RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Було забагато голих дуп", - думки глядачів та членів журі про виставу "Ніч для жінок" у Чернівцях


Глядачі та журі фестивалю "Золоті оплески Буковини" розкритикували виставу "Ніч для жінок".

У третій день фестивалю "Золоті оплески Буковини" із комедією виступав Львівський академічний духовний театр "Воскресіння". У залі було тільки чотири вільних місць. Проте глядачі поступово покидали театр.. У Львові ця вистава живе вже 10 років.

Після перегляду вистави відбулося традиційне обговорення "на канапках". Вперше окрім членів журі, свою думку активно прийшли висловлювати глядачі вистави.

Чернівчанин Ілля сказав акторам, що пошкодував про згаяний час.

- Ми з дівчиною прийшли, бо сподобалася назва. Думаю таких, як ми було багато. Прийшли на яскраве видовище, але його не побачили. Ми розчарувалися. А коли глядачі не отримали очікуваних емоцій є і ця картина: люди виходять з вистави, -сказав хлопець.

-Було надмірно багато русизмів, я не зовсім розуміла, що відбувається на сцені. Для мене це було занадто, було багато жартів "нижче поясу", їх можна було подати більш витончено, -поділилася враженнями чернівчанка, яка працює в освітній сфері.

-Було забагато голих дуп, все було вульгарно. Такого несмаку я ще не бачила, -сказала глядачка Вікторія, яка після антракту не повенулася до зали.

-Дуже довго я не могла зрозуміти, про що вистава. Історія хороша, ідея сильна, але подана вона була нуднувато. Коли металурги показують стриптиз, то ясно, що це апеляція до "Донбасу-Шоколаду" Арсена Савадова. Яким би розірваним і фрагментарним не був наш культурний простір, Савадов і "Дах Дотерс" (пам'ятаєте композицію в чорних пачках і шахтарських касках?) не ті величини, щоб проігнорувати їх. Тобто мова йде про незатребуваність і вразливість в сучасному світі фізичної чоловічої сили. Ну бо справді, в світі, де важку роботу виконують машини, фізична сила має шанс продаватися хіба що в шоу. Так собі можна думати, якщо в твоїй країні немає війни. На мій погляд, режисер комедії не помітив, що "Ніч для жінок" уже три роки як неактуальна, -поділилася чернівчанка Світлана Вардеванян.

Член альтернативного журі Лариса ХОМИЧ, театральний оглядач: "Усі жанри мають право на існування, окрім нудних. Так казав Вольтер. Вистава здалася незрозумілою і дуже затягнутою. Акторів зі сцени було погано чутно. Не вистачає чогось на рівні акторської гри. Якщо цю проблему вирішити, то п`эса вдастся дуже цікавою".

Голова альтернативного журі Юрій Чорней: "Не було напгури в залі. Напевне, справа у акторському недопрацюванні, бо сам матеріал дуже цікавий і потрібний. В кінці мені допомогла Гленда, коли сказала "Хай живе безумство". Тоді вона мені натякнула на головний зміст. Актор зі сцени робили те, що металурги у виставі"



Член професійного журі Лариса Недін, актриса, педагог, заслужена артистка України: "У мене сумбурні враження від цієї вистави. Духовний театр "Воскресіння" - і така п`єса... Чи має вона право існувати на вашій афіші? Має, мене це навіть заінтригувало. Я чекала більше моментів, які б виправдовували початкову ідею театру. Всю першу дію я думала, що на сцені - тільки двоє професійних акторів. Те, що сценічна мова була поганою - було помітно. Є внутрішні проблеми у самому театрі".

Ростислав Коломієць, член професійного журі: "Я хочу підтримати театр, бо він взяв цю п'єсу. Вона провокативна, бо нібито голі тіла, та оголюються душі героїв. Про це вистава, і про це я її дивився виставу. Я все зрозумів. Та все ж, температура почуттів і дій людей, які прагнуть вирватися зі свого становища, - має бути вищою. Не бачила у героїв бажання змінити ситуацію, в яку вони потрапили".

Голова професійного журі, литовський режисер Лінас-Маріус Зайкаускас: "Я зрозумів все, що хотів режисер показати. Але його підвели актори. У мене теж виникало враження, що вони не професіонали. Ідея твору неоціненна, але мені здаєься, що пришов час цієї п`єси, як приходить і час людей. Вона стає неактуальною."

Нагадаємо, вчора у Чернівцях виступав театр зі Львова з виставою "Ніч для жінок". Глядачі її відверто називали провальною, деякі не досиділи до кінця і виходили з зали.

Діана ВАТАМАН
Редактор: diana_vataman
25-10-2017, 16:25
Коментарів 0 Переглядів 7 243

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.