У січні–червні п.р. частка продажу продовольчих товарів у структурі роздрібного товарообороту торгової мережі підприємств Чернівецької області становила 25,0% (у січні–червні 2016р. – 27,0%). Обсяг їх продажу становив 803,9 млн.грн, що у порівнянних цінах на 3,2% менше, ніж у січні–червні 2016р.
На зниження обсягу товарообороту вплинув значний спад продажу (в порівнянних цінах) більшості товарів. Зокрема, спостерігалося значне зменшення товарообороту від продажу жирів тваринних харчових, маргарину (на 35,7%), масла вершкового (на 29,8%), яєць і яйцепродуктів (на 27,4%), олії рослинної (на 26,6%), консервів, готових продуктів рибних (на 21,0%), напоїв безалкогольних (на 19,7%), повідомляє обласне управління статистики.
Разом з тим, зафіксовано збільшення продажу деяких товарів. Зокрема, зафіксовано зростання товарообороту від продажу овочів та фруктів перероблених (на 29,7%), свіжих овочів (на 17,8%), продуктів гомогенізованих харчових та дієтичних, дитячого харчування (на 11,9%), виробів тютюнових (на 8,4%), солі (на 5,3%) та консервів фруктово-ягідних (на 4,8%).
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-09-2017, 16:29
0
2 640