RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися

У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися

7 квітня 2017 року в Чернівецькому обласному ендокринологічному центрі у рамках акції до Всесвітнього дня здоров’я провели майстер-клас з дієтичного харчування за участю дієтологів, ендокринологів, гастроентерологів, нефрологів, імунологів.

У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Присутні мали можливість прослухати лекції провідних фахівців, отримати відповіді на запитання та опанувати корисні навички здорового харчування.
Крім того, у поліклінічному відділенні Ендокринологічного центру всім охочим вимірювали рівень глюкози в крові, визначали індекс маси тіла. Пацієнти могли отримати консультацію ендокринолога, невролога, офтальмолога, судинного хірурга, акушера-гінеколога, імунолога, алерголога та інших фахівців.
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


– Нездорова їжа ослаблює організм, знижує працездатність та стійкість до різних зовнішніх впливів, а пізніше призводить й до хронічних захворювань, – каже Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри хронічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ. – Переїдання, особливо на тлі зниження рухової активності, сприяє зайвій повноті вже в молодому віці, а в подальшому позначається на роботі серця і судин, вражає печінку, викликає хворобливі зміни в суглобах і хребті, призводить до діабету та багатьох інших хвороб.
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Водночас дієтичне харчування є важливою частиною комплексного лікування захворювань. При багатьох хворобах, зокрема при цукровому діабеті, ожирінні тощо воно є вагомим самостійним терапевтичним фактором. Дієтичне харчування має бути індивідуальним, призначатися залежно від тяжкості хвороби, враховувати взаємодію харчових речовин в організмі, щадити пошкоджені ферментні системи, стимулювати відновлювальні процеси в органах і тканинах, компенсувати втрати харчових речовин організмом хворого. При цьому мають братися до уваги характер захворювання, хімічний склад і спосіб кулінарної обробки їжі, особисті звички або непереносимість окремих видів продуктів, місцеві і національні традиції в харчуванні тощо.
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Саме ці питання обговорювалися під час майстер-класу з дієтичного харчування, організованого співробітниками кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології та студентами Буковинського державного медичного університету на базі ОКУ "Чернівецький обласний ендокринологічний центр".
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


У майстер-класі взяли участь провідні фахівці Буковини: лікар-дієтолог Наталія Бочарова, професор Наталія Пашковська, професор Лілія Зуб, доцент Надія Паліброда, доктор медичних наук Галина Коваль. Особливу увагу учасників привернув майстер-клас, організований студентами-науковцями БДМУ, що пройшов під гаслом "А чи відомо вам, що ви їсте? Міфи і реалії здорового харчування".
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Жвава дискусія наприкінці лекцій, численні питання аудиторії стосовно корекції харчування за наявності різноманітних захворювань свідчать про надзвичайну актуальність проведеного заходу, завершенням якого стало побажання всім учасникам "Харчуйтеся правильно! Будьте здоровими і щасливими! Живіть у мирі та злагоді!".
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Леся Токарюк
10-04-2017, 23:16
Коментарів 0 Переглядів 4 010

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.