RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Інтрига «Слуги народу»: хто очолив штаб Зеленського на Буковині

Після появи у списку кандидатів у президенти України прізвища відомого коміка Володимира Зеленського, чимало буковинців задалися запитанням – хто ж очолить штаб у Чернівцях одного з найрейтинговіших політиків?



Новоспечена політична зірка, герой новорічної інтриги із привітанням президента на каналі 1+1, Володимир Зеленський заявив, що йде в президенти. Шоумен записав кілька відеозвернень до українців. В одному з них він закликав людей записуватися до його команди. Окреслив і основну вимогу – не бути причетним до політики.



Згодом столичні ЗМІ розповіли про те, що у Зеленського на виборах президента буде зовсім нестандартна модель виборчих штабів.

"У нас не буде класичного штабу по ієрархічній моделі - голова, заступники, начальники окремих управлінь і т. д. Набагато ефективніше горизонтальна модель, в якій всі спілкуються і радяться з усіма, в залежності від конкретної ситуації. Зеленський - у центрі всіх процесів", - розповідає співрозмовник видання РБК-Україна.

Як раніше розкладали яйця в різні кошики

Зрозуміло, що людина, яка має вплив на формування нашумілої Зе! Команди на Буковині, отримає яскравий шанс просунути в місцеві ради цілком достатню кількість "своїх" представників для того, щоби вирішувати власні шкурні інтереси.

Таких прикладів у Чернівцях на виборах було предостатньо. Пригадайте, скажімо, історію із досить рейтинговою у 2015-му році партією "Самопоміч", в яку різні політичні групи впливу "влили" своїх людей. Найбільше тоді постаралися в "Рідному місті", забезпечивши депутатськими мандатами чотирьох осіб, які так чи інакше є близькими до нинішнього секретаря міськради Василя Продана. І хоча про те, що ці люди мають зовсім інші амбіції та цінності, які декларує "Самопоміч", було зрозуміло ще до проведення місцевих виборів, у партії публічно визнали свою помилку із формуванням команди лише через рік після оголошення результатів гонок.

І попри наміри керівництва партії Садового щось змінити, демонстративно відкликати цих депутатів не вдалося. А найбільший максимум, якого досягла "Самопоміч" в Чернівцях після численних скандалів – саморозпуск фракції – навряд чи допоміг відновити довіру в очах виборців.



***

Розмови про те, що вплив на формування команди із перспективною електоральною підтримкою – партії "Слуга народу" – в Чернівцях віддали/продали комусь із місцевих бізнесменів та політиків, точилися в місті ще задовго до не те, що реєстрації Зеленського кандидатом у президенти, а взагалі – до оголошення виборчого процесу. Кого лише не називали володарем чернівецької франшизи "Слуги народу". Однак найчастіше звучали прізвища людей, близьких до оточення депутата міської ради Валерія Чинуша – зокрема, його дочки.

Ми зателефонували до Інни Чинуш-Брязкало – дочки пана Валерія та дружини іншого депутата міськради – Андрія Брязкала (того самого, який раніше потрапляв у скандал довкола партії "Самопоміч"). Однак Інна відповіла, що до штабу команди Зеленського вона стосунку не має. "Можливо, ви мене переплутали із сестрою", - сказала вона.

Зв’язалися ми і з Надією Чинуш. Спочатку вона нам підтвердила інформацію про своє перебування у керівництві місцевого штабу команди Зе!

"Так, це правда", - сказала Надія Валеріївна у телефонній розмові з кореспондентом molbuk.ua

А ось на прохання допомогти із пошуком контактів головного керівника штабу, вона повідомила:

"Я точно не можу сказати. Мені не відомо, що там відбувається. Мене не дуже просвіщають у ці справи. Думаю, що я знаю, але я не впевнена, що це він".

Пізніше ж, на уточнююче запитання, чи є Надія Чинуш заступницею керівника штабу Зеленського на Буковині, вона дала таку відповідь:

"Я чесно не знаю. Не пам’ятаю. Щось обговорювалося. Але яке рішення було прийнято – я чесно не знаю. Я лише знаю, що маю до того справу, а що саме – не знаю".

Вже за годину після нашої розмови Надія Чинуш передзвонила, щоб повідомити, що вона не має жодного стосунку до команди Володимира Зеленського.

"Отже, нічого не підтвердилося. Те, що я чула по розмовах – то нічого немає. Я не маю відношення до штабу, і я не знаю, хто має. Тобто, люди собі обговорювали, були висунуті питання… Тобто, хто цим займається, я теж не можу сказати", - сказала вона.

Тож хто очолив осередок?

У публічних реєстрах дані про чернівецьку організацію "Слуги народу" наразі відсутні. Є лише інформація про політичну партію та благодійний фонд із такою назвою. До слова, керівником цієї партії є Баканов Іван Геннадійович, який, між іншим, з 2013-го року є директором "Квартал 95".

Інтрига «Слуги народу»: хто очолив штаб Зеленського на Буковині


Щоправда, журналістам molbuk.ua вдалося знайти інформацію про створену в грудні 2018 року обласну регіональну організацію політичної партії "Слуга народу". За дивним збігом обставин, інформація про діючі на території Буковини осередки політичних партій зникли із сайту місцевого управління юстиції. Однак нам вдалося витягнути з "кешу" цей список.

Інтрига «Слуги народу»: хто очолив штаб Зеленського на Буковині


Під номером 218 цього переліку зареєстрований Чернівецький осередок партії Зеленського. Адресою реєстрації організації вказано офіс на проспекті Незалежності, 109-Д. Щоправда, номер телефону, за яким зареєстрували цей осередок, повністю збігається з мобільним Івана Баканова. До речі, додзвонитися до голови партії "Слуга народу" журналістам molbuk.ua не вдалося.

А ось керівником регіональної організації у документі вказаний Другановський Віталій Валерійович.

Наразі про нього відомо небагато. Лише те, що він підприємець, який займається діяльністю ресторанів та надає послуги мобільного харчування. Зокрема, у самісінькому центрі Чернівців Віталій володіє китайським рестораном. А його дружина Лілія Сільвестрівна займає посаду в Головному управлінні ДФС в Чернівецькій області.

Інтрига «Слуги народу»: хто очолив штаб Зеленського на Буковині
На фото праворуч Віталій Другановський із ще однією зіркою – Віктором Павліком. Фото з Facebook-сторінки Другановського

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
3-02-2019, 20:19
Коментарів 0 Переглядів 14 726

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.