RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кадрові чистки в Чернівцях: що відомо на цей час

Після дострокового припинення повноважень міського голови Чернівців Олексія Каспрука місто сколихнула хвиля кадрових чисток. Нове керівництво міськради активно докладає зусиль для того, щоб чиновники з команди усунутого мера якомога швидше покинули свої крісла у ратуші.

Кадрові чистки в Чернівцях: що відомо на цей час


Начальник управління освіти Сергій Мартинюк чи не найбільше серед усіх чиновників міськради вислуховував критики у свій бік з боку оточення "Рідного міста" й антимерської депутатської більшості. Тож заява Василя Продана про те, що він має намір звільнити освітянина з посади не була несподіваною.

Так, секретар міськради, критикуючи довгострокову відпустку, у яку пішов пан Мартинюк після відставки Каспрука, сказав, що звільнить посадовця 20 жовтня - щойно в освітянина завершиться відпустка.

Однак Продану це зробити не вдалося - Сергій Мартинюк пішов на лікарняний, тому в Продана наразі немає жодних законних підстав приймати рішення про кадрову чистку в освітньому управлінні.

В оточенні "Рідного міста" обурились через таку поведінку чиновника: дехто з прихильників Продана навіть зафіксував на фото, як 23 жовтня Мартинюк на одній з вулиць міста зустрічався з директором гімназії №6. Мовляв, чому чиновник, що взяв лікарняний, не сидить удома та не лікується?

Кадрові чистки в Чернівцях: що відомо на цей час


Проте, як запевнив кореспондента molbuk.ua сам Сергій Мартинюк, зустріч з директором гімназії на вулиці не була запланованою, а випадковою, а саме в цей момент посадовець йшов у поліклініку на вулиці Шкільній.

Кадрові чистки в Чернівцях: що відомо на цей час


17 жовтня у міськраді заявили про звільнення керівників ЖРЕПу №11 та ЖРЕПу №9.

Крім того, у міськраді зареєстрували проект рішення, згідно з яким у Чернівцях планують ліквідувати вказані ЖРЕПи та приєднати їх до ЖРЕПу №17. Таким чином, десятки простих працівників підприємства можуть залишитися без роботи.

Водночас начальника МіськШЕПу Сергія Погореного перевели до комунального підприємства “Аварійно-диспетчерська служба 0-80”, а попереднього начальника служби Володимира Бабчука звільнено з посади.

Кадрові чистки в Чернівцях: що відомо на цей час


22 жовтня секретар міськради Василь Продан звільнив Анатолія Чабана з посади керівника "Чернівціводоканалу". Каспрук розкритикував таке рішення нової влади, заявивши, що з цією подією "насувається біда".

Кадрові чистки в Чернівцях: що відомо на цей час


Після того, як стало відомо про відставку Чабана, головна архітекторка міста Наталія Хілько заявила, що Продан пропонував їй добровільно написати заяву про звільнення за власним бажанням. Чиновниця сказала, що не має наміру це робити.

А вже сьогодні, 24 жовтня, стало відомо, що секретар міськради відсторонив Хілько від виконання посадових обов’язків у зв’язку з розпочатим щодо посадовиці службовим розслідуванням.

Чиновниця розповіла, що це розслідування ведеться на підставі скарги двох чернівецьких архітекторів - В’ячеслава Кишлярука та В’ячеслава Обнявка.

Кадрові чистки в Чернівцях: що відомо на цей час


Ще один посадовець із команди усунутого міського голови - начальник інспекції з благоустрою Сергій Обшанський - уже завтра може залишитися без посади. Адже на черговій сесії міськради 25 жовтня очікується розгляд питання про припинення діяльності інспекції з питань благоустрою в місті.

Продан має намір замінити цей структурний підрозділ виконкому на управління благоустрою. Крім того, секретар міськради заявив, що усі працівники нового управління будуть обиратися на посаду методом конкурсного відбору.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
24-10-2018, 23:43
Коментарів 0 Переглядів 4 532

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.