RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку

Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку

Часто виникає бажання насолодитися чимось солоденьким, але часу готувати зовсім мало. Для таких ситуацій є безліч швидких в приготуванні десертів з використанням фруктів, кисломолочних продуктів, джемів і горішків, з випічкою і без, дієтичних і не дуже.

Зефір в домашніх умовах


Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку


Зефір відноситься до низькокалорійним солодощів. Його цілком можна прирівняти до мармеладу, натурального меду або пастиле. Готується він з фруктового пюре і желейного згущувача, тому при помірному його споживанні можна не переживати за зайву вагу.

Компоненти:

Яблука – 6 шт.;
Цукор для пюре – 200 г;
Для сиропу цукор – 350 г;
Агар-агар – 10 г;
Ванілін – 1 пакетик;
Вода – 200 мл;
Білок яєчний – 1 шт.;
Цукрова пудра – 3 ст. л.

Замочіть агар-агар з теплою воді. Яблука помийте, видаліть серцевину, наріжте на скибочки. Викладіть на плоске блюдо, запікайте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 10 хвилин. Ложкою вийміть яблучну м’якоть, тим самим очистивши від шкірки. Перебити заглибним блендером до пюреподібного пасти. Якщо такого агрегату немає, перетріть через сито. Всипте ванільний і звичайний цукор, ретельно вимісіть і залиште охолонути.

Поставте на конфорку агар-агар і доведіть до закипання, додайте цукор і проваріть п’ять хвилин, поки рідина не стане сильно пузиритися.

У пюре влийте білок збийте до утворення білої пишної маси, не припиняючи процес, цівкою влийте сироп. Застеліть рівну поверхню калькою і, наклавши в кондитерський мішок солодку масу, видавлюйте красивий зефір.

Залиште солодкість до повного висихання. Посипте цукровою пудрою і обережно отслоите від паперу.

Полегшена панакота з полуничним соусом

Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку


Взагалі панакота вважається достатньо калорійним стравою, тому що робиться з молока і жирних вершків. Але в даному випадку ми візьмемо продукти з мінімальною жирністю і десерт вийде дієтичним.

Компоненти:

Молко нежирний – 300 мл;
Вершки 10% — 300 мл;
Полуниця – 200 г;
Желатин – 1 упаковка;
Вода – 0,5 склянки;
М’ята для прикраси;
Ванілін – 1 пакетик;
Цукрозамінник – 2 ст. л.
Змішуємо молоко з вершками, всипаємо цукрозамінник і ставимо на повільний вогонь. Періодично помішуючи, прогріваємо молочно-вершкову суміш до 70 °Пн.

Розбавляємо желатин холодною водою і, не перемішуючи, залишаємо розбухати на 10 хвилин.

Додаємо ванілін в молоко, додаємо желатин і добре промешиваем.

Стакани для панакоти занурюємо в морозилку, щоб вони добре охололи. Полуницю моєму і подрібнюємо блендером або протираємо на ситі.

Заливаємо в стакани молочно-вершкову суміш, залишаючи місце для ягідного пюре, і занурюємо охолодитися на дві години. Витягаємо, зверху викладаємо полуничну масу і прикрашаємо листочком м’яти.

Можна вчинити інакше – перевернути панакоту на плоске блюдо, залити фруктовим соусом і в такому виконанні подавати гостям.

Бананове пюре з горішками

Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку


Банани в нашому раціоні займають певну нішу, практично як яблука або груші, хоча в нашому кліматі вони не ростуть. Ми їмо їх в цілому вигляді, часто на сніданок, або беремо з собою на роботу або навчання, щоб перекусити.

Додаємо в випічку, варимо киселі і готуємо багато різних солодощів. У цьому рецепті описано бананове пюре з горішками, яке підійде на десерт, а по калорійності замінить шматок торта або булочку.

Компоненти:

Банани – 5 шт.;
Мед рідкий – 6 ст. л.;
Мигдаль – 3 ст. л.;
Фундук – 2 ст. л;
Плитка шоколаду – 1 шт.;
Лимон – 0.5 шт.

За допомогою заглибного блендера зробіть із трьох бананів пюре. Додайте п’ять столових ложок меду. Розріжте лимон, прожарте виделкою дірки і докладаючи фізичні зусилля видавлюємо в бананову масу сік.

Подрібнюємо в ступці горіхи, але не сильно, щоб присутні невеликі шматочки, а ядра не повністю перетворилися в горіхову борошно.

Залишилися банани обсмажуємо на сковороді. Перед перекиданням на другу сторону поливаємо медом. Змішуємо пюре з горіхами, викладаємо зверху смажені банани і притрушиваем натертим шоколадом. Ви готуєте в холодну пору року, можна відразу і їсти, поки тепле. Якщо це літо – краще охолодити.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
26-08-2018, 13:30
Коментарів 0 Переглядів 3 119

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.