У Чернівцях волонтерка Алла Мустеца придбала на Калинівському ринку неякісну каву під брендом Lavazza.
Фальсифікат кави більше схожий на паніровочні сухарі, повідомила вона на своїй сторінці у Facebook.
"Якщо ви хочете справжньої італійської кави, то купуйте тільки у знайомих і перевірених підприємців. Ось таке я придбала минулого тижня в одному з контейнерів у продуктовому ряді", - повідомила Мустеца, опублікувавши світлини.
Власник виробництва кави у Чернівцях Василь Яворський радить покупцям купувати каву в зернах.
"Якщо хочете пити справді хорошу, якісну каву, купуйте її у зернах та самі її змелюйте. Смак свіжозмеленої кави набагато виразніший. Виробники кави часто обманюють покупців, вказуючи на упаковці неправильний вміст. Зокрема робусту видають за арабіку, бо вона дешевша. Та насправді візуально відрізники арабіку від робусти просто. Зерна арабіки довгасті - 9-15 мм, мають золотисту поділку. Зерна робусти меншого розміру та овальні", - розповів він.
"Якщо ж купуєте мелену каву, якість перевірити важче. Тому насамперед варто подивитися, чи немає сторонніх домішок, що відрізняються за кольором. Купуючи мелену каву, також варто звернути увагу на помел. Потрібний вам помел можна визначити за способом, як ви плануєте заварювати каву. Якщо ви її готуєте у турці - купуйте каву ультрадрібного помелу. Це забезпечить щільну пінку та максимальну міцність напою. Якщо ви запарюєте каву, помел має бути крупнішим. Коли купуєте каву в супермаркетах, зверніть увагу на упаковку. Краще купувати її у не прозорій банці та у пакетиках без "клапанів". Також варто купувати каву у спеціалізованих закладах, а не у супермаркетах, адже масовий продукт не такий якісний. Вигідно замовляти у виробників у Інтернеті моносорти кави. Тоді ви будете знати, що п’єте, адже "готовий" продукт, зазвичай, скаладається з кількох сортів кави. Також варто пам’ятати, що натуральна і смачна кава не може коштувати дешево", - повідомив Василь Яворський.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
3-10-2017, 10:31
0
4 211