Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото

Новини Чернівців / новини / фоторепортаж
2 418
0
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото

У Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка відбувся воркшоп "Крафтові технології виробництва сиру з локальної сировини".

Як передає кореспондент molbuk.ua, захід відбувся спільно зі студентами та викладачами кафедри харчових технологій і організації ресторанного господарства Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.



"Загалом виробництво сиру вимагає час і є досить клопітким процесом, який має декілька етапів. Під час варіння сиру, молоко проходить через декілька етапів обробки. Його потрібно перемішувати та стежити за температурою", - розповів власник фермерської приватної сироварні Андрій Варварич.

Також він наголосив, що у кожної сироварні різних країн своя специфіка та техніка виробництва сиру, а хороший якісний сир не коштує дешево, тому при виборі цього продукту потрібно бути обережними і не вестися на низьку ціну.

"Найлегше приготувати сир "Адигейський" - це один з м'яких сортів сиру. Його дуже просто зробити. Молоко нагріваємо до 85-95 градусів, до нього додаємо лимонну кислоту. Додаємо її потроху, перемішуючи молоко. Головне не поспішати і трохи додавати лимонної кислоти та перемішувати молоко, знову додати і перемішати. Потрібно стежити також, аби пластівці не виділялися. Варити молоко потрібно до того моменту, поки не почали виділятися пластівці. Якщо вони сформувалися забираємо з вогню кастрюлю та даємо трохи охолонути. Після чого збираємо ці пластівці та формуємо сир. Його не потрібно чекати декілька місяців і можна вживати зразу після того, як він охолов", - розповів Андрій Варварич.

Натомість дієтолог Наталія Бочарова наголосила, що сир - це корисний продукт і його варто споживати кожен день.

"Сир - це корисний молочний продукт, адже він проходить обробку і не дуже корисні бактерії знищуюються і залишаються корисні властивості. Також важливо з чим ми його поєднуємо. Не варто вживати сир з продуктами, які також багаті на вуглеводи. Не бажано вживати з медом, або виноградом. Краще поєднувати сир з горіхами", - пояснює дієтолог.

Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото
Як варити сир: розповіли на воркшопі у Чернівцях - фото


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують