День відкритих дверей організували в Чернівецькому комерційному училищі КНТЕУ. Студенти закладу представили і тістечка, і вишукані ресторанні страви.
Майстер-клас із приготування та дегустацію страв влаштували студенти училища на подвір’ї навчального закладу. Просто неба вони нарізали овочі та змішували інгредієнти.
Готувати салат з тунця вчила всіх охочих студентка училища, багаторазова переможниця міжнародних кулінарних конкурсів Олена Волощук.
- У приготуванні цього салату нічого складного немає, - зауважила дівчина. - Головне - запам’ятати рецепт, зробити правильну нарізку інгредієнтів.
Дівчина вже працює в одному з кращих ресторанів Чернівців. Розповіла, що обожнює працювати з кондитерськими виробами.
"Що потрібно ж для щастя? Тільки солодощі, - віджартовується Олена Волощук. - Маю навіть особливий рецепт десерту, з яким отримала "золото" на кулінарному конкурсі у Хорватії. Це звичайні бісквіти з додаванням горіхів".
Показали учні й свою майстерність у професії офіціанта. Зокрема студент четвертого курсу училища Костянтин Михайльчан показав, як гарно сервірувати стіл до Великодня, а також поділився різними техніками складання серветок до столу.
- Якщо фантазія працює, все вийде, - каже хлопець. - Мені подобається отримувати і дарувати позитивні емоції всім людям.
8-04-2016, 12:01
0
4 059