
Якщо ви пробували і шпинат, і щавель, то точно знаєте: яка зелень з цих двох смачніше, на ваш погляд. А ось що корисніше, з ходу і не скажеш, потрібно розбиратися.
Про це пише Уak.kyiv.
Порівнюємо вміст білків, жирів і вуглеводів
Кожен, хто стежить за своєю вагою, купуючи продукти в супермаркеті, обов’язково перевіряє склад і енергетичну цінність. Не завадить така інформація і про щавель зі шпинатом.
Шпинат трохи калорійніше і в ньому більше білків. Якщо ваша мета наростити м’язи, в майбутньому стати сильніше, то шпинат буде корисніше. Але щавель містить більше вуглеводів, які для нас є головним джерелом енергії.
У щавлі більше вуглеводів, ніж у шпинаті
Шпинат зовні схожий на щавель, але відрізняється від нього смаком і більш багатим вмістом вітамінів
Яка користь здоров’ю від щавлю і шпинату
Щавель цінний, як перший весняний постачальник вітамінів c, b, a, k, e до нашого столу. Це означає, що з ним ми захищені від застуд, безсоння, стресів. Щавель здатний продовжити нашу молодість, зробити зір гостріше, а дітям він допомагає рости великими і здоровими.
Шпинат при самостійному вирощуванні на столі з’являється пізніше. Його листя в нашому салаті, приносять ту ж користь, що і щавель, причому порції можуть бути менше. Крім того, шпинат збільшує фізичну силу, а ще нейтралізує канцерогени в смаженому м’ясі і знижує ризик розвитку раку.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram