На Буковині Заставнівська волотерська сотня зробила подарунок українським захисникам до Дня Незалежності – відправила на передову цілий бус домашніх страв: голубці, копчена риба, фарширований перець, квасоля з реберцями, гречка з м’ясом, кабачкова ікра, медівники.
"Це вже 35-та наша відправка в зону бойових дій на Сході, – розповіла незмінний організатор доброчинної акції Марія М’якота. – Хотіли, щоби наші хлопці змогли гарно відсвяткувати День Незалежності України, яку вони захищають ціною власного життя. Прийшло багато людей, щоби це все приготувати з власних продуктів. Я їм дуже вдячна. Асортимент страв був дуже великий. Складали їх у трилітрові банки та відра, щоби довго не псувалися. Приготували у печі свої фірмові голубці, які дуже полюбилися бійцям, 100 банок кабачкової ікри, сало зі спеціями, гречку та овочеве рагу з м’ясом, копчену рибу... Наробили салатів, наварили яблучного джему".
Домашні страви повезли на передову волонтери Василь Назарко, Віктор Лашта, Світлана Масловська.
"Ми побували у Майорському, Зайцевому, Кримському, на Світлодарській дузі, – розповів Василь Назарко, з яким ми зв’язалися по мобільнику. – Тут дуже гаряче, йдуть бої, були спроби прориву ворога. Але нам вдалося добратися до так званої "червоної" зони. Хлопці дуже задоволені, казали, що гарно відсвяткують день Незалежності, й матимуть ще довго що їсти. Передавали подяку всім людям, які це все приготували. Я вже багато разів привозив на передову домашні страви заставнівців. Тому бійці добре знають, які вони смачні.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-08-2018, 16:12
0
2 209