RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинці можуть поїхати на відпочинок до Єгипту майже за півціни

У вересні розпочався так званий оксамитовий сезон. Він триватиме до початку жовтня. Це золота пора для тих буковинців, які хочуть відпочити у гарних місцях за нижчими цінами.

Вартість путівок у цей період нижча порівняно з червнем-липнем – мінімум на 15-20 відсотків. Оксамитовий сезон чудово підходить для тих, хто не любить сильної спеки. У багатьох курортних місцях у цей час стає трішки прохолодніше, 20-25 градусів тепла.

Про це кореспондентові molbuk.ua розповіла менеджер по туризму однієї з туристичних фірм у Чернівцях Яна КРУПНІК.

-Оксамитовий сезон розпочинається наприкінці серпня і триває до початку жовтня, - розповідає Яна Крупнік. – У цей час знижується попит. Тому в готелях знижують ціну, щоби заповнити номери і мати прибутки. Ціни у цей період падають на 15-20 відсотків. Тож можна натрапити на хорошу путівку і поїхати сім’єю порівняно недорого відпочити. Зокрема, вересень – це поступове завершення сезону в Туреччині і початок сезону в Єгипті. До прикладу, сім’я (двоє дорослих, одна дитина) може за 1500 доларів поїхати на десять ночей в Єгипет в Шарм-ель-Шейх в п’ятизірковий готель на "супер-ол-інклюзів" (це те ж саме, що й "все включено", тільки з різними алкогольними напоями іноземного виробництва, які відповідно дорожчі, ніж місцеві напої, які входять до звичного "все включено" - авт.) Тоді як у червні-липні така путівка коштувала в середньому дві – дві з половиною тисячі доларів. І це тільки початок сезону. У грудні ціни на Єгипет підвищаться, адже зима – це розпал там туристичного сезону.

За таку ж суму можна поїхати і до Туреччини, каже туроператор: "Туреччина зараз дешева, туди можна поїхати за 1500 доларів сім’єю, навіть "два плюс два", зняти собі хороший сімейний номер із послугою "все включено". У Туреччині зараз уже не так спекотно, температура повітря – близько 25 градусів. Тобто добре для людей, які не люблять сильної спеки".

А от Греція порівняно з минулим роком подорожчала і навіть під час оксамитового сезону ціни на готелі та харчування не знизилися і цього до жовтня не передбачається, розповідає Яна Крупнік. Це пов’язано з тим, що там зараз багато росіян. Вони створюють попит, а, відповідно, зростає ціна.
Щодо Болгарії, то туди туроператор не радить їхати.

-У цьому сезоні я взагалі би не радила їхати до Болгарії, там дуже багато росіян, - каже туроператор. – Адже Туреччина та Єгипет для росіян закриті, до Криму вони не хочуть їхати, тож більшість із них їдуть до Болгарії, яка для них є відносно дешевою. Росіяни себе погано проявили, через що вже й до українців болгари тепер непривітні, бо гадають, що ми такі самі. Чимало наших туристів, які побували там, дуже розчарувалися. Розповідають, що готелі Болгарії дуже запущені, бо дуже багато людей. Також у Болгарії, оскільки це Чорне море, уже трішки прохолодніше: температура повітря 25 градусів, вода – 17-18 градусів.

А от на Крим у фірмі за все літо не було жодного запиту. Щодо Одеси, то сезон на неї вже завершується і ціни не падають. Та й номер хороший знайти нелегко.

- Зараз ціни такі ж самі залишилися, але номерів майже немає, - каже Я. Крупнік. – "Забили" нашу Одесу. Втім, зараз уже сезон на Одесу потроху закривається, бо ночі стають прохолодними.

Зате взимку розпочинається раннє бронювання путівок на Мальдіви, Домінікану, Балі, Кубу. Там уже завершилися тропічні дощі і взимку початок туристичного сезону. Зараз ціни на путівки на ці курортні зони відносно помірні, потім буде дорожче, каже туроператор:

"Путівка на двох на Мальдіви виходить близько трьох тисяч доларів. Це з перельотом, харчуванням і хорошим готелем. Повірте, три тисячі – це оптимальна ціна. Буде дорожче. Бо це тільки початок сезону".

І звісно, тури Європою. Зараз саме час вирушати в них. Бо й спеки такої вже немає, легше їхати автобусом, і дешевше виходить. В тур до Польщі або Словаччини на чотири-п’ять днів зараз можна поїхати за 120-130 євро (навесні було 150 євро). Причому з можливістю відкриття піврічної Шенгенської мультивізи.

Тим, хто вирішив придбати путівку, Яна Крупнік радить не економити:

-Якщо ви вже вирішили їхати на відпочинок, ніколи на ньому не економте, - каже туроператор. - Бо відпочинок раз на рік. Якщо ви маєте тисячу доларів, то поїдьте не на десять, а на п’ять днів, але поїдьте добре. Варто брати найкраще, бо це є ваш відпочинок і він має бути незабутнім. Якщо все ж таки немає такої можливості, то принаймні не економте на їжі. Якщо ви їдете в готель, ви маєте бути впевнені в тому, що у вас є харчування. Нехай це буде півпансіон, тобто лише сніданок та вечеря, але ви маєте бути впевнені в тому, що завтра ви поїсте. Це дуже важливо. У нас бували випадки, коли туристи потрапляли в неприємності: оплатили лише сніданки, а в них вкрали гроші. І що ж, мусили худнути.

Буковинці можуть поїхати на відпочинок до Єгипту майже за півціни


Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
31-08-2016, 18:44
Коментарів 0 Переглядів 3 399

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.