RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Маєток Святого Миколая та дегустація вина: цікаві екскурсії у грудні


Напередодні Нового року екскурсійне бюро підготувало для чернівчан чимало приємних мандрівок.

Можна буде побачити таємниче Червоне озеро і старовинний Свірзький замок, де знімали фільм про мушкетерів, попити каву біля водоспаду Пробій, скупатися у термальних водах Косино, пише кореспондентка "МБ".



*Маєток Святого Миколая (300 гривень) знаходиться в мальовничому куточку Карпат у селі Пістинь на Косівщині. Тут можна буде отримати подарунок від казкового дідуся, побачити виставку новорічних іграшок, взяти участь у майстер-класах з виготовлення новорічних прикрас та різдвяних листівок, відвідати кабінет Миколая, де він читає листи від дітлахів. Туристи також відвідають відомий сувенірний ярмарок у Косові, музей народного мистецтва, побачать сріблясті Шешорські водоспади.

*Червоне море і каньон Біказ , який вважається найглибшим у Румунії (950 гривень). Загальна довжина дороги в каньйоні – близько восьми кілометрів, а висота скель – 300-500 метрів. Озеро "Лаку Рошу" або Червоне. Утворилося в 1837 році в результаті сильних зливових дощів і потужного обвалу скель, які перекрили гірську річку, утворивши дамбу. Воно має форму літери "Г", глибина 10,5 метра, площа 114676 кв.м. Місцеві розповідають, що раніше на місці озера було пасовище, де пастухи випасали отари овець. Одного разу почалася страшна злива, врятуватися не вдалося нікому. А на ранок на місці річкової долини появилося озеро, де вода була червоною від крові. Тому його назвали Червоним або вбивцею.

*Зимове Закарпаття і Косино (дводенна поїздка з ночівлею 1150 гривень). У Яремче мандрівники зможуть попити ранкову каву біля водоспаду Пробій, відвідати сувенірний ринок, помилуватися 36-метровим Труфанецьким водоспадом, оглянути дерев’яну Струківську церкву 1555 року, яку внесено до списку ЮНЕСКО. Буде цікаво побувати у найбагатшому селі України Нижня Апша, побачити географічний центр Європи. У Береговому можна буде дегустувати закарпатські вина та посмакувати стравами угорської кухні. У Мукачево є один із найдавніших замок Паланок, який побудований на горі вулканічного походження заввишки 68 метрів. Туристи матимуть нагоду скупатися у термальних вода "Косино", аналоги яким зустрічаються в Ісландії та Новій Зеландії. На його території розташовано сім басейнів, чотири з яких термальні. Глибина свердловини – 1190 метрів. В центрі басейну розміщений найвищий у світі фонтан-ілюзія "Золотий кран здоров’я" висотою 15,5 метра.

*Свірж, Галич, Івано-Франківськ (500 гривень) Заплановані екскурсії в музей "Давній Галич", Пантелеймонівську церкву 1194 року – найстаріший храм Галицько-Волинського князівства, Старостинський замок в Галиці 14 століття, реабілітаціний центр диких тварин Національного природного парку Галицький, де можна буде побачити вовків, ведмедів, оленів, муфлонів, лисиць, єнотовидного собаку, хижих птахів. Цікаво буде побачити Свірзький замок 16 століття, де відбувалися зйомки відомого фільму "Д’Артан’ян і три мушкетери". Можна буде прогулятися Івано-Франківськом, оглянути ратушу і Ринкову площу, Вірменську церкву.

*Тур "Смачна Буковина" (275 гривень). Туристи відвідають сироварню "Добрі газди" у селі Михайлівка Глибоцького району, де скуштують свіжі сири – голландський, австрійський та альпійської групи. Цю смакоту можна придбати. Мандрівники також побувають на пасіці, де їх пригостять трав’яним чаєм із медом. У селі Кам’янка є унікальна 15-метрова оранжерея з екзотичними фруктами. Тут ростуть лимони, мандарини, банани та інші екзоти. Вирощує їх колишній столяр Іван Галіп. Туристи також відвідають Успенський собор старообрядців у селі Біла Криниця, музей Ольги Кобилянської у Димці, побачать 500-літній дуб Штефана Великого.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
9-12-2018, 15:35
Коментарів 0 Переглядів 2 055

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.