RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чи відключать водоканал від електрики

Державна компанія "Укрінтеренерго" попередила комунальне підприємство "Чернівціводоканал" про припинення постачання електроенергії з 6 лютого у зв’язку з тим, що підприємство не виконало свої зобов’язання і не оплатило рахунок.

Про це йдеться у відповіді Державного підприємства "Укрінтеренерго" на інформаційний запит кореспондента molbuk.ua



У документі йдеться, що, згідно з інформацією, яку оператор системи розподілу АТ "Чернівціобленерго" надав 29 грудня 2018 року, КП "Чернівціводоканал" є споживачем ДПЗД "Укрінтеренерго".

Чи відключать водоканал від електрики

Чи відключать водоканал від електрики

Чи відключать водоканал від електрики


"Відповідно до вимог, передбачених Правилами та Типовим договором, на підставі даних, отриманих від оператора системи розподілу АТ "Чернівціобленерго", ДПЗД "Укрінтеренерго" було сформовано і виставлено рахунок на оплату від 11.01.2019 року.

Оскільки рахунок на оплату від 11.01.2019 року не було сплачено, 16 січня "Укрінтеренерго" на адресу "Чернівціводоканал" було надіслане попередження про припинення постачання електричної енергії у зв’язку з невиконанням споживачем умов договору про постачання електричної енергії "постачальником останньої надії" щодо повної та своєчасної оплати споживачем вартості електричної енергії.

Разом з тим, відповідно до уточненої інформації, наданої листом АТ "Чернівціобленерго" від 18.01.2019 року до "Укрінтеренерго", "Чернівціводоканал" було виключено з переліку споживачів, постачання електричної енергії яким здійснює постачальник "останньої надії".

При цьому 23 січня АТ "Чернівціобленерго" було надано інформацію, що КП "Чернівціводоканал" є споживачем "Укрінтеренерго".

Так, для з’ясування всіх обставин "Укрінтеренерго" звернулося до "Чернівціобленерго" з приводу підтвердження факту, що КП "Чернівціводоканал" є споживачем "Укрінтеренерго" з 1 січня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Водночас у відповіді на запит йдеться, що компанія проводить уточнення з обленерго щодо обслуговування "Чернівціводоканалу", а додаткову інформацію журналісту molbuk.ua буде надано пізніше.

Раніше повідомлялося, що державне підприємство "Укрінтеренерго" надіслало лист-попередження "Чернівціводоканалу" про припинення постачання комунальному підприємству електроенергії з 6 лютого у зв’язку із заборгованістю розміром 11 млн грн.

У "Чернівціводоканалі" заявили, що відключення від електропостачання через заборгованість перед державним підприємством "Укрінтеренерго" не буде.

***

У грудні 2018 року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження №1023-р, згідно з яким державне підприємство "Укрінтеренерго" визначене постачальником "останньої надії" з 1 січня 2019 року по 1 січня 2021 року.

"Постачальник останньої надії" – це структура, визначена урядом, яка забезпечує електропостачанням тих споживачів і стратегічних підприємств, які не встигли укласти договори про постачання електроенергії за тендерними процедурами. Щоправда, урядом визначено, що співпраця на умовах "постачальника останньої надії" передбачає більшу на 25-30% вартість від ринкової ціни за умови 100% передоплати.

"З 1 січня ввійшов перший етап, він передбачає розподіл постачання електроенергії і її вартості. Практики, що за електричну енергію хтось не платить, вже не буде. Більше того, на перехідний період Кабінетом міністрів створена структура, яка називається "Постачальник останньої надії", її виконує "Укрінтеренерго", - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

На офіційному сайті "Укрінтеренерго" оприлюднений перелік споживачів, які переведені на постачання електричної енергії до постачальника "останньої надії" станом на 15 січня 2019 року. У цьому списку з майже 900-та позицій, під 320-тим номером числиться комунальне підприємство "Чернівціводоканал".


Як водоканал потрапив до списку?

"Чернівціводоканал" своєчасно не зміг укласти угоду на постачання електроенергії на 2019 рік, хоча двічі оголошував закупівлі – 12 листопада та 14 грудня 2018 року. Обидві закупівлі не відбулися через подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
31-01-2019, 10:24
Коментарів 0 Переглядів 2 386

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.