RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Пожежа на Калинці: постраждалі підприємці просять мера Чернівців допомогти відбудувати контейнери

У Чернівцях понад 50 підприємців Калинівського ринку зібралися у міськраді з вимогою допомогти їм відновити контейнери, які постраждали внаслідок масштабної пожежі 19 березня.

За словами підприємців, на ринку вщент згоріли 57 контейнерів, передає кореспондент molbuk.ua

Підприємці звернулися до міського голови Олексія Каспрука з проханням виділити з міського бюджету кожному з постраждалих власників по 120 тис грн для відбудови контейнерів. Проте, у міськраді запевняють, що немає механізму нарахування таких виплат.

"Механізму виплат немає. Можуть депутати ухвалити будь-яке рішення, але якщо воно буде незаконним, його не зможемо виконати", - сказав Каспрук.

Натомість людям пропонують взяти безвідсотктовий кредит для віднолення контейнерів і не сплачувати впродож п’яти років кошти ринку за оренду торгових місць.

Гендиректор ринку Ігор Маслянчук пояснив, що комунальне підприємство не має права надавати безповоротну фінансову допомогу. За його словами, кошти можуть надати, але їх потрібно повернути через 10-15 років.

Водночас депутати міськради, які прийшли на цю зустріч, запевнили, що готові на сесії проголосувати за виділення коштів підприємцям. Мовляв, якщо є кошти у місті, то людям потрібно допомагати. Вони заявили про необхідність підготовки проекту рішення про таку фінансову допомогу постраждалим підприємцям.

Пожежа на Калинці: постраждалі підприємці просять мера Чернівців допомогти відбудувати контейнери


У виникненні пожежі підприємці звинуватили і працівників Калинівського ринку, і директора.

"Де були охоронці, чому вони не охороняли? Пожежники нам розповіли, якщо виконуються зварювальні роботи у місці, де є легкозаймисті речі, повинен бути присутнім працівник з пожежної безпеки. Де він був у той момент? Винен директор ринку, який не проконтролював цю ситуацію", - обурювалася жінка з натовпу.

Дехто з підприємців заявив, що у нього згоріли по п’ять контейнерів, а суми збитків у деяких з них сягають 200 тис доларів.

"У мене згоріло товару на 25 тисяч доларів. Ми не просимо, щоби нам відшкодували вартість товару. Зараз просили у мера, щоби допомогли відновити павільйони за кошти ринку. Один павільйон приблизно має площу 27 квадратних метрів. Потрібно 120 тисяч гривень. А мер хоче, щоби ми взяли безвідсотковий кредит, а через п’ять років віддати 120 тисяч гривень. Ми будували павільйони за власні кошти, а тепер повинні брати кредит. У 2008 році він мені обійшовся у п’ять тисяч доларів", - повідомив кореспонденту molbuk.ua підприємець Василь Нестерович.

"У нас згоріло вщент чотири контейнери. Товару майже на сто тисяч гривень. У нас був дорогий товар. Ми думали, що нам відшкодують хоча би частину коштів за контейнери, а виходить ми жодної копійки не отримаємо. А наш мер не хоче нас слухати", - повідомила підприємець Марина Степанівна.

"П’ять контенерів згоріло - більше ніж на 200 тисяч доларів. Наші контейнери були одразу біля того, що почав горіти. Вони згоріли одразу. Залишилося вугілля. Залізні стояки поплавилися. Хочемо, щоби почали згарище прибирати. Але й цього не роблять. Ми ніколи нічого не просили. Але тепер нам потрібна допомога. Я щомісяця спалучувала понад вісім тисяч гривень за контейнер, за що я платила?", - сказала підприємець Калинки Мирослава.

***

Раніше повідомлялося, що учора в обідній час виникла масштабна пожежа в 5 секторі Калинівського ринку. Вогонь захопив понад 1000 квадратних метрів площі ринку.

Рятувальники ліквідували пожежу у понеділок о 19.05.

За словами міського голови, пожежа виникла через недбалість.


Після пожежі ринок виглядає так.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
20-03-2018, 14:31
Коментарів 0 Переглядів 5 238

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.