RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Тунель кохання і прогулянка на яхті»: куди можна поїхати у червні

У Чернівцях для жителів міста у червні організовують захоплюючі мандрівки.

Про це повідомляє директор екскурсійного бюро Павло Колядинський кореспонденту molbuk.ua.

Як запевнив директор екскурсійного бюро Павло КОЛЯДИНСЬКИЙ, червень буде багатий на цікаві тури Буковиною, Тернопільщиною, Вінничиною. –

"Ми організовуємо прогулянку на яхті по Дністру з відвідуванням Бакотського скельно-печерного чоловічого монастиря, Шишкових гір, Дністровського каньйону, трояндового поля. Вона обійдеться у 400 гривень, – розповів пан Павло. – Дводенна поїздка з ночівлею коштуватиме 1195 гривень. Туристи оглянуть фантастичну фортецю "Меджибіж". відвідають Вінницю, де побувають у музеї Пирогова і ставці Гітлера, помилуються 60-метровим музичним фонтаном. В Умані прогуляються парком "Софіївка", який визнаний одним із семи чудес України. Катання на екзотичному карпатському трамвайчику і прогулянка Івано-Франківськом обійдеться в 400 гривень. Буде цікавою дводенна мандрівка до мальовничого "Тунелю кохання" за 950 гривень. По дорозі мандрівники навідаються до Тернополя, покатаються на катері по місцевому ставу, побувають у Збаразькому та Кременецькому замках, костелі Бернардинів, палаці князів Вишневецьких, Тараканівському форті, де збереглися військові укріплення часів Першої світової війни", - повідомив він.

Що цікавого побачать туристи

*Перша згадка про Бакотський скельний чоловічий монастир зафіксована в Київській книзі 1362 року, де той згадується як "давно існуючий". Засновником монастиря був преподобний старець Антоній, засновник Києво-Печерської Лаври. За Іпатіївським літописом, в 1255 році містом Бакота заволоділи монголо-татари. Монахи і жителі заховалися у лабіринті монастирських печер. Загарбники пропонували їм вийти та зректися християнської віри. Коли ті не погодилися, засипали вихід величезними каменями, живцем поховавши людей. У 1258 році татарами був зруйнований Бакотський замок. Нині Бакотою умовно називаються місця вздовж берега Дністра, розташовані поблизу залишків монастиря.

*У селі Нагоряни Кельменецького району знаходиться цікава пам’ятка природи – "Шишкові горби". Це трирядовий ланцюг конусоподібних пагорбів, що вивищуються на 15-20 метрів над правим берегом Дністра. Це диво виникло мільйони років тому, коли тут плескались води доісторичного Сарматського моря. Пагорби –це залишки древнього бар’єрного рифу, який знаходився на морському дні.

Вінниці знаходиться Національний музей-садиба геніального хірурга Миколи Пирогова. Збереглися будинок, у якому він мешкав, аптека, меморіальний парк та церква-некрополь, де покоїться набальзамоване тіло вченого. Музей відвідали майже сім мільйонів людей із 169 країн. Також слід відвідати найбільший в Європі плавучий світломузичний фонтан , що встановлений на річці Південний Буг. Його висота – 60 метрів, а ширина – 140 метрів.

*Візитівкою міста Умань є Національний дендрологічний парк "Софіївка", який був визнаний одним із семи чудес України. Його заклав граф Станіслав Потоцький у подарунок красуні-дружині гречанці Софії. Парк розкинувся на площі майже 180 гектарів, де росте понад 2000 видів дерев та кущів з усього світу.

*Карпатський трамвайчик – це вузькоколійна залізниця, якою колись перевозили деревину. Можна буде також відвідати заповідник "Ширковець", джерела мінеральних вод "Горянка", Мізунські водоспади, скуштувати домашніх смаколиків від бабусі Гані.

*У 1640 році Ярема Вишневецький розпочав будівництво великого замку, який став неприступною фортецею для ворогів. В архітектурі Вишневецького палацу поєднані риси пізнього бароко й класицизму.

*Кременець – одне з найгарніших міст України, де є багато історичних пам’яток. Над містом височить Замкова гора (397 м), з якої відкривається чудова панорама. Привертають увагу величні будівлі єзуїтського колегіуму (1731-1753 р.), завдяки якому Кременець заслужено вважали "волинськими Афінами". Зачаровують туристів Миколаївська церква (XVI ст.), Богоявленський монастир, костел Миколая (ХІХ ст.), ботанічний сад, будинки-близнюки (XVII-XVIII ст.).

*Дубенський історико-культурний заповідник включає в себе 29 визначних пам’яток міста. Найвизначнішою є нездоланий замок (1492 р.), який складається з оборонних валів і бастіонів, палаців Острозьких (XVI ст.) та Любомирських (XVIІІ ст.). У місті можна оглянути колишній костел монастиря Бернардинів (1627 р.), Луцьку браму (XVI ст.), монастир кармеліток (XVIІ ст.), Спаську церкву (1643 р.) та синагогу (ХІХ ст.).

*У 1885-1890 роках у Тараканові російською царською армією був збудований величезний оборонний форт, який пережив дві світові війни, але досі вражає своїми розмірами. Споруда має три поверхи над землею і три –під землею, збереглися залишки казарм, переходів, тунелів.

Клевані на Рівнинщині знаходиться всесвітньовідомий "Тунель кохання". Зарості дерев, і кущів, що сплелися між собою, утворили дивовижний щільний коридор точної арочної форми. Завдяки своїй мальовничості тунель приваблює до себе туристів, особливо закохані пари, які тут навіть одружуються.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
2-06-2018, 16:00
Коментарів 0 Переглядів 2 711

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.