RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Буковині зафіксували 34 випадки захворювання на кір

У Чернівецькій області станом на 5 жовтня зареєстровано 34 випадки захворювання на кір, серед захворілих - 32 дітей і двоє дорослих.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, захорюваність на кір реєструвалась серед мешканців Вижницького, Глибоцького, Сторожинецького районів (по одному випадку), Хотинського району (2 випадки), місто Чернівці – 6 випадків, та 21 випадок – серед мешканців Путильського району.

Одночасно було зареєстровано 2 випадки кору у дітей з Івано-Франківської області, які були вихованцями дитячого дошкільного закладу м. Вижниця.

Лабораторно підтверджено 12 випадків, клінічно сумісних – 4 випадки, інші випадки лабораторно не підтверджено через відмову батьків здати клінічних матеріал на дослідження.

Серед захворілих не щеплених проти кору – 18 осіб.

В 2017 році на Буковині випадів кору серед вагітних не зареєстровано, летальних випадків – не було.

29 вересня ДУ "Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’яУкраїни" зареєстровано спалах кору на Путильщині (21 випадок). Перший випадок кору був зареєстрований 19.09.2017 у хворої дитини – учня загальноосвітньої школи смт. Путила.

Серед захворілих в Путилі 13 дітей були не щеплені, та 8 – щеплені однією дозою згідно віку. В межах проведення протиепідемічних заходів 22 контактним особам, відповідно до наказу МОЗ України, проведено екстрену вакцинацію вакциною "Пріолікс".

З метою локалізації та ліквідації спалаху проведено низку санітарно-гігієнічних заходів в Усть-Путильській загальноосвітній школі; за особами, які знаходились впродовж 21 дня в контакті з хворими на кір, здійснюється щоденний медичний нагляд. Проведено медогляд 250 таких осіб. За результатами досліджень у трьох осіб виявлено позитивні результати до вірусу хвороби.

Охоплення щепленням проти кору в Путильському районі складає до 28% за 8 місяців 2017 року. В той час як в області в цілому рівень охоплення щепленнями складає 68%.

Разом з тим, сусідні з Чернівецькою Івано-Франківська та Тернопільська області наразі потерпають від спалаху кору, тому є загроза для Чернівецької області, котра межує з ними.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації звертає увагу, що жодного способу припинення спалаху кору, крім вакцинації, не існує.

Відповідна ситуація перебуває під постійним контролем Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації. Медична допомога хворим на кір була надана відповідно до клінічних протоколів.

Олександр Фищук звернув увагу на важливості проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань вакцинації на кір та інфекційні захворювання: "Ситуація непроста і від того, як ми спрацюємо, залежить поширеність хвороби в подальшому". Голова облдержадміністрації доручив головам районних державних адміністрацій, рекомендував головам Чернівецької та Новодністровської міських рад, та об’єднаних територіальних громад області взяти під особистий контроль проведення щеплень дітям під час додаткових заходів імунізації проти кору. "Вакцини проти кору нині на Буковині достатньо для проведення дітям вакцинації", - додав посадовець.

Також акцентовано на необхідності забезпечення своєчасного виявлення, інформування про випадки кору, постійної готовності до надання медичної допомогив підпорядкованих лікувально-профілактичних закладах.

Наголошено на важливості сприяння медичним працівникам у проведенні щеплень дітей в організованих колективах (за необхідності організація додаткових тимчасових кабінетів щеплень).

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
6-10-2017, 15:18
Коментарів 0 Переглядів 1 502

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.