RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Гравітоні обладнають відпочинкову зону


У Чернівцях на мікрорайоні Гравітон облаштують зону для відпочинку місцевим.

Проект створення зони озеленення та відпочинку в мікрорайоні "Гравітон" обговорили на засіданні архітектурно-містобудівної ради.

Тут проживає понад 12 тисяч мешканців, але тут немає жодного парку чи бодай скверика, де можна було би відпочити, погуляти з дітьми, пограти у волейбол чи баскетбол.
На Гравітоні обладнають відпочинкову зону
На Гравітоні обладнають відпочинкову зону
На Гравітоні обладнають відпочинкову зону
На Гравітоні обладнають відпочинкову зону

"Уже багато років мешканці Гравітону нарікають, що їм немає де відпочивати. Проект, який будуть обговорювати, визначатиме долю розвитку нашого мікрорайону на багато років уперед, – вважає Оксана ФИЛИПЧУК, завдяки якій на Гравітоні з’явилася Алея небайдужості. – Зараз у центрі мікрорайону знаходиться велика вільна ділянка, витоптаний стадіон, немає жодних умов для дітей. Тож активісти вирішили створити там зону відпочинку, на якій комфортно було би людям різного віку: і малечі, і підліткам, і бабусям та дідусям. Нам би хотілося обладнати її тренажерами, зробити комфортнішою для тренування і вигулу тварин. За цей проект мешканці Гравітону підписувалися залюбки. Бо після "Алеї небайдужості" повірили в те, що громада може багато чого досягнути. Надалі плануємо брати участь у міському бюджеті ініціатив, вигравати кошти і спрямовувати їх на створення відповідних умов для відпочинку та занять спортом".

Проект детального плану території відпочинкової зони на Гравітоні розробив і представив архітектор В’ячеслав Обнявко.
"Це буде найгарніший громадський простір у Чернівцях, який займатиме 1,3 гектара прибудинкової території. Крім того, центр мікрорайону складається з трикутника загальною площею 0,9 гектара. Це навіть більше, ніж Соборна площа, – запевнив архітектор. – Там буде розміщено дев’ятиповерховий будинок у межах приватної ділянки. А ось тут будуть зелені насадження, лавочки, місце для новорічної ялинки, сцена для виступів та зібрань, декоративна клоунада. Уздовж цієї прибудинкової території планується волейбольне, баскетбольне та міні-футбольне поля із загородженнями, невеличкий басейн з водяними рослинами, навколо якого розмістять лавочки. Також буде відпочинкова зона для мешканців різного віку: дітей, молоді, літніх людей. Можна буде пограти у бадмінтон, теніс, покататися на скейтах. Тут вперше в місті обладнають підземні контейнери для сміття. Усі роботи займуть орієнтовно два роки. Бажано, щоби вони розпочалися якнайшвидше. Але все залежатиме від коштів".

– У нас вже давно є дозвіл на розробку детального плану благоустрою території Гравітону. Але ми не могли цього зробити через те, що ділянка у центрі мікрорайону була надана в оренду. Тому довелося її замінити, – розповіла головний архітектор міста Наталія Хілько. – Власник приватної ділянки виявив бажання профінансувати архітектурний конкурс на розробку детального плану благоустрою цієї території. Журі визначило переможця проекту, який представив свою роботу на розгляд архітектурно-містобудівної ради. Проект фінансуватиметься, ймовірно, за кошти міського бюджету. Місто зацікавлене в тому, щоби в центрі Гравітону з’явилася приваблива відпочинкова зона з озелененням, лавицями, освітленням. Те, що потрібно упорядковувати цей хаос, – не викликає жодних сумнівів. Поки що не підраховували, у скільки обійдуться роботи. Це лише перший етап, який може видозмінюватися. Свої пропозиції можуть вносити і члени містобудівної ради, і мешканці Гравітону, які є чи не найактивнішими в місті.
Редактор: Надія Будна
12-04-2018, 14:35
Коментарів 0 Переглядів 3 525

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.