У Чернівцях в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка пройшов майстер-клас з оформлення столу та страв до новорічних свят.
Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua
Студенти факультету управління, сфери обслуговування та харчових технологій КНТЕУ показували, як потрібно прикрашати страви, аби вони були не тільки смачними, а й гарними.
"Наші студенти мають змогу всебічно розвиватися і спробувати свої таланти у різноманітних напрямках. Сьогодні ми покажемо, як за допомогою карвінгу – різьбі на овочах та фруктах, надати столу та стравах святкового вигляду", - каже старший викладач кафедри технології і організації ресторанного господарства Любов Струтинська.
Вже досвідчені майстри з карвінгу показували студентам торгово-економічного факультету ЧНУ як можна за допомогою спеціального ножика та фантазії створювати різні квітки та візерунки на овочах та фруктах.
Вони наголосили, що початківцях варто починати зі створення листочків. Їх найкраще робити з моркви, огірка або перцю.
"Це не важко зробити. У початківця це забере 5-10 хвилин. Ми спочатку овочечисткою відрізаємо скибочку від моркви, а потім ножиком робимо три розрізи. Потім цю скибочку ми ставимо у воду і вона заокруглюється і робиться гарної форми", - пояснюють майстри з карвінгу.
Також вони наголосили, що усі зроблені квіти та листочки потрібно зберігати у холодній воді. Так вони довше будуть триматися свіжими.
Ними можна буде прикрашати холодець, будь-які овочеві, м’ясні чи сирні нарізки тощо.
Серед майстрів був і один хлопець, який займався різьбленням на гарбузі.
"Гарбуз, або кавун – це основа. Якщо створювати композицію, наприклад для фуршетів, саме ці великі елементи є центральними. І вже потім навколо них створюється решта композиції. Це звичайно важче і забирає більше часу. Два роки тому це забирало декілька годин, а зараз за дві години я це роблю", - каже він.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-12-2018, 19:11
0
3 405