RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » Шеф-кухарі розповіли, як вибрати м'ясо для найсмачнішого шашлику

Шеф-кухарі розповіли, як вибрати м'ясо для найсмачнішого шашлику

Хороша компанія, хороша погода, хороший рецепт, хороші маринади і соуси - це вже половина успіху.

Якщо ти бажаєте організувати пікнік із його головною традиційною стравою, досвідчені шеф-кухарі підкажуть, як вибрати м'ясо для шашлику, щоб поїздка на природу вдалася на славу.

М'ясо для шашлику - якість продукту

Краще вибрати охолоджене м'ясо для шашлику. Причому, відрізнити просто охолоджене від замороженого та розталого м'яса можна на дотик і за зовнішнім виглядом. Свіже м'ясо має бути пружним, сухим і ніби трохи глянцевим, але не мокрим.

Розморожене м'ясо має більш насичений яскравий і нерівномірний колір, із нього виділяється червонуватий сік, а при натисканні воно м'яке. Вологе і липке м'ясо, швидше за все, нашпиговане водою і хімікатами.

Якщо м'ясо має темний колір, це також свідчить про те, що тварина була старою, а не молодою, і таке м'ясо буде жорстким.

Вибираючи м'ясо для шашлику, довірся своєму нюху. Якщо запах здався тобі неприємним або підозрілим, відмовся від такого м'яса. Від м'яса не має тхнути хімією і затхлістю, а вірна ознака хорошої яловичини - це запах молока.

Не варто також вибирати парне м'ясо, бо шашлик із нього вийде жорстким і несмачним.

Шеф-кухарі розповіли, як вибрати м'ясо для найсмачнішого шашлику


Свинина

Свинина є універсальним традиційним м'ясом для шашлику. Вибір свинини досить багатий, тож підібрати якісне м'ясо для шашлику не складе великих зусиль. Вибирай м'ясо світло-рожевого кольору з жировими прошарками всередині. Шашлик із такого м'яса буде не жирним, а саме соковитим і смачним. Найкраще, звичайно, підійде ошийок, а також можна використовувати корейку, лопатку, задню частину.

Шеф-кухарі розповіли, як вибрати м'ясо для найсмачнішого шашлику


Баранина


Класика східної національної страви - ​​це шашлик із баранчика. Молода свіжа баранина має бути яскраво-червоною. Якщо колір у м'яса темніший, значить, така баранина вже стара. Для шашлику підходить задня частина, вирізка, корейка. Врахуй, що баранина має свій специфічний запах, а шашлик, приготований із неї, смачний, поки гарячий.

Шеф-кухарі розповіли, як вибрати м'ясо для найсмачнішого шашлику


Яловичина

Яловичина і готується довше, і за смаком досить жорстка і суха, тому вона не популярна для шашлику. Хоча правильно підібраний маринад може виправити справу. Якщо ти все-таки вирішила робити шашлик із яловичини, вибирай молоде м'ясо (телятину), світлу за кольором. Краще підійде філе або вирізка.

Шеф-кухарі розповіли, як вибрати м'ясо для найсмачнішого шашлику


Птиця

Спрощений варіант шашлику на швидкоруч - приготований із птиці. З успіхом можна брати курку або індичку - таке м'ясо і маринується швидко, і смажиться без проблем, і виходить м'яким та соковитим. Для шашлику з птиці підійдуть всі м'ясисті частини - філе, гомілки, стегна. Не забудь тільки видалити шкіру, щоб вона не звисала і не обгорала.

Шеф-кухарі розповіли, як вибрати м'ясо для найсмачнішого шашлику


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
30-04-2018, 13:41
Коментарів 0 Переглядів 2 322


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.