RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Чернівецькі активісти Віктор Гищук, Артем Жук та Богдан Бойко зустрілися з проректором з навчально-виховної роботи Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича Тамарою МАРУСИК.

Серед їхніх вимог було встановлення при вході до університету таблиці різними мовами для туристів, спрощення входу на територію університету для екскурсій, а також відкриття інформаційного центру біля університету, де би можна було придбати усілякі сувеніри, пов’язані з університетом як об’єктом спадщини ЮНЕСКО, пише molbuk.ua

-Ми другого серпня приходили під стіни резиденції, - розповідає Віктор Гищук. - Нашою метою була відкритість, туристична привабливість нашої перлини Чернівців. Нам тоді дуже важко було потрапити на територію резиденції. Є дуже багато простих кроків, які можуть позбавити туристів незручностей. Це, наприклад табличка на двох-трьох мовах, де людина прочитає про вартість екскурсій, графік, тривалість, інформацію, що це за об’єкт. Ми бачили, що охорона працює не так, як потрібно. Вона не володіє англійською мовою. Система оплати за екскурсії є надзвичайно складною. Це такий термінал, який не дає здачу. І ми були свідками, коли ряд туристів просто мав дати суму без здачі. Я часто подорожував і бачив, як виглядають об’єкти ЮНЕСКО. Я би хотів, щоби наша зустріч з керівництвом університету увінчалася успіхом щодо створення робочої групи з групи громадських активістів, експертів, чиновників, працівників університету. Щоби зробити за європейськими нормами університет доступнішим, відкритішим. Нам обіцяли, що вже у жовтні буде табличка.

Під час зустрічі Тамара Марусик запевнила, що проект таблички уже в розробці.

- Зараз ми обговорюємо варіант, де і як її встановити, - зауважує Т. Марусик. - Ми говорили з людиною, яка би це робила. Яка інформація буде встановлена, де, з якого боку. Мені дуже сподобалося. Це буде інформація двома мовами зі схемою, фотографіями, які стосуються інформації про університет як об’єкт ЮНЕСКО та як навчальний заклад.

Також Т. Марусик запевнила, що музей старовини та інформаційний центр є у планах університету у центральному корпусі. Там же можна буде вести мову про те, щоби надати в оренду частину приміщення, сказала Тамара Володимирівна.

Віктор Гищук запропонував, щоби включити у вартість міських екскурсій також і оглядову екскурсію територією університету. Проте Т. Марусик заперечила, що це не зовсім реально.

-А хто буде платити за світло, за воду? Ніхто не пустить міського екскурсовода ходити по залах, - сказала Т. Марусик. - Приходять фотографи, які беруть 200 чи 300 доларів за весільну фотосесію. А нам платять 200 чи 300 гривень і ще умудряються зайти на територію і розпивати спиртні напої. Я особисто два чи три рази робила зауваження. Люди хамили, потім вибачалися і ховали пляшки з шампанським. Ви знаєте це ззовні, а я знаю це зсередини. Повірте мені, мені як жінці це більше болить, ніж чоловікам. Ми жоден захід не проводимо без нашого відповідального. Ви ж не хочете пускати когось із вулиці, щоб у вашій хаті наводив лад? У нас є свої екскурсоводи, які працюють у суботу, неділю, без вихідних. У нас четверо екскурсоводів, зараз плануємо ще п’ятого ввести. Вони знають чотири мови. У чому складність? У 2015 рік у нас провели 4 тисячі 637 екскурсій, було 68 тисяч відвідувачів.

Також Т. Марусик зазначила, що біля резиденції немає транспортної розв’язки.

-Чому тут не зробити автобусної зупинки за резиденцією, щоби під час вступної кампанії не було такого скупчення автомобілів?
-Це хороша ініціатива, але я скажу вашими ж словами – що ми живемо в Україні і всі наші ініціативи зводяться до того, що треба підходити настільки комплексно, що легше не робити, - зітхнув Віктор Гищук.

Поки що на цьому розмова завершилася, втім, певні зрушення в ситуації активісти все ж побачили.

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)

Активісти вимагали у керівництва ЧНУ доступності екскурсій (ФОТО)
Редактор: Галина Олійник
23-09-2016, 18:40
Коментарів 0 Переглядів 3 414

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!