RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях велосипедистка на тротуарі збила 5-річну дівчинку - в дитини перелом ноги

Юна велосипедистка, їдучи днями на повній швидкості велелюдним тротуаром у Чернівцях, збила п'ятирічну дівчинку. Винуватиця відбулася переляком, малій же дісталося більше — вона отримала перелом ноги.

Мати дівчинки, викладач ЧНУ Світлана КІЙКО просто вражена тим, що на тротуарі, де й так мало місця, а людей багато, велосипедист міг мчати “з вітром”. Коли донечка першою вибігла з магазину на тротуар, ніхто не сподівався, що її можуть збити. Пані Світлана написала про цей прикрий випадок у соцмережах:

"Сьогодні о 18-ій годині велосипедистка на тротуарі (вул. Стасюка, торгівельні ряди навпроти обласного архіву та "Приватбанку") збила мою малу. Результат - перелом ноги і гіпс. У цій ситуації не розумію двох речей: чому велосипедисти ганяють по тротуарах, де ходять люди (і дорослі, і діти)?! Ми саме виходили з магазинчика і навіть не чекали, що тротуаром на повній швидкості буде їхати велосипедистка. І друге питання: чому в європейському місті Чернівці немає велосипедних доріжок, як це є у всіх цивілізованих містах Європи? Велосипедистка - молода дівчина, сама злякалася і вибачилася. Та що тепер з її вибачень, якщо дитина повинна три тижні бути в гіпсі? Я в шоці від цієї ситуації...", - написала Світлана Кійко.

У розмові з кореспондентом molbuk.ua жінка зачитала діагноз, який поставили її донечці в обласній дитячій лікарні: “закритий перелом лівої великогомілкової кістки”. Термін перебування у гіпсі — 21 день.

-Донька при ударі ще подерла руку, пішла кров, каже жінка. - Щастя, що вона так впала на землю, що не зачепила обличчя. Я переживала за дитину, тому викликала у першу чергу швидку допомогу. Вже у лікарні до нас навідувалася поліція. Велосипедистці на вигляд 17-18 років, її транспорт доволі дорогий. Вона відразу зупинилася, вибачалася, була дуже нажахана. Але навіщо так мчати по тротуару, не розумію? Гарний початок літа, нічого казати.

У прес-службі обласної нацполіції наразі повідомили лише, що проводиться перевірка за матеріалами, поліція встановлює особу велосипедистки.
Професійні велосипедисти визнають: серед них телепнів-порушників вистачає. Проте порушень було би значно менше, якби для велолюбителів у місті створили відповідні умови.

-Ми помалу їдемо, бо розуміємо, що тут люди ходять, діти маленькі бігають, - каже велосипедист Валерій. - Та є унікальні бовдури віком 15-16 років, які хочуть показати, які вони “великі” спортсмени і які у них модні байки. Отак вигуляють велосипед 300 метрів, щоби всі бачили, і назад до хати завезуть. Мого товариша збили такі горе-велосипедисти, він місяців два лежав у лікарні з розбитою головою. Але й держава винна. У всьому світі є велодоріжки, ніхто нікому не заважає. А у нас немає. Як мені сказав один поліцейський, “ми не можемо розібратися з автомобільними дорогами, а велодоріжок то взагалі наступних років 50 чекати не варто”. Мій товариш, який довго живе у Німеччині, подивившись, як я катаюсь, сказав: “У нас ти би вже давно сидів у в'язниці за таку їзду”. Бо там на кілька сантиметрів заїхав на тротуар — все, тобі поштою приходить штраф на сто євро. Виїхав без шолому — ще сто євро заплатив. І там порядок. А у нас поки щось не трапиться, не будуть законослухняними. Кілька місяців тому хлопець на вулиці О. Кобилянської кудись задивився на велосипеді, заїхав головою в дерево і помер. Щойно ця звістка облетіла наших велосипедистів — усі після цього почали їздити в шоломах.

Коментар
Тетяна ЛЕБУХОРСЬКА, заступник голови ЧОГО "Буковинська агенція регіонального розвитку":

-От через те, що у нас немає велосипедних доріжок, велосипедисти й ганяють тротуарами. Це ще один сигнал, що треба розвивати велоінфраструктуру у Чернівцях. Саме це є метою нашого проекту “Через сталий транспорт до чистого довкілля”, на реалізацію якого Євросоюз готовий виділити Чернівцям понад півсотні тисяч євро. Він передбачає облаштування у Чернівцях 15 кілометрів велодоріжок, а також велопарковок. Наразі єврокомісією ще не підписані договори. Проте щойно проект почне реалізовуватися, це значно покращить ситуацію. Тому що наразі в місті є лише велодоріжка по вулиці Воробкевича.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Галина Олійник
1-06-2017, 17:24
Коментарів 0 Переглядів 4 861

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.