RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Можна заробляти на сонці»: чернівчанин відкрив власний бізнес зі встановлення сонячних електростанцій (ФОТО)

23-річний чернівчанин Дмитро Євчук відкрив власний бізнес – компанію з продажу і встановлення сонячних панелей та електростанцій "ЕкоВатт". Хлопець вірить, що за чистою енергією – майбутнє, і що через декілька років енергія сонця сміливо зможе конкурувати із електроенергією. Кава, чай та суп, приготовані "на сонці" значно популярніші в Європі. Така енергія є екологічно чистою, до того ж, на ній можна добре заробити.

Про ідею. Дмитро зрозумів, що хоче займатися альтернативною енергією у березні цього року. Відтоді залишив колишню прибуткову роботу, опанував нову професію і став підприємцем.

«Можна заробляти на сонці»: чернівчанин відкрив власний бізнес зі встановлення сонячних електростанцій (ФОТО)

«Можна заробляти на сонці»: чернівчанин відкрив власний бізнес зі встановлення сонячних електростанцій (ФОТО)

«Можна заробляти на сонці»: чернівчанин відкрив власний бізнес зі встановлення сонячних електростанцій (ФОТО)


– Я працював у рекламному бізнесі. У робочих справах я потрапив до Івано-Франківська, де познайомився із людиною, яка на той час паралельно вчилася встановлювати сонячні електростанції. Мене дуже зацікавила ця тема, я почав захоплюватися нею всерйоз. Згодом дізнався, що це прогресивна ідея з Європи, а в Україні існує програма державної підтримки, на якій можна заробити простим людям. Діє закон, що підтримує людей, які встановлюють сонячні електростанції. Сонячні електростанції не тільки генерують енергію для побутових потреб, а й можуть продавати надлишок енергії, який у вас є. Держава цей надлишок купує за досить високими цінами (приблизно 4.5 грн/кВт), адже це екологічно чисто. Я побачив, що навіть у Києві є виробники сонячних панелей. Цей бізнес розвивається у різних містах, і я вирішив, що Чернівці не мають відставати у цьому плані від інших регіонів,– розповідає Дмитро.

За його словами, охочі встановити собі сонячну електростанцію мають тільки написати заяву і попросити на це дозвіл у РЕМу. Жодних спеціальних ліцензій не потрібно. Щоби встановити власну електростанцію, знадобиться близько двох тижнів.

– Це дорога імпортна техніка, однак вона того вартує. З першого ж дня встановлення цієї станції людина починає використовувати енергію. Надлишок можна продавати. Протягом 5-6 років встановлення станції повністю окупиться, і далі ви будете тільки заробляти, – розповідає Дмитро.

Коштує встановлення сонячної електростанції приблизно тисячу доларів за 1/кВт (фізична особа може встановити сонячну електростанцію потужністю не більше 30 кВт).

«Можна заробляти на сонці»: чернівчанин відкрив власний бізнес зі встановлення сонячних електростанцій (ФОТО)

«Можна заробляти на сонці»: чернівчанин відкрив власний бізнес зі встановлення сонячних електростанцій (ФОТО)

«Можна заробляти на сонці»: чернівчанин відкрив власний бізнес зі встановлення сонячних електростанцій (ФОТО)


Про початок бізнесу. Хлопець каже, що особливо великого капіталу для початку цього бізнесу йому не знадобилося.

– Це підйомна для всіх сума. Було складно, бо на той момент я звільнився і не мав заробітку. Насамперед довелося інвестувати у своє навчання, адже я не тямив нічого у цій сфері. Читав форуми, новини, писав людям, які цим займаються. Потім навчався у Львові. Перші замовлення робив у Івано-Франківську із тими друзями, від яких про це дізнався. Повернувся до Чернівців і став приватним підприємцем. Зібрав команду досвідчених людей – нас вже 5. Одну з наших робіт вже можна побачити у Кіцмані.

Про плани. Дмитро розповідає про користь і безпеку енергії сонця і про те, як цю ініціативу підтримують за кордоном та в деяких містах України.

– У Львові ввели спрощену процедуру реєстрації таких станцій. У Житомирі місцева влада повертає людині, яка встановила собі сонячну електростанцію, 20% із вкладених грошей. Таким чином людей мотивують переходити на екологічно чисту енергію. На Полтавщині населений пункт за гроші громади встановив комунальну СЕС, яка віддає енергію школі і частині державних структур. Сподіваюсь, у майбутньому ініціативи зі збереження навколишнього середовища підтримуватимуть і в нас. Ми навіть готові безкоштовно встановити електростанцію. Можливо, це буде школа, чи якийсь соціальний проект. Не візьмемо гроші за роботу, тільки би собівартість матеріалів хтось окупив. Будемо домовлятися з кимось про реалізацію такого проекту, тільки б показати людям, що це працює і це корисно, – розповідає Дмитро.

Також Дмитро вважає, що треба працювати у напрямку регулювання такого ринку: якість, ціни та умови мають контролюватися.

– Я бачу себе у цій сфері і далі, адже за екологічно чистою енергією –майбутнє, – вважає хлопець.



Дмитро готовий всім надати безкоштовну інформацію та пояснити специфіку встановлення домашньої сонячної електростанції для кожного будинку індивідуально.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
26-10-2017, 17:31
Коментарів 0 Переглядів 8 752


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!