RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях виконком затвердив положення про «Картку чернівчанина»

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради затвердив положення про "Картку чернівчанина" – багатофункціональний інструмент, який дозволяє персоніфікувати громадянина (відповідно до категорій), як мешканця міста Чернівців, та використовувати картку для отримання ним різних видів соціальної підтримки, послуг та сервісів.

Як повідомляє прес-служба міської ради, метою Положення є визначення основних організаційних, технічних та технологічних принципів і механізмів побудови системи "Картка чернівчанина", спрямованої на надання і облік послуг чернівчанам з використанням електронних карток; основних етапів її створення та впровадження з метою обліку та контролю використання пільг, наданих згідно з рішеннями Чернівецької міської ради, а також дає можливість надавати мешканцям Чернівців інші сервіси та послуги.

Система "Картка чернівчанина" дозволяє збирати, зберігати, обробляти, використовувати та обмінюватись інформацією про пільговиків та мешканців міста Чернівців для випуску картки з урахуванням вимог щодо захисту персональних даних, здійснювати обмін інформацією з транспортними підприємствами міста, здійснювати обмін інформацією з банками-емітентами для випуску та обслуговування картки, генерувати звіти по використанню карток для пільговиків та організацій, підключати та обслуговувати комунальні підприємства, що працюють з мешканцями Чернівців, які мають право на соціальну допомогу або доплати за рахунок бюджету міста, формувати звітність, забезпечувати збір інформації про наявність та використання пільг, та надавати можливість обміну інформацією між усіма учасниками Проекту випуску та функціонування "Картки чернівчанина".

Участь у запровадженні проекту "Картка чернівчанина" першочергово пропонується громадянам міста Чернівців пільгової категорії та тим, які отримують щомісячні виплати за рахунок коштів міського бюджету. В подальшому у проекті "Картка чернівчанина" зможуть брати участь усі мешканці міста.
Для отримання "Картки чернівчанина" та відкриття поточного соціального рахунку громадянину, що проживає та зареєстрований на території міста Чернівців, необхідно звернутись до банківської установи-партнера з заявою про видачу картки.

Заявник разом із заявою подає копію паспорта, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідальний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), копію посвідчення, що дає право на пільгу, з пред’явленням оригіналів, та фотографію (3 х 6 см або 6 х 6 см).

Громадяни – утримувачі карток "Картка чернівчанина", які мають право на пільги, доплати, допомоги, компенсації відповідно до законодавства України, на додаткові пільги, доплати, допомоги, компенсації відповідно до актів Чернівецької міської ради та її виконавчого комітету, з метою ідентифікації пільгової категорії та активації соціального додатка картки “Картки чернівчанина” звертаються для реєстрації та обліку таких карток до Департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради та його структурних підрозділів.

Громадянин, який з об’єктивних причин не може самостійно прийти до пункту оформлення "Картки чернівчанина", може подати документи та анкету-заяву через свого уповноваженого представника. Уповноважений представник пред’являє паспорт, паспорт громадянина України, що бажає оформити картку "Картка чернівчанина", та документ, що підтверджує його повноваження як представника.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
27-02-2018, 18:17
Коментарів 0 Переглядів 2 171

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.