RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Співвласникові «Льодової арени» у Чернівцях пропонують домовитися з танцювальним гуртком

Конфлікт між громадською організацією "Аміра" та товариством "Льодова арена Чернівці" на сесії Чернівецької міської ради вирішили залагодити "мировою". Зокрема, депутати на сесії ухвалили рішення, щоби комунальне підприємство "Буковина" звернулося до директора товариства Павла Польового, щоби він провів збори засновників товариства. А на них розглянути можливість укладення договору на оренду приміщення з "Амірою".

Детальніше кореспондентові molbuk.ua про це розповів начальник юридичного управління Чернівецької міської ради Олександр ШИБА.

-Зараз буде терміново готуватися таке звернення. Терміни надзвичайно короткі – до 10 днів. Звичайно, Павло Польовий може провести такі збори і за день, якщо буде достатньо таких речей, як адекватність і розуміння ситуації, розуміння, що за цим стоїть велика кількість дітей, їхніх батьків, - вважає О. Шиба. - Основний мотив, який закидали на сесії, - це що в цьому є якась корупційна складова, що ми там у щось втручаємося. Ми нікуди не втручаємося. Ми через господарські товариства, де міська рада є співзасновником, по процедурі, яку передбачає статут цього товариства, спробуємо врегулювати ситуацію з керівником комерційної структури, де ми співзасновники. От наш такий меседж.

Олександр Шиба зауважує, що цей випадок взаємовідносин міської ради з господарським товариством, де міська рада є співзасновником, є дуже показовим. І тут питання навіть не в "Льодовій арені" чи "Амірі", а в тому, що на прикладі цієї ситуації міська рада побачить, чи варто співпрацювати у такій формі з господарськими товариствами і надалі.

-Якщо ми не знайдемо адекватного механізму врегулювання цієї ситуації, то нам потрібно розглядати питання взагалі участі міської ради в товаристві, - переконаний О.Шиба. - І тоді, дякуючи Павлу Польовому, ми можемо відмовитися від доволі цікавої форми роботи, такої як господарське товариство. Це перший і найгірший варіант. Трошки краще, якщо ми зараз, розуміючи ось цю ситуацію, розуміючи, які є негативи, пов’язані з якимись суб’єктивними моментами керівника, будемо вже в подальшому враховувати ці речі при участі інших господарських товариств при варіанті створення. Так що це надзвичайно важлива зараз ситуація в міській раді не тільки щодо "Аміри", а й для міської ради в цілому. Тому що зараз керівник комерційної структури, де ми фактично співзасновники, просто відмовляється з нами адекватно спілкуватися. І ми не можемо до нього достукатися. Це надзвичайно серйозна проблема. Вважаю це питанням абсолютно суб’єктивного характеру. Тут юриспруденції дуже мало. Людина просто стала в певну позу.

Співвідношення статутного капіталу не на користь міської ради, визнає начальник юруправління:

-Співвідношення голосів у статуті ТзОВ "Льодова арена Чернівці": 38,99% статутного капіталу належить комунальному спортивно-оздоровчому підприємству "Буковина", Павлу Польовому належить 61,01% статутного капіталу, - каже О. Шиба. - Втім, ми себе застерегли у стратегічному плані. Згідно статуту, арена не може бути відчужена товариством, а також не може виступати предметом застави, іпотеки. Вона має використовуватися за призначенням, а саме для занять спортом та естетичного виховання. Тобто якщо не буде застосована схема якогось елементу аферизму, ми застраховані досить потужно. Справді, ми можемо лише рекомендувати Павлу Польовому дійти згоди з "Амірою". Все ж, гадаю, він мав би прислухатися до наших рекомендацій.

Водночас до розмови кореспондента molbuk.ua з Олександром Шибою у коридорі міськради у перерві між сесією 29 вересня долучився Василь ЗАБРОДСЬКИЙ. Своє відношення до "Льодової арени" він пояснив тим, що є у товаристві заступником директора з питань публічних зв’язків із громадськістю на громадських засадах.

- У Польового є 61 відсоток цього підприємства. Міська рада на сьогодні може ініціювати все, що завгодно. Але якщо Польовий не проголосує, то цей проект не пройде, - сказав В. Забродський. - Без нього ніхто навіть збори не збере. Не буде з "Амірою" ніяких домовленостей. Після того, як ця свиня (йдеться про керівника гуртка танців Інну Демчучену – авт. ) прийшла і насрала посеред хати, з нею ніхто домовлятися не буде.

Нагадаємо, керівник школи танців "Аміра" Інна Демчучена попросила Чернівецьку міськраду допомогти вирішити питання щодо сплати оренди за користування приміщенням "Льодового майданчика" для занять дітей.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
29-09-2016, 20:16
Коментарів 0 Переглядів 4 795

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.