталія Бочарова наголосила, що сир - це корисний продукт і його варто споживати кожен день.

"Сир - це корисний молочний продукт, адже він проходить обробку і не дуже корисні бактерії знищуюються і залишаються корисні властивості. Також важливо з чим ми його поєднуємо. Не варто вживати сир з продуктами, які також багаті на вуглеводи. Не бажано вживати з медом, або виноградом. Краще поєднувати сир з горіхами", - пояснює дієтолог.

Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
12-02-2019, 15:25
Коментарів 0 Переглядів 2 307

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.