RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Це скалічені долі»: на Буковині жертвами торгівлі людьми за чотири роки стали 20 осіб

У Чернівецькій області жертвами торгівлі людьми від 2013 року стали двадцять осіб.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua.

Сьогодні, 1 травня, перший заступник голови облдержадміністрації Михайло Павлюк зустрівся з Спеціальним представником і координатором ОБСЄ з питань протидії торгівлі людьми Мадіною Джарбусиновою, радником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з гендерних питань Іветт Лангенхайзен та іншими представниками Місії ОБСЄ.

На зустрічі було обговорено шляхи інтенсифікації співпраці між українською владою та ОБСЄ у сфері боротьби з незаконною торгівлею людьми.

У ході зустрічі Михайло Павлюк повідомив, що з 2013 року для 20-х жителів Буковини встановлено статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми. "Усвідомлюємо, насправді жертв торгівлі людьми, і за статистичними даними стоять скалічені людські життя. На сьогодні в області забезпечується діяльність Координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Маю честь бути її головою. Але крім честі, це і велика відповідальність, тому ми регулярно проводимо її засідання спільно з представниками правоохоронних органів, громадського сектору задля всебічного інформування населення про це негативне соціальне явище".

Посадовець повідомив, що вперше в Україні, Чернівецька облдержадміністрація ініціювала виділення з місцевого бюджету виплати цій категорії населення, яка наразі становить п’ять прожиткових мінімумів поряд з матеріальною допомогою з Державного бюджету України в розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Спеціальний представник і координатор ОБСЄ з питань протидії торгівлі людьми зазначила, що це її перший візит до Західної України. Мадіна Джарбусинова наголосила, що вид злочинної діяльності - торгівля людьми – являє собою глобальну небезпеку для мешканців не лише України, а й цілого світу, але країна, яка відкрито про це говорить, імплементує відповідне законодавство, робить важливі кроки для подолання проблеми: "Україна в 2014 році визначила одним з пріоритетних напрямів соціальної політики боротьбу з торгівлею людьми. Заходи, які приймаються на національному рівні, успішно реалізується на регіональному, зокрема в Чернівецькій області, яка, до речі, була одним з пілотних регіонів, що брали участь в розробці законодавства про зупинення торгівлі людьми".

Мадіна Джарбусинова поцікавилась щодо заходів, які вживаються для попередження торгівлі людьми, а також про викриття фальшивих вербувальників, які співпрацюють з торгівцями людьми.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Савкін повідомив, що відповідний структурний підрозділ облдержадміністрації тісно співпрацює з Міністерством соціальної політики України. "Враховуючи активність населення Буковини у зовнішній та внутрішній трудовій міграції, міграції молоді за кордон з метою навчання і працевлаштування одним із важливих завдань обласної державної адміністрації є потреба донести кожному інформацію про ризики та небезпеку торгівлі людьми, шахрайські схеми, а також можливість отримати допомогу тим, хто став жертвою обману, експлуатації праці та інших порушень прав людини у цій сфері, - зазначив Віталій Савкін. - Щодо превентивної роботи, останнє засідання Координаційної ради було в минулий понеділок, а представники ОБСЕ були присутні на підсумковому засіданні ради у грудні 2017 року. Ми отримали від вас позитивну оцінку реалізації заходів щодо протидії торгівлі людьми. Окрім просвітницької роботи, намагаємося практично допомогти людям, які стикнулися з цим негативним явищем. Так, спільно з прикордонниками попередили злочин щодо торгівлею дітей. Про це ділимося з регіонами, які мають кордони з країнами ЄС".

"Проводимо масштабні заходи безпосередньо в День боротьби з торгівлею людьми. Також на юридичному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, нещодавно було проведено засідання круглого столу зі студентами, які є молодими освіченими людьми, але водночас знаходяться у групі ризику через бажання навчатися за кордоном. Плануємо провести низку психологічних тренінгів для більш предметного підходу до питання, адже жертва торгівлі людьми не завжди схильна розповідати про те, що з нею сталося.

"Щодо трудової міграції до Росії, то намагаємося донести до населення, що Росія – країна-агресор, і праця там є нелегальною, умови роботи там є несприятливими і можуть нести за собою негативні наслідки. Щодо цього, то в Україні є чітко визначені закони", - наголосив Михайло Павлюк.

У підсумку перший заступник голови облдержадміністрації відзначив, що у своїй роботі органи соціального захисту населення області залучають кращі загальноєвропейські практики для спілкування з людьми, донесення до них інформації, що може привести до небезпечної ситуації, пов'язаної з торгівлею людьми. . "Ми відкриті, готові до конструктивного діалогу і стоїмо на сторожі прав й свобод людини і громадянина та законів України", - констатував посадовець.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
1-06-2018, 23:18
Коментарів 0 Переглядів 1 547

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.