RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку

Часто виникає бажання насолодитися чимось солоденьким, але часу готувати зовсім мало. Для таких ситуацій є безліч швидких в приготуванні десертів з використанням фруктів, кисломолочних продуктів, джемів і горішків, з випічкою і без, дієтичних і не дуже.

Зефір в домашніх умовах


Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку


Зефір відноситься до низькокалорійним солодощів. Його цілком можна прирівняти до мармеладу, натурального меду або пастиле. Готується він з фруктового пюре і желейного згущувача, тому при помірному його споживанні можна не переживати за зайву вагу.

Компоненти:

Яблука – 6 шт.;
Цукор для пюре – 200 г;
Для сиропу цукор – 350 г;
Агар-агар – 10 г;
Ванілін – 1 пакетик;
Вода – 200 мл;
Білок яєчний – 1 шт.;
Цукрова пудра – 3 ст. л.

Замочіть агар-агар з теплою воді. Яблука помийте, видаліть серцевину, наріжте на скибочки. Викладіть на плоске блюдо, запікайте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності 10 хвилин. Ложкою вийміть яблучну м’якоть, тим самим очистивши від шкірки. Перебити заглибним блендером до пюреподібного пасти. Якщо такого агрегату немає, перетріть через сито. Всипте ванільний і звичайний цукор, ретельно вимісіть і залиште охолонути.

Поставте на конфорку агар-агар і доведіть до закипання, додайте цукор і проваріть п’ять хвилин, поки рідина не стане сильно пузиритися.

У пюре влийте білок збийте до утворення білої пишної маси, не припиняючи процес, цівкою влийте сироп. Застеліть рівну поверхню калькою і, наклавши в кондитерський мішок солодку масу, видавлюйте красивий зефір.

Залиште солодкість до повного висихання. Посипте цукровою пудрою і обережно отслоите від паперу.

Полегшена панакота з полуничним соусом

Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку


Взагалі панакота вважається достатньо калорійним стравою, тому що робиться з молока і жирних вершків. Але в даному випадку ми візьмемо продукти з мінімальною жирністю і десерт вийде дієтичним.

Компоненти:

Молко нежирний – 300 мл;
Вершки 10% — 300 мл;
Полуниця – 200 г;
Желатин – 1 упаковка;
Вода – 0,5 склянки;
М’ята для прикраси;
Ванілін – 1 пакетик;
Цукрозамінник – 2 ст. л.
Змішуємо молоко з вершками, всипаємо цукрозамінник і ставимо на повільний вогонь. Періодично помішуючи, прогріваємо молочно-вершкову суміш до 70 °Пн.

Розбавляємо желатин холодною водою і, не перемішуючи, залишаємо розбухати на 10 хвилин.

Додаємо ванілін в молоко, додаємо желатин і добре промешиваем.

Стакани для панакоти занурюємо в морозилку, щоб вони добре охололи. Полуницю моєму і подрібнюємо блендером або протираємо на ситі.

Заливаємо в стакани молочно-вершкову суміш, залишаючи місце для ягідного пюре, і занурюємо охолодитися на дві години. Витягаємо, зверху викладаємо полуничну масу і прикрашаємо листочком м’яти.

Можна вчинити інакше – перевернути панакоту на плоске блюдо, залити фруктовим соусом і в такому виконанні подавати гостям.

Бананове пюре з горішками

Що приготувати на вихідних: три рецепти легких дієтичних десертів на швидку руку


Банани в нашому раціоні займають певну нішу, практично як яблука або груші, хоча в нашому кліматі вони не ростуть. Ми їмо їх в цілому вигляді, часто на сніданок, або беремо з собою на роботу або навчання, щоб перекусити.

Додаємо в випічку, варимо киселі і готуємо багато різних солодощів. У цьому рецепті описано бананове пюре з горішками, яке підійде на десерт, а по калорійності замінить шматок торта або булочку.

Компоненти:

Банани – 5 шт.;
Мед рідкий – 6 ст. л.;
Мигдаль – 3 ст. л.;
Фундук – 2 ст. л;
Плитка шоколаду – 1 шт.;
Лимон – 0.5 шт.

За допомогою заглибного блендера зробіть із трьох бананів пюре. Додайте п’ять столових ложок меду. Розріжте лимон, прожарте виделкою дірки і докладаючи фізичні зусилля видавлюємо в бананову масу сік.

Подрібнюємо в ступці горіхи, але не сильно, щоб присутні невеликі шматочки, а ядра не повністю перетворилися в горіхову борошно.

Залишилися банани обсмажуємо на сковороді. Перед перекиданням на другу сторону поливаємо медом. Змішуємо пюре з горіхами, викладаємо зверху смажені банани і притрушиваем натертим шоколадом. Ви готуєте в холодну пору року, можна відразу і їсти, поки тепле. Якщо це літо – краще охолодити.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
26-08-2018, 13:30
Коментарів 0 Переглядів 3 054

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Уроки  демократії  від  британської  монархії. Блог Ярослава Волощука
Найстарша у світі держава парламентаризму, Велика Британія, наочно показала приклад
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.