Солодке червоне вино з присмаком винограду - такий напій виготовляє священик Богдан Хомащук.
У Великому Кучурові пан Богдан має виноградники. За ними доглядає у вільний від роботи в церкві час.
– Виноград, який ми посадили з дружиною в день весілля, перші свої плоди приніс за п’ять років, – каже Богдан Хомащук. – Недовго поміркувавши, що робити з плодами, вирішив виготовляти вино. Тоді вийшло десять літрів.
"Почалося з того, що коли став священиком, захотів не лише служити, а й пекти просфори (хлібці, якими пригощають у церкві, – авт.). Пізніше виникло бажання виготовляти для богослужінь і вино, – продовжує священик. – І просфори, й вино важливі для церкви. Вони втілюють тіло й кров Господа".
На подвір’ї будинку отця Богдана росте кілька сортів винограду.
– Восени я збираю врожай і розпочинаю виготовлення вина, – каже священик. – В ідеалі, якісне вино має відстоятися якнайдовше. Та вже й навесні вино, виготовлене з осені, придатне до вживання.
Першим вино священика дегустував владика Данило.
– Пригадую, що поніс вино владиці, щоб запитати, чи маю право його давати прихожанам, – каже священик. – Він скуштував і схвалив моє вино. Отак уже понад десять років використовую в церкві лише своє вино. Бо знаю, що цей напій корисний – без хімікатів, усе натуральне.
Священики Чернівецько-Буковинської єпархії відмовилися купувати вино в магазинах. Нині вони замовляють цей напій у свого колеги.
– Зараз вином від мене користуються майже 20 церков області, – каже Богдан Хомащук. – Я виготовляю цей напій із молитвою і від душі.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
3-05-2017, 19:08
0
7 095