RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » Кількість людей, що отруїлись на весіллі на Буковині, зросла до 33-х

Кількість людей, що отруїлись на весіллі на Буковині, зросла до 33-х

Кількість людей, які отруїлися на весіллі у Чернівецькій області, збільшилась до 33-х.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомили представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

- Швидше за все, спричинила захворювання "поправка", бо готові страви вживали на другий день, - пояснює начальник управління Держспоживнагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Клімчук. - Перші три випадки були вранці 19 липня, до вечора кількість осіб зросла до семи. Всі потерпілі скаржилися на підвищену температуру тіла, нудоту, блювання та болі у шлунку, що є ознаками харчової токсикоінфекції.

Того дня трьох дорослих та дитину госпіталізували в інфекційне відділення Вижницької центральної районної лікарні з діагнозом "гастроентероколіт". Ще двоє з діагнозом "харчова токсикоінфекція" перебувають в інфекційному відділені обласної лікарні та один – у хірургічному зі шлунковою кровотечею.
Наступного дня до лікарні звернулися аж двадцятеро потерпілих, 21 липня загальна кількість хворих становила 33 особи. Госпіталізовано з них 26 осіб у стані середньої важкості. Постраждало також п`ятеро дітей, найменшій лише 1 рік 9 місяців.

Вже після перших звернень обласна клінічна лікарня Чернівців негайно повідомила про випадок до Чернівецького обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України. Вже через дві години працівники прибули на місце події, - каже В`ячеслав Чернявський, начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду.

- Заклад належить приватному підприємцю зі спрощеною системою оподаткування. Під час розслідування виявлено численні порушення. По-перше, кухня знаходиться в незадовільному стані через недотримання дезінфекційного режиму, не відповідає по набору приміщень, столи і покриття потребують заміни, як й обладнання. Холодильник працює тільки один, що вкрай недостатньо в таку пору року. Крім того, відсутні всі документи, товарні накладні, які підтверджують якість харчових продуктів, а в одного працівника виявили прострочений медичний огляд, - каже Чернявський.

У ході опитування фахівці вияснили, що на весіллі були торти домашнього приготування. Залишків їжі не збереглося, окрім кількох яєць. "Бо все зі столів гості забрали додому", - розповідає Наталія Клімчук.

- Ситуація, яка відбулась у ці вихідні, досить значуща для подальших заходів щодо профілактики кишкових захворювань. Зараз діє заборона на планові і позапланові перевірки суб`єктів, що знаходяться на спрощеній системі оподаткування. Тому багато хто діє без будь-яких документів дозвільного характеру. Бенкетні зали є досить вишуканими, але самі приміщення кухонь можуть бути вкрай небезпечними. І навіть ті страви, які були приготовані в закладі, могли спричинити захворювання, бо не мають де правильно зберігатись, - каже вона.

Крім цього, законодавство категорично забороняє принесення будь-яких продуктів, в тому числі алкогольних напоїв, що повністю ігнорується багатьма закладами. Адже невідомо, хто готував домашні страви, і як вони зберігалися.

Медичні працівники оглянули більшу частину гостей, в одинадцятьох з них виявили схожі симптоми, характерні для харчового отруєння. Це дозволило уникнути важких форм захворювання. Наразі проводяться лабораторні аналізи, які мають встановити джерело інфекції. Держсанепідстанція звернулась до правоохоронних органів для притягнення винних до кримінальної чи адміністративної відповідальності. Власник закладу тим часом написав заяву про припинення діяльності закладу до усунення всіх наявних порушень.

Фахівці закликають в літню пору року не вживати страви, які можуть швидко зіпсуватися, насамперед майонезні салати і торти зі сметанними кремами. Особливо не варто давати такі страви малим дітям.

Раніше повідомлялося, що через на весіллі на Буковині масово отруїлися гості.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
22-07-2016, 14:09
Коментарів 0 Переглядів 2 259

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.