RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

«Для них мандат важливіший за гідність»: у «Самопомочі» прокоментували події в Чернівцях з відкликанням депутатів

У керівництві політичної партії "Самопоміч" назвали "дивним" суботній пікет на підтримку депутатів Чернівецької міськради, яких громада вирішила відкликати, та розкритикували небажання цих обранців складати депутатські мандати.

Про це сьогодні у коментарі кореспонденту molbuk.ua повідомив член виконкому партії "Самопоміч", народний депутат Любомир Зубач.

"В Україні прецедентів по відкликанню депутатів не так багато. Натомість є багато прецедентів, коли депутати рад різного рівня обираються від певної політичної сили, і рівно на наступний день після виборів забувають про те, для чого вони туди обрані. Вони не представляють інтереси партії, не представляють інтересів громади, а займаються в кращому випадку своїми справами, а у гіршому – особистим збагаченням. Ми ще у 2016 році сказали, що партія "Самопоміч" не буде толерувати діяльність депутатів, які обрані за нашими списками у Чернівецькій міській раді. Ми вимагали від них складання мандатів. Але, на жаль, це не було зроблено, і тому нині відбувається процедура відкликання за народною ініціативою", - сказав Зубач.

Читайте також: У "Самопомочі" здивовані "гіперактивністю" депутатів Чернівецької міськради, яких вирішили відкликати


"Ми цю ініціативу підтримуємо в повному обсязі. Тому що по-перше ми партія, яка відчуває потреби людей і намагається їм допомогти, а по-друге, ми та партія, яка не боїться визнавати свої помилки. Тільки слабкі цього бояться", - додав народний депутат.

Водночас він додав, що схожі ситуації, коли депутати зраджують своїм політсилам, в Україні досить поширені, проте не всі партії про це відкрито заявляють.

"Щоби виборці не подумали, що це тільки "Самопоміч" така погана партія, що в неї є проблеми з депутатами. Насправді схожа ситуація є в багатьох інших партіях. Просто інші бояться про це говорити і це визнавати. Їм легше тримати при собі корупціонерів чи негідників, аби не було якихось публічних негараздів. А ми вважаємо, що, якщо є проблема, то її слід вирішувати. Якщо депутат не справляється – його треба відкликати", - сказав Любомир Зубач.

Він позитивно оцінив дії шістьох депутатів Чернівецької міськради, які минулого тижня заявили про саморозпуск фракції "Самопоміч".

"По суті, те, що вони розпустили фракцію – це правильно. Тому що, оскільки депутати давно не представляють "Самопоміч", то це було би алогічно, коли б вони досі залишалися фракцією. Бо ж керівні органи політсили заявляють, що це не наші депутати, ми вимагаємо їхнього відкликання", - сказав Зубач, додавши, що відмова цих обранців складати мандати означає "бажання втриматися за свої крісла".

«Для них мандат важливіший за гідність»: у «Самопомочі» прокоментували події в Чернівцях з відкликанням депутатів


"Мітинг, про який ви говорите – виглядає трохи дивно. Я вважаю, що гідна людина у такому випадку покинула би депутатство самостійно. Я переконаний, що люди у Чернівцях голосували в першу чергу за "Самопоміч", а не за того чи іншого окремо взятого депутата. Очевидно, для тих людей депутатський мандат є важливішим, ніж власна людська гідність", - додав політик.

Читайте також: "Звіту депутатів не почув": мер Чернівців прокоментував мітинг на підтримку обранців, яких вирішили відкликати

Раніше повідомлялося, що в суботу під міськрадою на мітинг зібралося приблизно 270 людей, під час якого мешканці висловлювали обурення з приводу ініціативи відкликання шістьох депутатів, які потрапили до міськради від партії "Самопоміч".

Того ж дня у Центральному палаці культури Чернівців відбулися народні збори, під час яких місцеві жителі підтримали ініціативу щодо відкликання депутатів Чернівецької міськради Богдана Ковалюка, Аліни Олевич, Віталія Гавриша, Андрія Брязкала, Олександра Ставчанського та Віталія Матвієнка.


***

У грудні 2016 року лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк у Чернівцях заявив про службове розслідування щодо діяльності депутатів фракції "Самопоміч" у Чернівецькій міськраді. Він зазначив, що вказані обранці "відстоюють інтереси не своїх виборців, а окремих політичних олігархічних кіл".

Результатом цього розслідування була рекомендація керівництва партії написати усім членам фракції у міськраді заяви про складання депутатських повноважень.

У березні 2017 року четверо обранців "Самопомочі" написали ці заяви, проте міськрада відмовилась ухвалити це рішення, відправивши відповідне питання на довивчення. Інші двоє депутатів – Олександр Ставчанський та Віталій Матвієнко – повідомили, що складуть мандати лише після того, як міськрада підтримає дострокове припинення повноважень їхніх чотирьох колег.

19 березня 2018 року усі шестеро депутатів "Самопомочі" заявили про саморозпуск фракції.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
27-03-2018, 22:52
Коментарів 0 Переглядів 2 023


Військовик Іван Ротар, повертаючись з Італії, заплатив прикордонникам, щоб піти воювати за Україну.

Співробітники поліції закликають небайдужих громадян допомогти у пошуках хлопця
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До майстеркласу долучилися заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.