RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях безкоштовно навчатимуть IT за програмою Гарварду


У Чернівцях стартував проект "Технологічна нація‭"‬., у рамках якого безкоштовно навчатимуть програмуванню за програмою Гарварду. Ініціатор проекту‭ ‬– Фонд BrainBasket,‭ ‬який займається розвитком освітнього ринку в сфері IT.‭ ‬Мета проекту‭ ‬– допомогти підготувати до‭ ‬2020‭ ‬року‭ ‬100‭ ‬тисяч ІТ-спеціалістів,‭ ‬що дозволить Україні стати однією з країн-лідерів в ІТ-індустрії.


-Цей курс дозволить всім охочим отримати комп'ютерну освіту та вивчити основи найбільш затребуваних мов програмування.‭ ‬Це дасть слухачам хороше підґрунтя для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері,‭ ‬-‭ ‬зазначив‭ ‬координатор програми Technology Nation у‭ ‬Західному регіоні,‭ ‬голова‭ ‬громадської організації‭ "‬Альтернатива-Є‭"‬ Віктор Гищук.

У Чернівцях безкоштовні курси програмування‭ ‬відбуватимуться у міській бібліотеці‭ №‬1,що на вулиці‭ ‬28‭ ‬Червня,‭ ‬57.‭ ‬Заняття‭ ‬відбуватимуться орієнтовано два рази на тиждень в робочі дні з‭ ‬19:00‭ ‬до‭ ‬21:00.‭

-Ми хочемо,‭ ‬щоби бібліотеки продовжували жити.‭ ‬Ще з часів Союзу люди звикли,‭ ‬що тут можна отримати знання,‭ ‬знайти потрібну інформацію.‭ ‬Перша вимога до бібліотек у рамках цього проекту‭ ‬— наявність‭ ‬15‭ ‬комп`ютерів.‭ ‬Думаю,‭ ‬цього замало.‭ ‬Є багато людей,‭ ‬які готові прийти зі своєю технікою,‭ ‬лиш би мати можливість цього‭ ‬навчання.‭ ‬Якщо в бібліотеці є техніка,‭ ‬але не у потрібній кількості,‭ ‬то намагаємося зробити все можливе,‭ ‬аби набрати мінімум‭ ‬15‭ ‬технічних одиниць.‭ ‬Звичайно,‭ ‬це не будуть комп‭’‬ютери останніх моделей,‭ ‬адже проект діє на волонтерських засадах.‭ ‬Ми звертаємося по допомогу,‭ ‬у нас є багато партнерських організацій,‭ ‬які надають техніку на перший період,‭ ‬-‭ ‬продовжує Віктор Гищук.‭ ‬-‭ ‬Цей проект потрібний,‭ ‬адже знання ІТ‭ ‬-‭ ‬це крок у майбутнє.‭ ‬Вдячні мерії за підтримку.

-Це чудова ініціатива,‭ ‬яка вкрай потрібна і своєчасна для Чернівців.‭ ‬Все більше чернівчан пов’язують своє майбутнє з ІТ і ми прагнемо,‭ ‬щоби ця галузь стала однією з провідних‭ ‬місцевої економіки.‭ ‬Тому завжди йдемо назустріч таким проектам.‭ ‬Вітаємо перетворення однієї з міських бібліотек у навчальний хаб,‭ ‬де чернівчани матимуть змогу пройти безкоштовний курс СS50,‭ ‬навчитися основам програмування та зробити перший крок до нової професії.‭ ‬Добре,‭ ‬що це робиться із‭ ‬спільної ініціативи ІТ‭ ‬–компаній,‭ ‬громадськості,‭ ‬бібліотекарів та міськради,‭ ‬-‭ ‬зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Участь в програмі не потребує попередніх технічних навичок.‭ ‬Єдиними критеріями відбору є володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача та знання англійської мови на рівні upper-intermediate або вище.

-Ми уважно відбирали найкраще зі світової освітньої практики і це той унікальний випадок,‭ ‬коли продукт є одночасно безкоштовним і таким,‭ ‬що розвиває й несе практичну користь.‭ ‬Впевнені,‭ ‬це тільки початок.‭ ‬Але нам потрібна допомога небайдужих,‭ ‬зокрема IT-менторів та IT-компаній‭"‬,‭ ‬-‭ ‬сказав Володимир Люлька,‭ ‬директор BrainBasket.

До участі у першому етапі проекту вже зголосилося‭ ‬20‭ ‬чернівчан.‭ ‬Навчання‭ ‬відбуватиметься у форматі blended learning,‭ ‬що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом,‭ ‬який викладений в онлайн,‭ ‬та аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів.‭ ‬Лекції читатимуть місцеві програмісти-волонтери.

Зареєструватися на курси можна тут: http://brainbasket.org/technology-nation/
(Д.Ватаман)
Редактор: diana_vataman
12-03-2016, 12:03
Коментарів 0 Переглядів 5 964

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.