RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Цукор не їм»: чернівчанка розповіла, як перейшла на здорове харчування

Чернівчанка, власниця еко-магазину Людмила Кондурян разом із родиною два роки тому перейшла на правильне харчування.

Вона розповіла кореспонденту molbuk.ua, що почувається краще після того, як перестала вживати шкідливу їжу, зокрема й цукор.



"Усе почалося, під час декретній відпустці. В свідомості кожної жінки змінюється щось, коли вона стає мамою. Ти обдумуєш усе, що може нашкодити малюку, у тому числі їжу. Тому вирішила взяти під контроль харчування. Почала читати склад на упаковках і зрозуміла, що ми їмо багато того, чого би я не хотіла давати малюку", – пояснює Людмила.

Спочатку вона почала робити сирок та йогурти в домашніх умовах.

"Я ніколи не думала, що буду таке робити, це для мене була вища математика. Та виявилося, що не такий важкий цей процес. Тому і досі дитина йогурти з магазину не їсть, бо я роблю їх удома. У тому, що це корисно, я переконалася, коли у сина зникла алергія", – каже Людмила.

Людмила також паралельно почала займатися йогою та медитаціями. Коли побачила через півроку, що почувається краще, відкрила власну екокрамницю.

"До мене приходять "інші" люди, нестандартні. Вони живуть за межами міста. У них сонячні батареї, город, який вони удобрюють корисними бактеріями, які самі ж і вирощують", – розповідає вона.

Спочатку Людмила разом із родиною відмовилися від цукру.

"Це був найважчий крок для мене. Мені легше було відмовитися від м’яса, риби, тільки не від цукру (посміхається, – авт.). Та все відбувалося поступово. Спочатку я замінювала його медом. Тепер намагаюся і мед не вживати. Хоча це дуже складно, – каже Людмила.

П’ятирічний син Людмили у дитсадку харчується вегетаріанською їжею, тобто м’яса не їсть. Вдома вона йому м'ясо дає, адже для підростаючого організму це необхідно.

"Мій син та чоловік їдять м'ясо, але воно має бути нежирним та несмаженим. Я від м’яса можу відмовитися, але ж я не лікар і не впевнена, що дитині треба теж відмовлятися від нього. Тому кожен має вирішити для себе, як йому краще. Але наголошую, що всім варто відмовитися від цукру", - продовжує вона.

Щоби відмовитися від магазинних продуктів та не відчувати у них потреби, багато чого Людмила робить сама. Вона навчилася вдома робити халву, рослинне молоко, хлібці.

"Ми також відмовилися від хліба з білого борошна і зараз їмо лише гречаний та хліб, зроблений на заквасках. Вдома я роблю хлібці з льону та запікаю їх при низьких температурах. Через що льон не втрачає корисних властивостей. Льон – щітка для нашого організму, яка очищує та виводить з нього всі шкідливі речовини. До того ж. це не лише корисно, а й смачно.", - наголошує вона.

"Варто включити до свого раціону пророщене насіння. Наприклад насіння чіа використовувати як добавку до сніданку (до каші, салату, йогурту). Чому пророщене насіння корисне для нас? Коли ми садимо насіння, воно пробуджується та віддає всі сили на ріст. Тому у цьому стані пробудження це насіння буде давати максимальну користь. Щоб отримати пророщене насіння, потрібно спочатку його придбати в аптеці, або спеціалізованих магазинах. Воно має бути обов’язково органічно чистим, тому має бути із позначкою, що це органіка. Вибір насіння дуже великий: можна пророщувати пшеницю, жито, нут, усі бобові тощо. Найпростіше пророщувати маш – це спеціальний сорт горошку.", - радить Людмила.

Як проростити насіння

Беремо порцію машу та ставимо його у скляний посуд.

Заливаємо маш водою та залишаємо на ніч.

Насіння, яке спливло на поверхню ми збираємо та викидаємо.

Той маш, що залишився на дні посудини промиваємо і залишаємо у цьому ж посуді накритим вологою тканиною (марлевою або бавовняною).

Маш протягом 12 годин повинен проростити, пустити паростки. Коли паросток має від одного до трьох міліметрів – його можна їсти.

Якщо паросток вже достатньої довжини, ми беремо маш, ще раз промиваємо і можемо додавати до наших страв.

Зберігати його можна в холодильнику протягом п’яти днів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-11-2018, 18:45
Коментарів 0 Переглядів 4 499

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.