RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хобі переросло у бізнес: двоє чернівчан власноруч виготовляють аксесуари з натуральної шкіри

Хобі 26-річних чернівчан Максима Коровіна та Дениса Чернишова переросло у новий бренд хенд-мейд виробів із натуральної шкіри.

Бренду Skin and Skin трохи більше року, проте про нього вже знають і в різних куточках України, і поза її межами. Хлопці виготовили вже понад 350 гаманців, портмоне, клатчів, невеликих сумочок, браслетів. Усі процеси з виготовлення – від викройок до прошивів швів – Денис і Максим роблять власноруч. Єдину деталь – брендоване лазерне гравіювання – роблять партнери.

Хлопці кажуть: у кожній речі поєднують стиль та функціональність, щоразу вкладають душу і старання, адже один неточний рух – і виріб може бути повністю зіпсований.

Хобі переросло у бізнес: двоє чернівчан власноруч виготовляють аксесуари з натуральної шкіри

Про ідею. Максим Коровін свого часу навчався на фінансиста, працював і масажистом, й адміністратором. Денис Чернишов кілька років працював експедитором, займався також технікою та електронікою. Після багатьох змінених робіт захотілося зайнятися власним підприємництвом.

– Один зі знайомих колись працював на фабриці з виробництва сумок. І на основі цього ми і придумали собі заняття шкірою, – розповідає Максим. – Для нас важливо було, щоби це задовольняло якісь наші внутрішні потреби, щоб ми не прокидалися вранці з думками "ох, знову на цю роботу…". Хотіли і заробляти на цьому. Робота зі шкірою – це сфера, де політ фантазії безмежний.
Денис додає, що мав певний досвід роботи зі шкірою – на взуттєвій фабриці. Проте, зауважує, виготовлення, скажімо, гаманця мало схоже із взуттєвим виробництвом. Тож основні знання хлопці черпали з Інтернету.

– Ми більше самоучки, дивилися багато відео, читали форуми, як це роблять інші, пробували на практиці. На це пішло дуже багато часу і матеріалів, бо перші кроки були трохи невпевнені. Але головне – розуміти, що це потрібно для досвіду.

Про початок бізнесу. Близько 500 доларів знадобилося хлопцям для стартового капіталу. Починали свою справу в гаражі – з канцелярським ножем і лінійкою, із часом перейшли у більше приміщення, закупили хороші інструменти.

Першим "виходом у світ" для бренду став Петрівський ярмарок 2016 року.

– У нас були досить прості вироби, але хотіли перевірити, як реагуватимуть люди. Зараз ми дивимося на якість тих виробів, і нам смішно, – пригадує Максим. – Але людям сподобалось, дехто казав: "Вау, круто, це ж в Україні зроблено!" Це нас ще більше надихнуло. Після цього десь півроку пішло для вироблення власного стилю, бо на кожному етапі роботи є свої нюанси,буває, шкіра поводиться по-різному. Тому довелося багато перепробувати. Матеріали замовляємо в українського та італійського виробників. Шкіра – оригінальна, з вінтажним ефектом "під старовину".

Хобі переросло у бізнес: двоє чернівчан власноруч виготовляють аксесуари з натуральної шкіри

Кожен клієнт може обрати на свій смак колір шкіри та ниток, фурнітуру, замовити індивідуальне тиснення. У середньому на аксесуар потрібно дві-три години часу. Якщо одночасно є кілька замовлень, Денис із Максимом можуть працювати і цілими днями.

Полюбляють хлопці й індивідуальні замовлення – так, кажуть, є, де проявити свою творчість. Просять зробити портупеї, обгортки для блокнотів, згортки для перукарських інструментів, кобуру для зброї. На це йде значно більше часу. Наприклад, на рюкзак витратили 20 годин.

Вартість ексклюзивних виробів зі шкіри – від 150 гривень за ключницю до 1300 гривень за сумку. Гаманець в середньому коштує 500-600 гривень.

Про плани. Мета молодих підприємців – вийти на закордонний ринок, оскільки там попит більший. Зараз серед замовлень є чимало покупців зі США, Італії…

– Ми намагаємося доносити, що за кожним ексклюзивним виробом є людина, є душа, що це не ширпотреб. У нас у країні така економічна ситуація, що люди шукають щось дешевше. Хоча і за фабричний ширпотреб часто ціни такі ж, як за хороший виріб зі справжньої шкіри, – пояснює Максим.

Зараз хлопці вже не встигають виконувати весь об’єм роботи удвох. У планах – збільшити асортимент, додавши сумки, рюкзаки, ремені, відкрити магазинчик. Тому планують розширюватись: "Навчилися самі – можемо тепер навчити інших".

Поради для початківців:

- головне – відповідальність, віддача і повага до людей, для яких ви стараєтесь;
- легше починати в команді, тож шукайте хоча би кількох однодумців;
- ідеальний бізнес – коли хобі переростає у заробіток. Займайтеся тим, що справді приносить вам задоволення.


Хобі переросло у бізнес: двоє чернівчан власноруч виготовляють аксесуари з натуральної шкіри

Марина КАВКАЛО

Фото - зі сторінки Skin and Skin у соцмережах.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
16-09-2017, 18:43
Коментарів 0 Переглядів 16 065

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!