RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях із циферблату квіткового годинника зникла одна цифра, інші - надірвані (ФОТО)

У Чернівцях із циферблату квіткового годинника, який розташований на площі Пресвятої Марії, зникла цифра "9".

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, інші цифри годинника, судячи з усього, хтось також намагався вирвати, бо вони буквально стирчали з-під землі.

"Я мешкаю неподалік, то майже щодня приходжу сюди, – розповідає місцева мешканка. – Вечорами тут збираються хлопці та дівчата і таке виробляють… Вилазять на годинник, гойдаються на стрілках, фотографуються, катаються на велосипедах по сходах. Роблю їм зауваження, а вони сміються: "Йди собі, бабко, куди йшла". А ранками сходяться бомжі. Бачите, вже сидять. Понапиваються і кричать. А поліції не видно".

Вандали неодноразово пошкоджували квітковий годинник, який встановили до 600-ліття Чернівців. Хоча на площі Пресвятої Марії встановлено декілька камер відеоспостереження, та за весь час не затримали жодного зловмисника і не відшкодували кошти на ремонт.

У Чернівцях із циферблату квіткового годинника зникла одна цифра, інші - надірвані (ФОТО)


За висадження квітів на годиннику відповідає міський трест зеленого господарства. А за його роботу – комунальну підприємство "Міськсвітло". Кореспондент molbuk.ua зателефонувала директору, і він був неприємно вражений почутим.

"Напевно, пошкодили цієї ночі, бо я там буваю майже щодня. Я в розпачі, навіть не знаю, що робити, – щиро зізнався Вадим Чубатюк. – Два тижні тому поламали стрілки, на яких хтось катався. Ми їх відремонтували. Доводиться постійно щось поправляти. Все нищать,а відповідальності ніякої. Звертався до поліції, та відповіді не отримав. На площі Пресвятої Марії я налічив до 13 відеокамер. Які з них працюють – не знаю. Чому не можна взяти записи і знайти порушників, щоби вони відшкодували заподіяне. У скверику на розі вулиць Руської і Петровича ми вже кілька разів міняли стовпчики, та щоразу їх ламають. Порушників теж не виявили. Поїду подивлюся, що там із годинником".

Через деякий час пан Вадим зателефонував.

"Справді витягнули цифру "9", залишився тільки штир, – підтвердив. – Інші цифри теж намагалися витягнути, але не змогли. Може, це зробили бомжі. Бо цифри металеві, могли здати їх на металобрухт. Будемо приводити годинник до ладу. Не знаю, чи зможуть зробити цифру місцеві спеціалісти. Можливо, доведеться навіть звертатися до виробника – Київського годинникового заводу. Не знаю, скільки це коштуватиме. Знову напишу звернення до поліції, хоча не впевнений, що вони когось знайдуть".

Подібні квіткові годинники є у Києві та Львові. Але мешканці бережуть їх, на відміну від чернівчан. Напевно, краще виховані і більше люблять своє місто.

У Чернівцях із циферблату квіткового годинника зникла одна цифра, інші - надірвані (ФОТО)


Нагадаємо, квітковий годинник на площі Турецької Криниці встановили до 600-ліття Чернівців 2008 року. Його вартість 94,7 тисячі гривень. Механізм виготовили на Київському годинниковому заводі. Діаметр годиника становить вісім метрів, а стрілки важать понад 10 кілограмів. Спершу акустичний механізм відбивав години боєм. Уночі циферблат годинника підсвічувався. Але все це знищили.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Надія Будна
31-08-2017, 15:56
Коментарів 0 Переглядів 3 861

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.