RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися

7 квітня 2017 року в Чернівецькому обласному ендокринологічному центрі у рамках акції до Всесвітнього дня здоров’я провели майстер-клас з дієтичного харчування за участю дієтологів, ендокринологів, гастроентерологів, нефрологів, імунологів.

У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Присутні мали можливість прослухати лекції провідних фахівців, отримати відповіді на запитання та опанувати корисні навички здорового харчування.
Крім того, у поліклінічному відділенні Ендокринологічного центру всім охочим вимірювали рівень глюкози в крові, визначали індекс маси тіла. Пацієнти могли отримати консультацію ендокринолога, невролога, офтальмолога, судинного хірурга, акушера-гінеколога, імунолога, алерголога та інших фахівців.
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


– Нездорова їжа ослаблює організм, знижує працездатність та стійкість до різних зовнішніх впливів, а пізніше призводить й до хронічних захворювань, – каже Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри хронічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ. – Переїдання, особливо на тлі зниження рухової активності, сприяє зайвій повноті вже в молодому віці, а в подальшому позначається на роботі серця і судин, вражає печінку, викликає хворобливі зміни в суглобах і хребті, призводить до діабету та багатьох інших хвороб.
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Водночас дієтичне харчування є важливою частиною комплексного лікування захворювань. При багатьох хворобах, зокрема при цукровому діабеті, ожирінні тощо воно є вагомим самостійним терапевтичним фактором. Дієтичне харчування має бути індивідуальним, призначатися залежно від тяжкості хвороби, враховувати взаємодію харчових речовин в організмі, щадити пошкоджені ферментні системи, стимулювати відновлювальні процеси в органах і тканинах, компенсувати втрати харчових речовин організмом хворого. При цьому мають братися до уваги характер захворювання, хімічний склад і спосіб кулінарної обробки їжі, особисті звички або непереносимість окремих видів продуктів, місцеві і національні традиції в харчуванні тощо.
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Саме ці питання обговорювалися під час майстер-класу з дієтичного харчування, організованого співробітниками кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології та студентами Буковинського державного медичного університету на базі ОКУ "Чернівецький обласний ендокринологічний центр".
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


У майстер-класі взяли участь провідні фахівці Буковини: лікар-дієтолог Наталія Бочарова, професор Наталія Пашковська, професор Лілія Зуб, доцент Надія Паліброда, доктор медичних наук Галина Коваль. Особливу увагу учасників привернув майстер-клас, організований студентами-науковцями БДМУ, що пройшов під гаслом "А чи відомо вам, що ви їсте? Міфи і реалії здорового харчування".
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Жвава дискусія наприкінці лекцій, численні питання аудиторії стосовно корекції харчування за наявності різноманітних захворювань свідчать про надзвичайну актуальність проведеного заходу, завершенням якого стало побажання всім учасникам "Харчуйтеся правильно! Будьте здоровими і щасливими! Живіть у мирі та злагоді!".
У Чернівцях діабетиків вчили правильно харчуватися


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Леся Токарюк
10-04-2017, 23:16
Коментарів 0 Переглядів 4 046

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.