RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях депутат зареєстрував звернення до Порошенка щодо підтримки краудфандингу й стартапів

У Чернівцях депутат міської ради від фракції "Народний контроль" Ярослав Петришин зареєстрував проект рішення про звернення до президента України, Верховної Ради і Нацбанку України, в якому пропонується закликати високопосадовців щодо створення сприятливого середовища в Україні для розвитку стартапів та краудфандингових платформ.

Відповідний проект рішення сьогодні був зареєстрований на сайті Чернівецької міськради, пише molbuk.ua

"Звернення Чернівецької міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Національного Банку України

Більшість успішних стартапів та краудфандингових платформ, які мають українське коріння, об’єднує те, що місце їх юридичної реєстрації знаходиться поза межами країни. Українські стартапери продовжують шукати юрисдикції, які максимально забезпечують вигідне нормативно-правове середовище для стартапів, розвитку блокчейну та "розумних контрактів".

Створення такого середовища може стати суттєвою конкурентною перевагою України по відношенню до інших держав. Це сприятиме реєстрації і в подальшому сплаті податків в Україні не тільки українських, а й світових стартапів.

Підтримка українським законодавством таких фінансових технологій, як ICO (initial coin offering), токен, краудфандинг, криптовалюти наблизить Україну до нового багатомільярдного ринку, що поки тільки формується у світі, і який може забезпечити прихід в Україну десятків мільярдів доларів інвестицій. Це у свою чергу дозволить створити нові високооплачувані робочі місця та прискорити розвиток науки та освіти у нашій державі.

Саме за краудфандингом, а не за банківським кредитуванням, провідні спеціалисти світу вбачають основне джерело запозичень у майбутньому.

Технологія розподіленого реєстру дає можливість делегувати більшість державних функцій громадянському суспільству. Державі не потрібно буде утримувати тисячі службовців, що створюють і контролюють дозвільну документацію. Такі сучасні технології дають можливість приватним юристам і фахівцям самостійо створювати всі необхідні дозвільні документи, залишаючи державі лише функцію перевірки дозвільну документацію у встановлений зконодавством строк. Після закінчення цього строку, дозвільній документації присвоюється штрихкод і вона вважається затвердженою.

На сьогоднішній день, виборча, фінансова та система місцевого самоврядування лише виграють від запровадження сучасних онлайн технологій та розподіленого реєстру.

Боротьба з криптовалютами, яка ведеться у нашій та багатьох інших державах - позбавлена змісту та логіки. Мало для кого є таємницею те, запровадження національної криптовалюти може стати не лише інноваційним кроком, а й каталізатором та передумовою потужного вибухоподібного зростання національної економіки. Аніж боротися з науковим прогресом, буде набагато розумніше - впровадити технології блокчену та криптовалют у фінансову систему держави так, щоб у виграші залишилися всі громадяни України. Для цього, на державному рівні потрібно розпочати обговорення запуску національної криптовалюти.

Сучасні інтерпретації ідей Сільвіо Гезеля у поєднанні з блокчейн технологіями можуть дати сильний поштовх українській економіці, а у поєднанні з моделям безгрошового обміну на основі клірингових систем з автоматичними онлайн заліками, замінили би потребу фінансування та зовнішніх інвестицій.

Сьогодні, при формуванні економіки нового тисячоліття, Україні нагально необхідно бути серед держав-лідерів у впровадженні досягнень сучасних технологій. Лише технологічне лідерство зможе забезпечити безхмарне майбутнє для нашої держави та новий якісний скачок розвитку вітчизняної економіки.

Звертаємося до Вас з проханням про створення сприятливих умов для розвитку в Україні сучасних форм краудфандінгу, застосування блокчейн технологій у державному секторі та максимальної підтримки українських стартапів.
", - йдеться у запропонованому Петришиним тексті звернення.

Відповідне питання заплановане до розгляду депутатами на черговій сесії міськради 30 листопада 2017 року.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
11-10-2017, 22:42
Коментарів 0 Переглядів 2 012

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги