RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Великі фракції у Чернівецькій міськраді показали себе аутсайдерами, черга - за малими, - політолог

Правом висування кандидатури на пост секретаря Чернівецької міськради мають скористатися найменші за кількістю депутатів фракції.

Таку думку в коментарі molbuk.ua висловив політолог Ігор Мельничук.

"Не варто відкидати тезу, яку перед виборами поширював екс-депутат міськради Олександр Мадей – про те, що одна з політичних груп впливу в міськраді "розклала яйця" в кожну з фракцій. Це спричинило тертя і політичні протиріччя всередині їх. Підтверджується це, скажімо, нинішньою поведінкою представників найбільших політичних сил у мерії. Наприклад, фракція "Батьківщина", маючи в своєму складі як мінімум трьох фахових людей, які гіпотетично могли би справитись із роботою секретаря (двоє екс-голів райрад – Юрій Бурега і Тарас Бабух, а також чинний начальник управління капітального будівництва ОДА Олександр Пуршага), ніяк не може визначитись, до якої категорії вона належить – "розумних" чи "красивих". То "батьківщинівці" заявляють, що готові висунути свою людину в кандидати у секретарі. То вони передумали. То обіцяють голосувати за представника президентської партії. То вже не голосують – бо, бачте, він підтримував "Беркут" і не стояв на Майдані. Між іншим, дивує непослідовність партії: коли в обласній раді вибирали першого заступника голови, "Батьківщина" не була такою принциповою щодо кандидатури Інги Маковецької, за котрою – в рази більший політичний "шлейф", аніж за Сєховим", - сказав політолог.

Великі фракції у Чернівецькій міськраді показали себе аутсайдерами, черга - за малими, - політолог


"Колотнеча і полярність поглядів спостерігається і всередині президентської "Солідарності": чомусь не відчувалося підтримки однопартійців, коли депутати "допитували" Володимира Сєхова, що стояв біля трибуни в сесійній залі напередодні таємного голосування. Жодного разу публічно не висловили свої позиції щодо обрання Сєхова секретарем міськради лідери "Солідарності" у міськраді Наталія Якимчук чи Василь Максимюк. Схоже, партія президента вкотре здає свої позиції у Чернівцях", - додав Ігор Мельничук.

"За всіма цими внутрішньопартійними дискусіями можуть стояти результати закулісних домовленостей лідерів згаданих партій з представником "Рідного міста" Василем Проданом, який, як досвідчений шахіст, вкотре обіграв усіх своїх політичних опонентів. Очевидно, що ця нестабільність у сесійній залі та невдалі пошуки компромісу між політиками на руку виключно йому", - пояснив політолог.

"Таким чином, найбільші фракцій Чернівецької міськради "Солідарність" і "Батьківщина", у силу різних обставин продемонстрували те, що вони далеко не є незалежними у своїх діях у міськраді і відданими хоча би формально принципам тієї демократичної коаліції, яка поки що діє у Верховній Раді. На жаль, у першому бою вони відзначились, як аутсайдери. А отже, приймати естафету в обранні секретаря міськради повинні представники менших фракцій. Щоправда, оскільки вже виникли питання щодо політичної монолітності "Свободи", то більша ймовірність пошуку претендентів на секретаря у "Самопомочі", яка здобула четвертий результат на виборах, і "Народного контролю". Щоправда, в останньому я би не виділив когось, хто міг би претендувати на цю посаду. А от у "Самопомочі", на мою думку, є більш цікаві і більш готові до такої роботи депутати", - додав Ігор Мельничук.

Раніше міський голова Олексій Каспрук заявив, що посаду секретаря Чернівецької міськради можуть запропонувати "Свободі", "Самопомочі" або "Народному контролю".

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
18-01-2016, 17:20
Коментарів 0 Переглядів 2 387

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.