RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Майдан" вимагає позачергової сесії Чернівецької облради для вирішення проблеми подвійного громадянства

ГО "Майдан" вимагає проведення позачергової сесії Чернівецької облради.

Про це йдеться у заяві громадської організації "Майдан", що була оприлюднена у ЗМІ.

"У зв’язку з обговоренням 15 березня 2016 р. на сесії Чернівецької обласної ради питання "Про пропозицію депутата обласної ради Шевчука І.В. з приводу протиправного використання окремими посадовцями, депутатами місцевих рад подвійного громадянства" ми, члени президії Чернівецького обласного об’єднання "Майдан" висловлюємо своє занепокоєння та несприйняття того, як розвивалися події на сесії у процесі його розгляду і прийняття рішення.

По-перше, голова обласної ради Мунтян І.М., як головуючий, все робив для того, щоб не включати це питання до порядку денного сесії, про що наполягали ряд депутатів обласної ради і лише після виступів активістів об’єднання "Майдан", загального збурення у сесійній залі, він змушений був поставити на голосування пропозицію депутата Шевчука І.В. і питання таки було включено до розгляду. Проти цього голосували фракції ВО "Батьківщина", "Опозиційний блок", "Наш край", більшість фракції "РП Ляшка" і, що дуже дивно, частина депутатів від "Свободи". Але їхніх голосів виявилось замало.

По-друге, прийняте рішення сесії із зазначеного питання не поклало край непоодиноким спробам депутатів обласної ради, високопосадовців використання своїх незаконних других паспортів громадян інших країн для уникнення сплати належного мита при завезенні в Україну автомобілів, депутати не притягнули порушників до відповідальності, не вжили дієвих заходів з припинення повноважень тих депутатів обласної ради, котрі присягали на вірність Україні, виборцям області, а одночасно складали присягу вірності Румунії, Польщі, Молдові, тощо. Натомість сесія прийняла, як нам видається, надто "поблажливе" рішення і створила вже свою комісію зі ще одного вивчення означеної проблеми з тим, щоб на наступній сесії знову розглянути її.

По-третє, навіть це, надто "виважене", рішення сесії не підтримали і не голосували за нього знову ж таки фракції "ВО "Батьківщина" в т.ч. Мунтян І.М., вчорашні риги "Опозиційний блок" і "Наш край", "Радикальна партія Ляшка" на чолі з І.Маковецькою (окрім 2 чол.). Проте ця т.зв. "нова коаліція" була в меншості і рішення сесія таки прийняла. Фракція ВО "Свобода" на цей раз в повному складі голосувала "за" (результати голосування в додатку).

Впродовж уже 4-х днів п.Мунтян І.М. ніяк не "може" підписати рішення сесії ради що стосується незаконного використання подвійного громадянства депутатами обласної ради, посадовцями, скоріше за все з метою знайти спосіб "втаємничення" його від широкої громадськості.

Виходячи із вищезазначеного, ми звертаємось до всіх жителів області з проханням зажадати від своїх депутатів обласної ради в найкоротший час ще раз уважно вивчити, розглянути в робочому порядку в т.ч. і на новоствореній комісії, оприлюднені ЧОО "Майдан" на підставі документів відповідних державних органів конкретні приклади і незворотні докази використання подвійного громадянства високопосадовцями, депутатами, для уникнення від митних платежів при завезенні ними автомобільної техніки із-за кордону і очистити ряди державних службовців, депутатів рад різних рівнів від злісних порушників українських законів, політичних пристосуванців і манкуртів.

Ми сподіваємося, що депутати обласної ради принципово підійдуть до оцінки "політичних пристосуванців", голови обласної ради Мунтяна І.М. і його 1-го заступника Маковецької І.С., які не мають підтримки і порозуміння серед депутатів, не користуються належним авторитетом і не проявляють державницького підходу в оцінці подій і конкретних фактів та своїми діями сприяють злісним порушникам українського законодавства.

Ми вимагаємо термінового скликання позачергової сесії Чернівецької обласної ради для ще одного розгляду даного питання, доведення до відома населення області переліку конкретних заходів з боку влади, правоохоронців краю щодо неухильного дотримання митного законодавства, недопущення використання незаконних других паспортів громадян інших держав посадовцями, депутатами, т.зв. громадськими діячами, бізнесменами для власного збагачення, вжиття заходів з їх покарання.

Ми засуджуємо прагнення окремих громадян, які видають себе за громадських активістів, їх поплічників, які прагнуть дестабілізувати роботу Чернівецької митниці, "підкидають" гранати на території митних постів, встановлюють "розтяжки" на обійстях принципових працівників митниці, погрожують т.зв. "перекриттями" і "додатковими вимогами", тощо.

Ми вимагаємо від правоохоронних органів області проведення належних розслідувань прикладів блокування доріг, паралізації роботи державних органів, перекриття автомобільних шляхів та притягнення винних в цьому до відповідальності, бо складається враження, що злісним неплатникам податків, порушникам законодавства ніби "все сходить з рук", а вони продовжують збурювати суспільно-політичну ситуацію в області", - йдеться у повідомленні громадської організації.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
19-03-2016, 22:15
Коментарів 0 Переглядів 2 369

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.