RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Шведська стінка тренує м’язи всього тіла

Заняття на шведській стінці зміцнюють не лише тіло та імунітет дитини, а й сприяють ранньому інтелектуальному розвитку.

Чернівчанка Тетяна три місяці тому придбала для чотирирічного сина шведську стінку. У комплект увійшли драбина із турніком, кільця, канат та підвісна драбина, а також гімнастичний мат. Тетяна замовляла стінку через Інтернет-сайт. Заплатила 2000 гривень, доставка – безкоштовна.

-Тепер я шкодую, що не придбала такого спортивного куточка для своєї дитини на рік раніше, – зізнається жінка. – У сина багато енергії, і коли не було можливості з ним гуляти, він стрибав по диванах та вилазив на підвіконня. Зараз має чим зайнятися. Щойно приходимо з дитсадка, одразу вилазить на драбину. Це його "хатинка". Йому дуже подобається гойдатися на підвісній драбинці, висить на турніку, стрибає на мат. Все це ще й корисно для здоров’я.

Шведську стінку спочатку планували кріпити безпосередньо до стіни. Та потім вирішили закріпити її між підлогою та стелею.

Вибір шведських стінок і у магазинах, і в Інтернеті досить широкий. Ціна коливається від 1500 до 3500 гривень. Вартість залежить від комплектації та матеріалу, з якого виготовлена стінка.

Шведська стінка з металевою основою дешевша за подібні стінки з натурального дерева – бука, сосни. Та саме дерев’яні шведські стінки, стверджують фахівці, є більш безпечними.

Спортивний куточок – і для дорослих, і для дітей

Спортивний куточок сміливо можна купувати дитині з трьох років, переконаний вчитель фізкультури Чернівецької школи №27 В’ячеслав ГАВЛЮК.

-Шведська стінка – це чудова річ, – вважає вчитель. – Вони є для різного віку – і для зовсім маленьких, і для школярів, і для дорослих. Навіть шведська стінка для дошкільнят підійде для їхніх батьків, адже вона здатна витримати вагу до ста кілограмів. Така річ буде корисною для всієї сім’ї.

За допомогою шведських стінок можна лікувати різноманітні захворювання. До прикладу, я займався на такому снаряді з дитиною, хворою на ДЦП. Ми виконували різноманітні вправи на розтягування, витягування. Після них дитина почувалася краще. Заняття на шведській стінці корисні для дітей, у яких є проблеми з хребтом або плоскостопість.

Зокрема для хребта підійде вис або напіввис на турніку. А під час лазіння по драбині розробляються м’язи стопи. Також вправи на шведській стінці допомагають дітям позбутися страху висоти і тренують вестибулярний апарат.

Страховка – обов’язкова

Для малюків трирічного віку потрібно, щоби ширина між поперечинами шведської стінки була невеликою – до 20 сантиметрів. Найкраще, звісно, дерев’яні, радить В’ячеслав Гавлюк.

-Кожен елемент шведської стінки корисний для дитини. До прикладу, основна драбина навчає правильно триматися – чотирма пальцями зверху і великим – унизу, – пояснює вчитель. – Бо багато дітей роблять навпаки, що може призвести до травм. Для дитини також цікавою буде гойдалка. А ще із задоволенням лазитиме вона по канату. Так, малюкові ще важко самому лізти по канату. Але за допомогою батьків він може вчитися закріплювати правильно ноги на канаті, підтягуватися руками. Корисними є і кільця, на них можна розтягувати м’язи плечового пояса.

Майте на увазі, що вис лише на руках небезпечний для дитини, оскільки це занадто сильне навантаження на суглоби і плечовий пояс. Тривалі виси на кільцях і канаті замінюйте напіввисами, коли дитина впирається ногами у підлогу.

Для безпеки дитини обов’язково має бути мат. Краще оббити поролоном підлогу довкола шведської стінки. Встановлювати комплекс необхідно подалі від кухні та ванної. Він не повинен бути спрямованим у бік вікна, поряд не має бути гострих предметів.

І, звісно, наголошує В’ячеслав Гавлюк, обов’язково потрібно страхувати дитину, особливо маленьку, коли вона знаходиться на шведській стінці.

- Залишати дитину без нагляду не можна, хоча би перших півроку занять, – застерігає вчитель. – Малюк може застрягнути ніжками чи ручками між стіною і драбиною. Багато залежить від вдачі дитини. Якщо вона дуже рухлива, за нею треба особливо ретельно стежити. Найбезпечніший вид страховки – підтримка за стегна.

Із часом, залежно від віку дитини, можна докуповувати додаткові елементи: дошку для пресу, бруси. Вартість кожного нового спортивного снаряду – від 150-200 гривень. Середня висота драбини – до 2,5 метра.

Корисні вправи

– Вис на поперечині. Сприяє розтягуванню хребта та м’язів спини (особливо корисний, якщо дитина багато сидить).
–Вис на поперечині з підняттям ніг, зігнутих у колінах і різними поворотами таза. Допомагає качати прес та інші основні групи м’язів торсу.
–Вис із розведенням і схрещуванням ніг. Чудова вправа для стегон.
–Підтягування. Хороша вправа для зміцнення м’язів рук, спини.
"Пістолетик". Тримаючись за поперечину шведської стінки, дитина присідає на одній нозі, виставляючи пряму другу ногу вперед. Чудова вправа для зміцнення м’язів ніг і сідниць.

Шведська стінка тренує м’язи всього тіла


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
6-05-2017, 16:23
Коментарів 0 Переглядів 4 213

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани

Для іншого затриманого визначили менший розмір застави
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.