RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На Буковині зафіксували найвищі в Україні ціни на м’ясо і молоко

Цього року продукти з переліку соціального набору найшвидше дорожчають на Київщині.

Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

"З переліку 23 соціальних продуктів Київська область є лідером по зростанню ціни на 5 продуктів, серед яких чорний та білий хліб, яловичина, сало та цукор. Трошки їй поступилося Закарпаття, де подорожчали 4 найменування продуктів, а саме свинина, м’який сир, морква та буряк", - зазначив Дорошенко.

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як змінилася ціна на продукти харчування у кожному регіоні України з початку року, тобто з 10 січня по 20 вересня.

"На жаль, картина сумна, і говорить про те, що не працюють державні органи, які б контролювали ціни у регіонах. За даними Державної служби статистики України, найбільше подорожчав продукт №1 - хліб, у Київській області. Так, зокрема, "соціальний" білий та чорний хліб додав 37%. Середній показник по всіх регіонах України подорожчання білого хліба – 14%, а чорного – 15%", - заявив експерт.

Київщина також є "лідером" з росту цін і на український національний продукт сало – на 75%, тоді як в середньому по України сало зросло на 42%.

Київська область є на передових по росту цін і на яловичину – 45%. Середній український показник зростання ціни – 26%.

Свинина і куряча тушка найбільше додали в ціни відповідно у Чернівецькій – 57% і Тернопольскій – 41% областях.

З початку року свинина в середньому подорожчала на 44%, а курка у тушці – на 31%.

Молоко найбільше зросло на Буковині – на 22%, тоді як по Україні цей продукт зріс на 13%.

Миколаївська область є одноосібним лідером із зростання цін на сметану і вершкове масло – на 22%.

Всеукраїнське середнє зростання сметани становило 14%, а вершкового масла – 9%.

Найдорожчим цукровим регіоном є Дніпропетровщина, де з початку року ціна зросла на 11%, а по Україні – на 8%.

Картопля більше зросла в ціні на Вінниччині 24%, капуста – у Сумській області 75%, морква – на Житомирщині 122%, цибуля – на Рівненщині 62%.

Середній показник зростання ціни з початку року по всіх регіонах України картоплі складає 16%, капусти – 48%, моркви – 84%, цибулі – 40%.

Водночас, гречана крупа по Україні подешевшала на 20%. Найменше зменшилася ціна гречки на Вінниччині – 15%.

Яйця курячі з початку року у середньому просіли на 12%. Найменше яйця подешевшали на Черкащині – на 5%.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
3-10-2017, 16:35
Коментарів 0 Переглядів 4 000


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.